ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ [ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ] ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ

3.         Στο Δανειστικό Τμήμα σάς υποδέχεται η κ. Βάσω Μαθιουδάκη, εκπαιδευτικός αποσπασμένη από το Γυμνάσιο Ληξουριού για το σχολικό έτος 2015-2016, η οποία με εφόδια τη γνώση και την καλή καρδιά θα φανεί χρήσιμη σε κάθε φιλαναγνωστική ανάγκη σας.

4.         Είναι ανοικτό όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας με ώρες για το Κοινό 8.30 π.μ. έως 1.30 μ.μ., εκτός από τη Δευτέρα, ενώ παραμένει ανοικτό κάθε Σάββατο τις ίδιες ώρες, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους μαθητές των Σχολείων.

5.         Ήδη προγραμματίζουμε δραστηριότητες και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Στόχος μας είναι, έστω και κάτω από τις τωρινές δυσμενείς συνθήκες, να μπορέσει να παίξει το ρόλο της η Βιβλιοθήκη ως χώρος μάθησης και επιμόρφωσης, δημιουργίας και πολιτισμού. Πρόθεσή μας είναι να συμβάλουμε κι εμείς, ώστε μέσα από ποικίλες εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα, οι νέοι να γίνουν σταθεροί φίλοι του βιβλίου αλλά και οι μεγάλοι να συνεχίσουν να μελετούν. Πρόθεσή μας είναι να γίνουν γνωστά πρόσωπα και πράγματα του πνεύματος και της επιστήμης, της εργασίας και της τέχνης, πρόσωπα και πράγματα που σχετίζονται με το Ληξούρι, την Κεφαλονιά, τη χώρα μας, τον κόσμο ολόκληρο.

6.         Είμαστε ανοικτοί και στις δικές σας προτάσεις, αλλά ταυτόχρονα καλούμε εσάς τους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα νέους ανθρώπους με μεράκι και όρεξη, να πλαισιώσετε τις παραπάνω δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή. Ωστόσο, πεποίθησή μας είναι ότι χρειάζεται κοινή και συντονισμένη προσπάθεια, για να πετύχουμε

την ΑΜΕΣΗ  ΕΠΙΣΚΕΥΗ  ΤΟΥ  ΚΤΗΡΙΟΥ

και την ΑΜΕΣΗ  ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΤΗΣ  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ,

προκειμένου

ΝΑ  ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ  Η  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ  ΤΟ  ΣΤΟΛΙΔΙ  ΤΟΥ  ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ,

ΝΑ  ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ  ΚΕΝΤΡΟ  ΜΕΛΕΤΗΣ  ΚΑΙ  ΕΡΕΥΝΑΣ.

Για το Εφορευτικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Πέτρος Πετράτος

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 24.9.2015