«ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ»

Ο πλούτος όμως του ψυχικού του κόσμου και η ευρύτητα των αισθημάτων του, ξεπερνούν τα όρια του στενού τοπικισμού και με ενθουσιασμό συμβάλλει, απλόχερα στην ανοικοδόμηση θαυμάσιων δημοσίων κτηρίων στο Αργοστόλι, όπως η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη, όπου μέσα στο ίδιο κτίριο στεγάζεται το Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο. Χρηματοδοτεί την οικοδόμηση της Αίθουσας συναυλιών, τις Μουσειακές αίθουσες και την οργάνωση του πρότυπου Ιστορικού Αρχείου Κεφαλληνίας, σε συνεχόμενο κτιριακό συγκρότημα. Συμβάλλει στην λειτουργία του Ορφανοτροφείου Θηλέων “Ο ΣΩΤΗΡ”, διαθέτει κεντρικό οικογενειακό του οικόπεδο στην παραλία Αργοστολίου, όπου ανεγέρθηκε ο οίκος Ευγηρίας. Στα Διλινάτα  εξασφαλίζει την ανακατασκευή του ναού της Παναγίας στη Λάμια και την ανέγερση τουριστικού περίπτερου στο χωριό.

Χωρίς δισταγμούς και συγκινητική προθυμία, ανέλαβε τις συνολικές δαπάνες για την συντήρηση, αναπαλαίωση και ανοικοδόμηση πολυάριθμων ιερών Ναών, κατά προτεραιότητα στην Παλική αλλά και σε ολόκληρο το νησί.

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 2 και 3 του ανωτέρου Προεδρικού Διατάγματος, ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα του Νομού, στο Αργοστόλι, στις                30 Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη, και θα περιλαμβάνει τα εξής:

1.         Ώρα 10:30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας.

2.         Ώρα 11.30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ευάγγελου Τυπάλδου Μπασιά στην κεντρική πλατεία Διλινάτων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις, καλούνται να παραστούν οι πάγιοι αποδέκτες των προγραμμάτων επισήμων εορτών και εκδηλώσεων και οι πολίτες.

Τα της ιεροτελεστίας, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολις Κεφαλληνίας και τα της Τάξης, η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας.

Δηλώσεις για καταθέσεις στεφάνων μέχρι και την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015, στα τηλέφωνα 2671360530-531.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 22.9.2015