Τι αλλαζει στο νέο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας (ανλαυτικα όλες οι αλλαγές)

Η περίπτωση 1 και 2 της παραγράφου 5.3 του άρθρου 5 αντικαθίσταται ως εξής: «1. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.

Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας της παρ. 5.2 με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.»

Η παράγραφος 6.9 του άρθρου 6, αντικαθίσταται ως εξής: «6.9 Κατόπιν εξέτασης των ενστάσεων από το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ εντός 10 εργάσιμων ημερών, εγκρίνεται από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ ή από άλλο όργανο που ορίζεται με απόφασή του ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων, ο οποίος αναρτάται στον διαδικτυακό τόπο του Ο.Α.Ε.Δ. και ανακοινώνεται η έκδοσή του στον πίνακα ανακοινώσεων της αρμόδιας Υπηρεσίας (ΚΠΑ2) του Ο.Α.Ε.Δ.»

Οι ανωτέρω τροποποιήσεις δεν επηρεάζουν τους όρους των τρεχουσών Προσκλήσεων, αλλά θα ισχύσουν για τις επόμενες Προσκλήσεις, μετά τη θέση σε ισχύ των παρόντων τροποποιήσεων.

Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ’ αριθμό 4.31879/3.1604 (τεύχος Β ́ ΦΕΚ 3172/06-11-2014) Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών – Εσωτερικών – Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας – Παιδείας και Θρησκευμάτων – Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με θέμα: «Προώθηση της Απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα έτους 2014-2015».

Η απόφαση αυτή ισχύει από την ημέρα δημοσίευσής της.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 19.8.2015