Το 40ήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου

Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων “Οδυσσεύς” κ. Μαρίνος Χιόνης, ο Πρόεδρος κ. Διονύσης Βλάχος, η ταμίας κ. Αγγελική Χιόνη καθώς και μέλη της Ομοσπονδίας που αυτές τις μέρες βρίσκονται στην Κεφαλλονιά για την 16η Εβδομάδα Αποδήμου.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός παρέδωσε στην Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Κασσιανή ποιμαντική ράβδο, δώρο προς τον Μακαριστό Μητροπολίτη από φιλικό ζεύγος Κεφαλλήνων. Επίσης ανέγνωσε το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο επιβεβαιώνεται η εκλογή του σαν Μητροπολίτης, ενώ στην ομιλία του αναφέρθηκε στα βασικά χαρακτηριστικά που οφείλει να συγκεντρώνει ένας Μητροπολίτης για να θεωρείται άξιος, με τον κυρό Γεράσιμο Φωκά να έχει όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα που να τον καθιστούν κυριολεκτικά Άξιο Ποιμενάρχη. Κλείνοντας διάβασε ένα ποίημα που είχε γράψει για τον κεκοιμισμένο Ποιμενάρχη ένας γιατρός καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο Μητροπολίτης Δωδώνης ανέφερε στην δική του ομιλία: «Ο Θεός τον τίμησε δεόντως, του έδωσε το υψηλότερο αξίωμα στη γη που είναι η Αρχιεροσύνη και τον πήρε έτοιμο σαν από καιρό. Κάποιοι θα έχουν τύψεις για τη συμπεριφορά τους και μετά την εκλογή του. Το λέω εγώ, εκείνος δεν θα το έλεγε ποτέ. Εκείνος συγχωρούσε όλους όσους τον πίκραιναν. Είχε καρδιά μικρού παιδιού».

Αμέσως μετά την επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτη με τους πιστούς να εναποθέτουν λουλούδια στην μνήμη του, διανεμήθηκε φυλλάδιο με τίτλο «Δυο λόγοι καρδιακοί» δωρεάν από τον Ιερό Ενοριακό Υπεραγίας Θεοτόκου «Η Φανερωμένη» Βουλιαγμένης.

Αύριο θα τελεσθεί μνημόσυνο στον Ι.Ν. Αρχαγγέλων, όπου η ενορία του μακαριστού και ο ναός στον οποίο λειτουργούσε τα τριάμισυ τελευταία χρόνια.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

Εφημερίδα των Κεφαλλήνων