Ε. Λειβαδά: Δυο λόγια πριν το ΟΧΙ – Η Ανακοίνωση του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης

Απλώς έχω τις θέσεις μου, τις θέσεις του «όχι», κι έχουν όλοι αυτοί τις δικές τους.

Οι Έλληνες οφείλουν να συνειδητοποιήσουν πως πρέπει να είναι ΠΑΝΤΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

Αυτή η ενότητα είναι που λείπει. Την απουσία της εκμεταλλεύονται οι «πονηροί».

Παράλληλα βλέπω τον φιλελληνισμό να αναγεννιέται και σκέφτομαι: Ζω σε μια εποχή που η Ελλάδα, μέσα σε μια Ευρώπη όπου καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ελευθερία, «παίρνει τα επάνω της». Που σχεδιάζει και πάλι διεθνή πλαίσια Δημοκρατίας για να κινηθεί εντός τους αύριο η Ευρώπη. Κι όλος ο κόσμος.

Πέρα από τις διαδηλώσεις που έγιναν στην Ιταλία, στο Βερολίνο, στη Γαλλία και όπου αλλού, τις οποίες τα κανάλια παρέβλεψαν επιδεικτικά, διαβάστε με προσοχή την ανακοίνωση του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης

Ανακοίνωση των μελών της Σ.Ε του Δικτύου από τη Γερμανία, για τις εξελίξεις στην Ελλάδα (3-7-2015)

Οι ελληνικής καταγωγής Δημοτικοί Σύμβουλοι που δρουν στην Γερμανία, λυπούνται για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, οι οποίες επιδεινώνουν την κατάσταση στην χώρα.

Η δραματική όξυνση των διαπραγματεύσεων για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, δεν επιβαρύνει μόνο τον ελληνικό λαό, αλλά και βλάπτει την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των Εταίρων στην Ευρώπη.

Ενώ η Ελλάδα προετοιμάζεται για το δημοψήφισμα και οι πολίτες της δεν μπορούν να πάρουν πάνω από 60,00 € ημερησίως από τις τράπεζες, το κλίμα βρίσκεται σε αναβρασμό, συσχετίζουν δε οι Ευρωπαίοι Εταίροι τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Σαν μέλη της Σ.Ε. του Δικτύου επισημαίνουμε τις βλαβερές συνέπειες που μπορούν να προκύψουν για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι αλληλοκατηγορίες δεν βοηθούν, ούτε τους πολίτες στην Ελλάδα, ούτε οδηγούν σε λύσεις.

Για αυτό το λόγο καλούμε τους υπεύθυνους σε επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ανεξάρτητα του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

Τον σκοπό αυτού προσπαθούν να συλλάβουν πολλοί πολίτες υπό την συναισθηματικότητα της επιφορτισμένης κατάστασης και της αδιεξοδικότητας, που συνοδεύονται με τους φόβους, λόγω των κινδύνων που μπορούν να προκύψουν και στην προσωπική τους κατάσταση.

Για την μικρή χώρα του Πολιτισμού την Ελλάδα, έπρεπε ήδη να είχε επεξεργαστεί από καιρό μία ευρωπαϊκή και βιώσιμη λύση, έτσι ώστε να μην χρειαζόταν οι πολίτες να έρθουν αντιμέτωποι με τις σημερινές καταστάσεις.

Από αυτό το παιχνίδι, δεν εξαρτάται μόνο το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και η αξιοπιστία μιας αλληλέγγυης και με μελλοντικές προοπτικές Ευρωζώνης. Αυτή είναι η ξεκάθαρη γνώμη των ελληνικής καταγωγής Δημοτικών Συμβούλων.

Στην Ελλάδα έγιναν στο παρελθόν πολλά λάθη. Η νέα κυβέρνηση έχει πρόβλημα με την αποδοχή ενός προγράμματος χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους και με βιώσιμη λύση.

Παράλληλα επιδεινώνεται η κατάσταση στα φτωχότερα στρώματα, στα οποία λείπουν τα απαραίτητα για την ζωή.

Παρ΄ όλα όμως πρέπει να είναι σε όλους συνειδητό, ότι χωρίς περαιτέρω δομικές αλλαγές και οικονομικές προσπάθειες δεν μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την κρίση.

Εμείς καλούμε την ελληνική κυβέρνηση μαζί με τους Ευρωπαίους Εταίρους να βρούν μία μακροχρόνια λύση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και οι δομικές αλλαγές πρέπει να συνοδευτούν με την αναδιάρθρωση του χρέους καθώς και με ένα πρόγραμμα ανάπτυξης.

Τα μέλη της Σ.Ε του Δικτύου στη Γερμανία

Iωάννα Ζαχαράκη (Βόρεια Ρηνανία Βεσταφαλία), Στέλλα Κυργιανέ – Eφραιμίδη (Βάδη Βυττεμβέργη), Aργύριος Παπάζογλου (Βόρεια Ρηνανία Βεσταφαλία), Nικόλαος Mίχος (Έσση), Θωμάς Παπαδόπουλος (Έσση)

Email: iniohos@anatoliki.gr

Ευρυδίκη Λειβαδά