Εντυπωσίασε το 3ο μέρος της «Χορευτικής Παραστασιάδας» της Πρωτοβάθμιας Κεφαλληνίας στη Σκάλα

Συμμετοχή είχαν και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι: «Παλιόκαστρο» με τον δάσκαλο χορού Γεράσιμο Παντελειό,   «Πηνελόπη» με τον Μανόλη Ντούλια,

«Αίνος Βλαχάτων» με τους: Κοκκόση Παναγή και Βενετία Παπαλεξαντράτου.

Χόρεψαν όλοι υπέροχα και με ελληνικό μπρίο τα  νησιώτικα, τα κρητικά, τα ποντιακά και γενικά ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, μα πάνω από όλα και τους κεφαλονίτικους που τους χαρήκαμε όλοι. Από τους χορούς της Κεφαλονιάς  ακούστηκαν και κάποιοι που ομολογώ τους άκουσα πρώτη φορά και το χάρηκα.

Ο Γεράσιμος Γαλανός εξήγησε την κάθε λεπτομέρεια, έδωσε κέφι και ζωντάνια. Τέλος, ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης, τους συναδέλφους του από το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Σκάλας, τους δασκάλους των χορών, τους προέδρους των Πολιτιστικών Συλλόγων, τον Χαράλαμπο Μινέτο, πρόεδρο του «Αίνου Βλαχάτων», τον Ηλία Κουρκουμέλη για τη μεταφορά των μαθητών,  τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Σκάλας που με τον πλούσιο μπουφέ του κέρασε τους μαθητές και γενικά  τον κόσμο  και ο οποίος χάρηκε την εκδήλωση. Τη νηπιαγωγό κα Όλγα Τάκα για τη βοήθειά της.

Επίσης, ευχαρίστησε εγκάρδια την ΚΕΔΗΚΕ Κεφαλονιάς (Άγγελο Κωνσταντάκη) για τη στήριξή της στις σχολικές εκδηλώσεις.

Την παράσταση παρακολούθησαν πολλοί τουρίστες και ξένοι και από ότι συζήτησα, το ευχαριστήθηκαν. Μήπως είναι μια ευκαιρία τέτοιες όμορφες εκδηλώσεις να γίνονται και το καλοκαίρι πιο συχνά, όχι μόνο στα ξενοδοχεία αλλά και στις πλατείες όπως στη Σκάλα, που είναι κατεξοχήν τουριστική περιοχή, για να εξάγουμε και εμείς τη δική μας ταυτότητα.

Ένας γονιός

Γ. Ζ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 11.6.2015