Ισχυρό μήνυμα για τη στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στα Ιόνια Νησιά

προβλημάτων λόγω της αύξησης του πληθυσμού την τουριστική περίοδο.

Ο περιφερειάρχης και οι εκπρόσωποι της περιφέρειας τόνισαν εξάλλου στις ομιλίες και τις δηλώσεις τους ότι η κινητοποίηση αυτή δεν είναι το τέλος της προσπάθειας αυτής, αλλά ένας σταθμός στην διεκδίκηση της αναβάθμισης της δημόσιας υγείας στα Ιόνια νησιά και στην ικανοποίηση των αιτημάτων στο άμεσο αλλά και το μεσομακροπρόθεσμο μέλλον, όπως αυτά έχουν πια καταγραφεί και κωδικοποιηθεί από τους ίδιους τους συλλογικούς φορείς της δημόσιας υγείας.

Στην εκδήλωση της Κέρκυρας συμμετείχαν  ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, αντιπεριφερειάρχες, ο δήμαρχος Κέρκυρας, αντιδήμαρχοι, επικεφαλής παρατάξεων στο Π.Σ.  και το Δημοτικό Συμβούλιο, η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου, του οδοντιατρικού και του φαρμακευτικού συλλόγου, εκπρόσωπος του ΠΕΔΥ, εκπρόσωπος του συλλόγου νεφροπαθών, του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο και στο ψυχιατρείο, γιατροί του νοσοκομείου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο σύλλογος εργαζομένων στην Π.Ε Κέρκυρας, εκπρόσωποι των συλλόγων ΑΜΕΑ, άλλοι φορείς και αρκετοί κερκυραίοι.

Ο Περιφερειάρχης στην εκδήλωση της Κεφαλονιάς

Ο περιφερειάρχης παρευρέθηκε στην αντίστοιχη εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλονιά στην οποία συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε.,  το  σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου, σύλλογος φίλων Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου, Πρωτοβουλία πολιτών, και δημοτικοί σύμβουλοι. Στη Λευκάδα συμμετείχαν ο σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου, Οδοντιατρικός και Ιατρικός σύλλογος, σύλλογοι τριτέκνων και πολυτέκνων, σύλλογοι γονέων, εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης, της ΕΛΜΕ, του σωματείου υπαλλήλων Π.Ε. , του Δήμου  Λευκάδας και του σωματείου εργαζομένων του Δήμου.

Τέλος στη Ζάκυνθο στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η ΕΛΜΕ, ο σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου, επαγγελματοβιοτέχνες, ΑΜΕΑ, ο σύλλογος εργαζομένων στην ΠΕ, ο φαρμακευτικός σύλλογος, το Επιμελητήριο και ο εμπορικός σύλλογος.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 5.6.2015