ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Προς

Υπουργό Υγείας

Διοικητή 6ης ΥΠΕ

Διοικητή ΓΝ Κεφαλληνίας


Σε απάντηση του εγγράφου σας σχετικά με τη μετακίνηση από το ΓΝ Μαντζαβινάτειου στην παθολογική κλινική του ΓΝΚ έχουμε να σας πούμε τα εξής:

Θεωρούμε απαράδεκτη οποιαδήποτε τέτοια σκέψη η οποία θα επιφέρει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην υπάρχουσα υποστελέχωση του Μαντζαβινατείου νοσοκομείου.

Σας πληροφορούμε ότι οι ειδικευμένοι ιατροί εκτελούν ενεργείς εφημερίες πέραν και πάνω από το πλαφόν τους και  παρ’ όλα αυτά δεν καλύπτεται το πρόγγραμμα των εφημεριών όλου του μήνα, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι και αγροτικοί ιατροί. Ο μοναδικός αγροτικός ιατρός που εκτελεί εφημερίες αποχωρεί τον μήνα Αύγουστο. Ήδη τον μήνα Μάιο έχουν παραμείνει τρείς ημέρες κενές εφημεριών παθολογικής ειδικότητας.

Το Μαντζαβινάτειο αντιμετωπίζει ήδη αυξημένες ανάγκες εξ’ αιτίας της τουριστικής περιόδου που έχει ξεκινήσει με τριπλασιασμό του πληθυσμού της περιοχής.

Θωρούμε δε απαράδεκτη την προσπάθεια διάλυσης της ήδη υποστελεχωμένης δομής του νοσοκομείου μας, χωρίς να δίνεται ουσιαστική λύση στα μόνιμα προβλήματα της παθολογικής κλινικής του ΓΝΚ.

Οι ιατροί του νοσοκομείου μας συμπαραστεκόμαστε στους συναδλελφους της παθολογικής κλινικής του ΓΝΚ μιάς και βιώνουμε και εμείς την ίδια κατάσταση εδώ και πολλούς μήνες.

Ελπίζουμε ότι ως νέα ηγεσία της ΥΠΕ δεν θα αποδομήσετε τις ήδη υπάρχουσες υποστελεχομένες υποδομές υγείας του νησιού μας αλλά θα δώσετε ουσιαστική και μόνιμη λύση στο σημαντικό πρόβλημα της παθολογικής κλινικής του ΓΝΚ.

ΚΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ Δ/ντης Ιατρικής Υπηρεσίας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΟΠΗ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ Δ/ντρια

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΕΠ. Α

ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ

ΖΑΠΑΝΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

ΔΙΟΝΥΣΑΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

ΑΓΓΕΛΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΛΥΤΗ ΕΙΡΗΝΗ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ

ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 26.5.2015