Άρνηση στο ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου εάν συνεχιστεί ο εκβιασμός των δανειστών

Aυτό κάποιοι προσπαθούν να το παρουσιάσουν σαν “χρεοκοπία” προσπαθώντας να χτυπήσουν στο θυμικό των πολιτών που αδυνατούν να καταλάβουν αυτές τις λεπτές έννοιες και τις επιπτώσεις στις ζωές τους.

Όπως όμως αποδείχτηκε ούτε και αυτό στέκει εξ’ολοκληρου καθώς το υποτιθέμενο “αποκαλυπτικό” έγγραφο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπου εκτιμάται πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει στις αρχές Ιουνίου αν δεν φτάσει σε συμφωνία με τους δανειστές της, δεν ανήκε στο Ταμείο αλλά στην… ιταλική έδρα του Ταμείου!

Δηλαδή κάποιος ηθελημένα παίζει παιχνίδια στην “πλάτη” της Ελλάδας και προπαντώς επιχειρεί ψυχολογικό πόλεμο στον ευάλωτο Έλληνα πολίτη

Το έγγραφο ανήκει στην ιταλική έδρα στο Δ.Σ. του ΔΝΤ και ουσιαστικά σε αυτό περιγράφονται οι σκέψεις του Ιταλού αντιπροσώπου, ο οποίος με βάσει την ενημέρωση του Τόμσεν, πιστεύει πως η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποφύγει τη χρεοκοπία χωρίς τη συμφωνία με τους δανειστές της.

Δηλαδή μιλάμε για μια έκθεση ιδεών…κάποιου…κάποτε.

“Οι Ευρωπαίοι διαπραγματευτές έχουν μόλις μερικές μέρες για να καταλήξουν σε συμφωνία με την Ελλάδα αλλιώς η κρίσιμη δόση στο ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου μάλλον δεν θα καταβληθεί” αναφέρει ο έγγραφο που έχει διαρρεύσει και έφτασε στην κατοχή του Paul Mason και του Channel 4 News.

“Δεν υπάρχει πιθανότητα οι ελληνικές αρχές να ξεπληρώσουν όλο το ποσό εκτός αν υπάρξει συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές”, τονίζεται στο απόρρητο έγγραφο.

Όπως αναφέρει το Channel 4 News “οι Έλληνες διαπραγματευτές έκαναν σαφές την περασμένη εβδομάδα ότι το ποσό του 1,5 δισ. ευρώ που πρέπει να καταβληθεί τον Ιούνιο, αρχής γενομένης από τη δόση της 5ης Ιουνίου, δεν μπορεί να καταβληθεί χωρίς συμφωνία”.

Μαλλον από ότι έχει ειπωθεί μέχρι τώρα αυτό είναι και το πιο αληθινό.

Δ.-Ι.  

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 16.5.2015, Greek pride