Βιβλιοπαρουσιάσεις

Σάλι Γκριν: HALF BAD

Στη σύγχρονη Αγγλία, η προαιώνια διαμάχη ανάμεσα στους Λευκούς Μάγους και τους Μαύρους Μάγους κορυφώνεται.

Στη δίνη του αδυσώπητου πολέμου, ο μικρός Νέιθαν ζει σε μια οικογένεια Λευκών Μάγων. Όμως μόνο η μητέρα του κατάγεται απ’ αυτούς· ο πατέρας του είναι ο πιο δυνατός και βίαιος Μαύρος Μάγος.

Υπό την επιτήρηση του Συμβουλίου των Λευκών Μάγων, ο Νέιθαν θα ανακαλύψει ένα σκοτεινό μυστικό στην προσπάθειά του να επιβιώσει μέχρι τα δέκατα έβδομα γενέθλιά του, όταν θα λάβει τρία δώρα από τον πατέρα του και θα αποκαλυφθεί το Χάρισμά του.

Μέχρι τότε θα πρέπει ξεφύγει από Λευκούς και Μαύρους Μάγους που τον κυνηγούν για να τον εξοντώσουν. Πώς όμως θα μπορέσει να βρει τον πατέρα του, όταν κάθε του κίνηση παρακολουθείται, όταν δεν είναι ασφαλές να εμπιστευτεί κανέναν, ούτε καν το κορίτσι που αγαπά;

Βγάζει ένα δαχτυλίδι από το δάχτυλό του, πιάνει το δεξί μου χέρι και περνά το δαχτυλίδι μαλακά στο δείκτη μου.

«Για σένα, το δαχτυλίδι του πατέρα μου και του πατέρα του πατέρα μου».

Παίρνει το μαχαίρι, κόβει την παλάμη του και απλώνει το χέρι του.

«Το αίμα μου είναι αίμα σου, Νέιθαν».

Και το χέρι του είναι εκεί, η σάρκα του, το αίμα του.

Η Σάλι Γκριν ζει στη βορειοδυτική Αγγλία. Έκανε διάφορες δουλειές (αμειβόμενες και μη), ασκούσε μάλιστα και ένα επάγγελμα, τελικά όμως βρήκε το χρόνο να γράψει τις ιστορίες που μέχρι τότε απλώς ονειρευόταν.

Της αρέσει το διάβασμα, οι περίπατοι στην εξοχή και θα ήθελε να πίνει λιγότερο καφέ.

Το Half Bad – Το Σκοτάδι Μέσα μου γνώρισε επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ετος ‘Εκδοσης: 2015

Σειρά: Εφηβικά

Σελίδες: 368

Τιμή: € 15,55 (με ΦΠΑ)

________________________________

Μανανεδάκη Κατερίνα: ΠΩΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΣΟΥ

Ετος ‘Εκδοσης: 2015

Σειρά: Ελλ. Λογοτεχνία

Σελίδες: 320

Τιμή: € 16,80 (με ΦΠΑ)   Νο 1 Best Seller σε γυναίκες από 18 έως 118!

Έλα τώρα που ΔΕΝ το έχεις σκεφτεί ΟΥΤΕ μία φορά.

Να τον ξεφορτωθείς και να ησυχάσεις.

Να γλιτώσεις, να ξεμπερδεύεις.

Εσύ. Που είσαι καλή, χρυσή, υπέροχη, που σε θέλαν καν και καν, αλλά που στραβώθηκες και πήρες… αυτόν.

Εσύ. Που είσαι η κολόνα της οικογένειας.

Παιδιά, δουλειά, οικιακά, τα κάνεις όλα και δε βγάζεις κιχ.

Κι αυτός. Που, αντί να σου πει ευχαριστώ και μπράβο, σε γράφει και αδιαφορεί, τα φορτώνει όλα στις πλάτες σου και «χαλαρώνει» με τις ώρες μπροστά στον υπολογιστή.

Κι όμως… Όλα τα αντέχεις και τα υπομένεις, γιατί τον αγαπάς.

Μέχρι τη στιγμή που ανακαλύπτεις τυχαία πως αυτός σε ΑΠΑΤΑ! Ναι! Έχει το θράσος και να σε ΑΠΑΤΑ!!! Να έχει ερωμένη!

Μέχρι εδώ ήταν. Το παίρνεις απόφαση.

Θα τον πετάξεις από το παράθυρο. Θα τον καθαρίσεις με τον καθαριστή για τα κολοκυθάκια. Θα τον ταΐσεις δηλητηριασμένο χορτοπιτάκι. Θα τον καρφώσεις με το μαχαίρι της κουζίνας, θα του κόψεις τα φρένα του αυτοκινήτου, δε θα σταματήσεις να αυτοσχεδιάζεις μέχρι να τον αποτελειώσεις.

Όπως κάνει και η Ξένια με τον Παναγιώτη, που την έχει καταστήσει τάρανδο με την Τασούλα την κοντή.

Μη διστάζεις. Μπες στην ιστορία και κάνε τη ζωή σου καλύτερη.

Ένα βιβλίο με δολοφονικό χιούμορ που μόνο ένας θανατηφόρος γάμος μπορεί να εμπνεύσει!

Εγώ η ηλίθια, η χαζή, η ευκολόπιστη, το πρόβατο. Μέσα στα μούτρα μου τα σημάδια, κι εγώ… Έπρεπε να συμβεί μέσα στο ίδιο μου το σπίτι, να το δω με τα ίδια μου τα μάτια για να πειστώ. Αλλά ξεστραβώθηκα τελικά. Ξεστραβώθηκα. Και τώρα ήρθε η ώρα να πάρω εκδίκηση. Να εκδικηθώ.

Να τον εκδικηθώ υπό πλήρη νηφαλιότητα, όπως έκαναν ένα σωρό διάσημες γυναίκες δολοφόνοι.

Τις έψαξα όλες μία προς μία στο Ίντερνετ. Φίλες μου όλες. Συναγωνίστριες. Διάβασα για τη ζωή και τη δράση τους. Όλες ήρεμες και ψύχραιμες μέχρι τη μεγάλη στιγμή της δράσης. Έτσι κι εγώ, πρέπει να μείνω ατάραχη και χαλαρή για να μην καταλάβει τίποτα.

Θα μου πεις, είναι εύκολο; Δεν είναι, αλλά πρέπει να μάθω επιτέλους και στα δύσκολα.

H Κατερίνα Μανανεδάκη είναι δηµοσιογράφος. Έχει δουλέψει στο Mega Channel, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στο Star Channel και στον περιοδικό Τύπο, σε εκδόσεις υψηλής αναγνωσιµότητας και κυκλοφορίας.

Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Έχετε Μήνυµα στο Κινητό σας, που πρόκειται να γίνει κινηµατογραφική ταινία, Διαζύγιο αλά Ελληνικά, Τι Τραβάµε κι Εµείς οι Μάνες!, το οποίο έχει µεταφραστεί ήδη στα γερµανικά, Ουουου Μοιχεύσεις!, Στο Μεγάλο Κρεβάτι της Show biz, Μάµα 2 και ο Μπαµπάς στον Κόσµο του!, Για Έναν Άντρα, Ίδια η Μάνα σου Έγινες, Είναι Τρελές Αυτές οι Γυναίκες!, καθώς και τα παιδικά Παλιά Επαγγέλµατα, Ζωντανέψτεεε…!, Ο Βίτα και η Μίνη Κυνηγούν µια Βιταµίνη, που έγινε θεατρική παράσταση στη σκηνή του θεάτρου Αμιράλ, και Ποιος Φοβάται τα Μικρόβια; σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Παιδιατρικής του Πανεπιστηµίου Αθηνών Παναγιώτη Σπυρίδη.

Όλα έχουν γίνει µπεστ σέλερ.

____________________________

Τζόκα Θεοδώρα: ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΔΟΚΙΑΣ

Ετος ‘Εκδοσης: 2015

Σειρά: Ελλ. Λογοτεχνία

Σελίδες: 400

Τιμή: € 17,80 (με ΦΠΑ)   Τη μάνα μου τη λέγανε Ευδοκία κι αυτή είναι η ιστορία της καθώς και η ιστορία των ανθρώπων που την πλαισίωναν στο τόσο σύντομο αλλά και τόσο τραγικό πέρασμά της από τον κόσμο. Αν μου ζητούσατε να περιγράψω το βλέμμα της μάνας μου με μία μόνο λέξη, αυτή που αβίαστα έρχεται στο νου μου είναι η λέξη «αντάρα». Έτσι τη θυμάμαι· ως μια μεσογειακή λυγερόκορμη καλλονή, με βλέμμα θεοσκότεινο, ανταριασμένο σαν την γκριζόμαυρη θάλασσα που μας ταξίδεψε στην Αμερική το φθινόπωρο του 1950.

Φεύγοντας, άφηνε πίσω της τα πάντα: τη μάνα της, τα δύο αδέρφια της, το σπίτι της και μια χώρα ρημαγμένη και εξαθλιωμένη από έναν παγκόσμιο πόλεμο και μια εμφύλια σύρραξη χειρότερη από τη φασιστική λαίλαπα που σάρωσε όλη την Ευρώπη. Ακολούθησε το πεπρωμένο της, που ζητούσε εκδίκηση.

Σύντομα οι πρώτες θύελλες των ανέμων που σπάρθηκαν στην Ελλάδα θα ξεσπάσουν στη Γη της Επαγγελίας, απαιτώντας αιματηρές ανθρωποθυσίες για να κοπάσει η οργή τους και να επέλθει η νηνεμία.

Όταν η Ευδοκία παντρεύτηκε τον Αριστείδη, κανείς στο χωριό δεν μπορούσε να πιστέψει πως ένα κορίτσι μόλις δεκαεννιά χρονών κι από το γάργαρο νερό γαργαρότερο δόθηκε στο μαυραγορίτη Αριστείδη.

Η αλήθεια, όμως, είναι πως η μάνα μου συναίνεσε σ’ αυτή την παράταιρη ένωση. Όταν κάποτε, μικρό κοριτσάκι και γεμάτο περιέργεια όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας μου, τη ρώτησα αν αγαπούσε τον μπαμπά, εκείνη είχε πει ένα ξερό «όχι», κι όταν επέμεινα να μάθω γιατί τότε τον παντρεύτηκε, αρκέστηκε σε ένα εξίσου ξερό «έτσι».

Είχα την εντύπωση πως πίσω από αυτή τη λακωνική απάντηση κρυβόταν μια μεγάλη ιστορία που δεν ήθελε να τη μοιραστεί με κανέναν.

________________________________________

H Θεοδώρα Τζόκα γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά μεγάλωσε στη Βοστόνη των ΗΠΑ. Στην Ελλάδα επαναπατρίστηκε μαζί με την οικογένειά της σε ηλικία δεκαοκτώ χρονών.

Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο ΑΠΘ. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως καθηγήτρια Αγγλικών στη δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Ασχολήθηκε εκτεταμένα με μεταφράσεις, κυρίως στο χώρο της παιδικής λογοτεχνίας.

Άρθρα, ποιήματα και διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε πολλά free press έντυπα της χώρας, καθώς και στο διαδίκτυο.

Έχει γράψει επίσης το μυθιστόρημα Το Παρελθόν Φυγείν Αδύνατον, που κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2013.

__________________________________

Φωτίου Ελένη

Ο ΛΥΧΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Ετος ‘Εκδοσης: 2015

Σειρά: Ελλ. Λογοτεχνία

Σελίδες: 432

Τιμή: € 17,00 (με ΦΠΑ)   Ο Πέτρος Κομνηνός, γιος ενός από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους Έλληνες της Αιγύπτου, μεγαλώνει σε μια από τις πιο φτωχές συνοικίες της Αλεξάνδρειας.

Ένας θάνατος και μια επικείμενη δολοφονία αναγκάζει την οικογένεια του Ανέστη Δανέζη να φύγει από τη Χίο και να μεταναστεύσει στην Αίγυπτο.

Η ζωή της Αγγελικής, κόρης του Ανέστη Δανέζη, διασταυρώνεται με αυτή του Πέτρου Κομνηνού κάτω από ιδιόμορφες συνθήκες. Ο Πέτρος, ένας από τους σημαντικότερους γιατρούς της Μέσης Ανατολής, δίνει μια μάχη χωρίς όρους και όρια ενάντια σε αντικρουόμενες αντιλήψεις και μοιρολατρίες, μεταφέροντας ισχυρά μηνύματα πώς να ευτυχούν οι άνθρωποι ανεξάρτητα από κρίσεις, φτώχεια, επαναστάσεις, διωγμούς και ανυπέρβλητα εμπόδια.

Ένα οδοιπορικό στην πανέμορφη Αλεξάνδρεια, στον ελληνισμό δύο αιώνων. Μια γλυκιά γεύση ελληνικής Ανατολής, μια πικρή γεύση ανατολίτικης Ελλάδας.

Δύο λαοί που, παρ’ όλες τις τεράστιες διαφορές τους, συμβιώνουν αρμονικά μέχρι το μεγάλο διωγμό των Ελλήνων από την Αίγυπτο.

Μια ιστορία με αληθινά γεγονότα, που μοιάζει με παραμύθι, σαν αυτά που διηγούνταν οι παραμυθολόγοι στα φτωχικά ακροατήρια της Ανατολής.

Οι παραμυθολόγοι τριγυρνούσαν στις συνοικίες της αραβικής Αλεξάνδρειας και διασκέδαζαν τη φτώχεια των ανθρώπων.

Οι μακριές μαύρες μελάγιες τις κάλυπταν ολόκληρες.

Το μόνο που ξεχώριζε ήταν τα μάτια τους. Σαν αναμμένα κάρβουνα, έλαμπαν από έξαρση καθώς διηγούνταν παραμύθια ανακατεμένα με αληθινές ιστορίες.

Η αφήγηση ήταν τόσο δυνατή και ζωντανή, που διέγειρε έντονα τη φαντασία και τα συναισθήματα.

Μερικοί αναγνώριζαν μες στα παραμύθια κομμάτια της δικής τους ζωής.

Οι παραμυθολόγοι έμοιαζαν να διαβάζουν την ψυχή τους.

Αφηγούνταν την ίδια τη ζωή.

Την έπαιρναν στα χέρια τους, την έκοβαν κομμάτια, της έδιναν αρχή και τέλος και την έκαναν παραμύθι. Παραμύθι; Ή η ατέρμονη αληθινή ανθρώπινη ιστορία;

________________________________________

Η Ελένη Φωτίου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Ο πατέρας της υπήρξε από τους σημαντικότερους γιατρούς της Αλεξάνδρειας.

Σπούδασε τοπογράφος και μιλάει τρεις γλώσσες.

Εκπαιδεύτηκε στις δημόσιες σχέσεις και στην επικοινωνία.

Εργάστηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία ως ιπτάμενη συνοδός.

Ασχολείται με τη στιχουργική και τη ζωγραφική, ειδικά την αγιογραφία. Περνάει τα καλοκαίρια της στα Κύθηρα, στο μαγευτικό κόλπο του Αυλαίμωνα.

Ασχολείται με την τουριστική βιομηχανία, ενώ πάντα συνεχίζει να γράφει.

Έχει δύο παιδιά.

Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της …Και το Όνομα Αυτής Μυρτώ.

Εστάλησαν στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 16.5.2015