7ο Νηπιαγωγείο Λιβαδιάς: Mια επιτυχημένη Κεφαλλονίτισσα ενδυματολόγος στον μαγικό κόσμο της κούκλας

Με αφορμή τις παραδοσιακές φορεσιές που συνηθίζουμε να φοράμε την 25η Μαρτίου, προσκαλέσαμε την κ. Ελπίδα Βαρθολομάτου-Γεωργοπούλου να μας φέρει κούκλες από τη συλλογή της.

Η κ. Ελπίδα ανταποκρίθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό στο κάλεσμά μας και μας παρουσιάσε πολλές κι εντυπωσιακές κούκλες  από την τεράστια συλλογή της.

“Ράβω μόνη μου τις κούκλες με τις παραδοσιακές φορεσιές. Είμαι μοδίστρα και το χρωστώ στην μητέρα μου. Όταν εκείνη έραβε, μου έδινε κι εμένα ένα πανάκι, για να “κουνώ” τα χέρια μου. Γιατί όταν τα χέρια κουνιούνται, δηλ. δουλεύουν, δουλεύει  και το μυαλό, μας είπε κούκλα φτιαγμένη από καπάκια μπύρας

Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν! Δεν χόρταιναν να κοιτάζουν και να θαυμάζουν! Τις άγγιξαν, τις περιεργάστηκαν, έπαιξαν μαζί τους!

Είδαν  παιχνίδια χειροποίητα, όπως η κουκλίτσα από  νήμα πλεξίματος.

Αλλά και παιχνίδια που δεν υπάρχουν πια, όπως η κουρδιστή μαιμού με τα πιατίνια και η κούκλα που οι γιαγιάδες μας στόλιζαν τους καναπέδες τους.

Έκαναν  ένα ταξίδι στον κόσμο, παίζοντας με τη γοητευτική Σπανιόλα, το νιόπαντρο ζευγάρι από το Πακιστάν, τη γλυκιά Γιαπωνεζούλα.

Μου άρεσε η Σπανιόλα γιατί ήταν πολύ όμορφη!!

-Έμοιαζε σαν αληθινή!

-Ήταν ίσα με μένα!

Μου άρεσε πολύ η κούκλα που είχε την κόκκινη τελίτσα.

Έχω ζωγραφίσει την Σπανιόλα και την άλλη την κούκλα που είναι πάνω στα τραπέζια κι εμείς τα παιδιά τις βλέπουμε

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία!

Ας σημειωθεί ότι η κ. Βαρθολομάτου συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη κ. Γιάννη Σμαραγδή στην ταινία του “Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι”.


7ο Νηπιαγωγείο Λιβαδιάς, 24.4.2015