Ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για την Κεφαλονιά με τίτλο “Λουλούδια του πελάγους”

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν χθες το μεσημέρι ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βαγγέλης Κεκάτος, ο Πρόεδρος της “Filia”, Νίκος Μεσσάρης και ο επιτυχημένος δημοσιογράφος Γιώργος Μεσσάρης.

Ο σκοπός της συνέντευξη ήταν η ενημέρωση του κόσμου για την πολύ σημαντική εκδήλωση-παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Ο Κέφαλος και δεν είναι άλλη από την προβολή του υπέροχου και ιδιαίτερου ντοκιμαντέρ, διάρκειας 71 λεπτών με τίτλο “Λουλούδια του πελάγους”, που επιμελήθηκε ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος, Γιώργος Μεσσάρης και αναφέρεται όπως είναι φυσικό στις ομορφιές και τις παραδόσεις του τόπου μας.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βαγγέλης Κεκάτος στον χαιρετισμό του συνεχάρη και ευχαρίστησε τον κ. Γιώργο Μεσσάρη και την οικογένεια Μεσσάρη γενικότερα, που στηρίζει κάθε κίνηση που γίνεται για την προβολή της κουλτούρας και του πολιτισμού μας στο εξωτερικό, συγκεκριμένα είπε ο κ. Κεκάτος μεταξύ άλλων: “Υπάρχει το φίλτρο του ανθρώπου που βλέπει την Κεφαλονιά από μακριά, του ανθρώπου που επιθυμεί, που νοσταλγεί, που αγαπάει βαθιά, που συγκινείται με την έννοια της Κεφαλονιάς, αυτή η συγκίνηση είναι αυτή που πραγματικά μεταδίδεται μέσα από αυτή την πραγματικά εντυπωσιακή δουλειά”.

Ο κ. Νίκος Μεσσάρης  αναφέρθηκε στην ίδρυση της εταιρείας Filia, η οποία είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με στόχο την ένωση των λαών. Η εταιρεία θα έχει σαν στόχο την πολιτιστική προώθηση του νησιού μας με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν σε έργα πολιτιστικής ανάπτυξης.

Στόχος του δημοσιογράφου, Γιώργου Μεσσάρη είναι μέσω του ντοκιμαντέρ, η περαιτέρω διαφήμιση και προβολή της Κεφαλονιάς στο εξωτερικό, παρακινούμενος από τον νόστο, καθώς είναι κάτοικος Αυστραλίας και τη βαθιά αγάπη του για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Τα γυρίσματα διήρκεσαν 35 ημέρες, με πάνω από 20 ώρες γυρισμάτων, σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη, από τις οποίες κράτησαν μόνο τα 71 λεπτά, με τον κ. Μεσσάρη να παρομοιάζει τις ώρες γυρισμάτων με μία εγκυμοσύνη, με την ευχή να έχει καλό τέλος και όλοι να μείνουν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Αφιέρωσε την όλη δουλειά που έγινε στον αείμνηστο καθηγητή Γεράσιμο Πεντόγαλο και στους απόδημους που ζουν καθημερινά με ένα όνειρο στην καρδιά, να επιστρέψουν κάποια στιγμή στην πατρίδα που τους γέννησε. Το ντοκιμαντέρ όπως ανέφερε ο κ. Μεσσάρης μεταφράστηκε στα Ιταλικά, Αγγλικά και Ρωσικά.

https://www.youtube.com/watch?v=iktOIWpQUZM

Ειλημμένο από portoni