Ε.Α.Σ. : Τρέχει Χρηματοδότηση για ντόπιους Αμπελουργούς

Ως  ελάχιστη έκταση αµπελοτεµαχίου για συμμετοχή στο Πρόγραμμα καθορίζεται το ένα στρέμµα. Η εγκατάσταση της νέας αµπελοφυτείας πραγµατοποιείται είτε στην ίδια θέση µε αυτή που εκριζώθηκε ή σε διαφορετική τοποθεσία της ίδιας εκµετάλλευσης και σε έκταση ισοδύναµη µε αυτή που εκριζώθηκε, σύµφωνα µε τα σύγχρονα συστήµατα αµπελοκαλλιέργειας µε υποστύλωση ή µη,  µε ελάχιστο αριθµό αντιφυλλοξηρικών υποκειμένων αμπέλου 250 ανά στρέµµα.

Η αναδιάρθρωση και µετατροπή πραγµατοποιείται µε τις συνιστώμενες και επιτρεπόμενες ποικιλίες σύµφωνα µε την αριθ. 814/16068/05-02-2014 (Β’225) απόφαση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, ενώ ο Αμπελουργός οφείλει να διατηρήσει την νέα φυτεία για χρονική περίοδο τουλάχιστον 8 ετών, υπολογιζόμενη από το οικονοµικό έτος πληρωµής της στήριξης.

Ο Ε.Α.Σ. παρέχει δωρεάν την σύνταξη πλήρους φακέλου για συμμετοχή στην ανωτέρω δράση σε όσους Κεφαλλονίτες και Θιακούς Αμπελουργούς επιθυμούν να συμμετάσχουν, καταθέτοντας τα δικαιολογητικά τους στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών (Κ.Ε.Α.) του Ε.Α.Σ. το αργότερο έως Τετάρτη 13/5/2015.

Διευκρινήσεις παρέχονται καθημερινά στα γραφεία του Κ.Ε.Α. στο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι.

Από τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 4.4.2015