Αύριο η πρόταση για εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο

Οκτώβριος 2009 με Μάιο του 2010. Υπογραφή της πρώτης δανειακής σύμβασης υπό τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Μάιος 2010 –Νοέμβριος 2011 (δεύτερη δανειακή σύμβαση).

Νοέμβριος 2011 – Μάιος 2012 (PSI. Παπαδήμος).

Μάιος 2012 διακυβέρνηση της χώρας από Σαμαρά –Βενιζέλο.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλαμβάνει στην πρόταση του τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Ολομέλεια του Σώματος.

Γραμματέας της Κ.Ο: Υλοποιούμε την δέσμευσή μας

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει σήμερα πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης καθώς και κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή των Μνημονίων. Υλοποιούμε συνεπώς τη δέσμευσή μας και την κοινή κοινωνική απαίτηση, χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού και ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, προκειμένου να αναζητηθούν οι αιτίες και οι ευθύνες μιας πρωτοφανούς κρίσης που ισοπέδωσε τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας» ανέφερε ο κ. Μαντάς.

Τι προηγήθηκε

Το θέμα της σύστασης εξεταστικής επιτροπής ετέθη στην έκτακτη σύσκεψη του προεδρείου της Κ.Ο που συγκάλεσε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Είχαν προηγηθεί  συζητήσεις και συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με κύριο ζητούμενο το χρόνο υποβολής της σχετικής πρότασης.

Στις αρχές του Μαρτίου σε μια σχετική σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Π.  Καμμένος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος, ο Υπουργός αρμόδιος για θέματα διαφθοράς κ. Νικολούδης, ο ΓΓ της Κυβέρνησης κ. Σαγιάς και ο ΓΓ του Πρωθυπουργού κ. Τζανακόπουλος.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 31.3.2015, ΜΝΜ