Στόχος της Ημερίδας είναι να γίνουν γνωστά τα κριτήρια του σήματος στους υποψήφιους τοπικούς εστιάτορες και γενικότερα επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, με απώτερο σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και την ευρύτερη εφαρμογή της στα τοπικά εστιατόρια. Το Σήμα θα πιστοποιεί ότι οι κάτοχοί του ακολουθούν τις παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα.
Στην εκδήλωση, θα γίνει αναφορά στην εμπειρία και τα συμπεράσματα που αντλήθηκαν κατά τη διάρκεια των Σεμιναρίων και της πρακτικής άσκησης, καθώς και στη σημασία της ανάδειξης της Επτανησιακής Διατροφής ως αναπόσπαστου τμήματος της Μεσογειακής Διατροφής.
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.
Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 30.3.2015