Κέντρο UNESCO Ιονίου: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ 2015

Υπό  την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής  για την UNESCO.

Οι Εκδηλώσεις της Άνοιξης του 2015 του Κέντρου UNESCO Ιονίου  είναι αφιερωμένες σε δυο βασικούς άξονες:

1. Την Εαρινή Ισημερία της νέο-ελληνικής ιστορίας. Την ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ στις 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 1800 και το ρόλο του πρώτου αυτού Νέο-Ελληνικού Κράτους στην Εθνεγερσία του 1821.

2. Την ανάπτυξη του Κοινωνικού Κεφαλαίου ως του καθοριστικότερης σημασίας συντελεστή για την έξοδο από την κρίση και την αναπτυξιακή διαδικασία (κοινοτική, τοπική, κλαδική, περιφερειακή, εθνική).

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται στο 4ήμερο 20-24 Μαρτίου 2015 και περιλαμβάνουν:

•      20/3/2015. Ημέρα Παρασκευή ,8.30 π.μ. Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας. Ημερίδα αφιερωμένη στην  « Παιδική Δημιουργικότητα και Κοινωνικότητα» –

Σε συνεργασία με το Γραφείο  Συμβούλου  Προσχολικής Αγωγής 42ης  Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Εισηγήσεις :

« Πολύχρωμη  Αγάπη»

Καραμέτου Σταυρούλα Νηπιαγωγός – Κοινωνική Λειτουργός

Προϊσταμένη 10ου Νηπιαγωγείου Κέρκυρας.

Βιωματική παρουσίαση ομάδας μαθητών 10ου Νηπιαγωγείου Κέρκυρας.

« Η Πόλη που έγινε Τριανταφυλλένια »

Κουρτέση Ευτυχία  Βρεφονηπιοκόμος –

προϊσταμένη 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Κέρκυρας.

Βιωματική παρουσίαση με ομάδα μαθητών του 2ου παιδικού σταθμού.

«Ενθαρρύνοντας την δημιουργικότητα και την κοινωνικότητα  των

παιδιών»

Ζερβού Μαρία.  Σχολική  Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής 42ης Περιφέρειας    Ιονίων Νήσων.

«Χορωδία. Ο ρόλος της στην παιδική ηλικία»

Καλλιαρίδου Χριστίνα

Εκπαιδευτικός Μουσικής Μαέστρος παιδικής χορωδίας Κέρκυρας

« Η Παιδική Δημιουργικότητα-Κοινωνικότητα ως ο καθοριστικότερος

συντελεστής κοινωνικής ανάπτυξης

Σκλαβούνος Γεώργιος Κοινωνιολόγος –

Οικονομολόγος –Πρόεδρος του Κέντρου UNESCO του Iονίου..

•      21/3/2015, Ημέρα Σάββατο, ώρα 11.30 π.μ. στο Δημοτικό σχολείο

Λιαπάδων. Σε  συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιαπάδων.

Συζήτηση  με θέμα: «Η ανάπτυξη του Κοινωνικού Κεφαλαίου ως συντελεστή εξόδου από την οικονομική κρίση και ως συντελεστή Κοινοτικής-Τοπικής Ανάπτυξης» με εισηγητές.. τον  ομότιμο καθηγητή του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου  Δρ Οικονομίας κ Κων .Αποστολόπουλο, τον Μηχανολόγο Hλεκτρολόγο κ Παν Οπλοποιό  σύμβουλο Πληροφορικής. και τον κ Γ. Σκλαβούνο.

Στην συζήτηση θα προεδρευσει ο κ Νταντης Δουκάκης Οικονομολόγος..

•      21/3/ 2015 Ημέρα Σάββατο. Ώρα 7.30 μμ – Δημόσια Βιβλιοθήκη – Παλαιό Φρούριο – Ανοικτή συζήτηση με θέμα: Επτάνησος Πολιτεία – Η Εαρινή Ισημερία της Νεοελληνικής Ιστορίας. Εισηγητές ο κ Αριστοτέλης Κοσκινάς  Συγγραφέας και ο κ .Γ. Σκλαβούνος.  Στην συζήτηση θα προδρευσει ο Δημοσιογράφος  κ. Γιώργος  Κατσαίτης.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών «Γειτονία»

•      22/3/2015. Ημέρα Κυριακή πρωί μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας. Στην Κοινότητα Χλομού. Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χλομού. Φύτευμα άγριας τριανταφυλλιάς,  στο πλαίσιο της δράσης του Κέντρου UNESCO του Ιονίου για την μετατροπή της Κέρκυρας σε Νησί Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ακολουθεί ανοιχτή  συζήτηση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου του Χλομού  με θέμα Το Κοινωνικό Κεφάλαιο ως ο βασικότερος συντελεστής τοπικής ανάπτυξης ,με εισηγητές τους κ.κ. Αποστολόπουλο, Οπλοποιό και Σκλαβούνο.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Χορωδία του Χλομού.

•      22/3/2015. Κυριακή 7,00 μ.μ. στους Κυνοπιάστες, Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κυνοπιαστών στην αίθουσα της Φιλαρμονικής, συζήτηση με θέμα « Η αναζωογόνηση της υπαίθρου και  η αξιοποίηση του οικιστικού αποθέματος».

Συζητούν οι  κκ Δρ Παν Καρύδης,  Πολιτικός Μηχανικός,  ομότιμος καθηγητής  του Μετσοβείου Πολυτεχνείου, Ακαδημαϊκός., ο κ Τρίαντος Πολιτικός Μηχανικός  πρόεδρος του Τ.Ε.Ε  Κέρκυρας, ο κ. Οπλοποιός  και ο κ Σκλαβουνος. Στην σζήτηση θα προεδρεύσει ο πρώην Νομάρχης κ Στεφ Πουλημένος.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το καλλιτεχνικό συγκρότημα Kυνοπιαστών.

. 23/3/2015.Ημέρα  Δευτέρα  ώρα 7.00 μ.μ στην Αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης  Κέρκυρας εκδήλωση  αφιερωμένη στη σημασία της Μνήμης. Εισηγητές . O Ψυχίατρος και λογοτέχνης κ Μαρτίνος Αθανάσιος  με θέμα.

Η Σημασία της Μνήμης στην Ψυχική Υγεία και η Βιβλιοθηκονόμος κ Τζανετάκου  Ελένη με θέμα Η σημασία της Συλλογικής και της Ιστορικής Μνήμης στη ζωή μας. Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση. Στη συζήτηση θα προεδρεύσει ο παιδίατρος κ Σπ. Σαββανής..

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Χορωδία Female Ecos  

24/3/2015 Ημέρα Tρίτη στην Αίθουσα εκδηλώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καθολικών, ώρα 7.00 μμ. Συζήτηση με Θέμα την προτροπή του Άγγελου Σικελιανού .

Επαναθεμελιώνοντας  την καθημερινή  ζωή , την κοινωνία μας, σε θεμέλια μέτρου, αρμονίας και ομορφιάς. Συζητούν ο κ. Σπύρος Κωσταγιόλας γιατρός και ποιητής, ,ο κ  Βαλέριος Λινάρδος Εργολήπτης Δημοσίων Έργων, ποιητής  η κ. Δώρα Μεταλληνού Φιλόλογος.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Χορωδία της Α. Κορακιάνας.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 14.3.2015