ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ για την ΚΟΙΜΗΣΗ του ΜΑΚΑΡΕΣΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ (ανανέωση)

Ο Μητροπολίτης επί τριάντα συναπτά έτη, τιμώντας το θρησκευτικό του αξίωμα, στάθηκε πλάι μας ως Άνθρωπος, ασκώντας αγόγγυστα με συνέπεια, προσήλωση και ζήλο το ποιμαντικό του έργο, συντρέχοντας με αγάπη, τους αναξιοπαθούντες και όσους αιτούνταν της βοηθείας του.

Εκφράζουμε από ψυχής τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του και συμμεριζόμαστε απόλυτα την οδύνη τους.

Θεωρούμε ωστόσο ότι η οδύνη τελικά αφορά σ΄ όλο το ποίμνιό του, όλους όσους δέχτηκαν την καθοδήγηση και την φροντίδα του και όλους όσους θα στερηθούν την δύναμη, την ελπίδα και την υποστήριξή του.

Ευχόμαστε γαλήνη και ανάπαυση στην ψυχή του.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ

__________________

Εκφράζω τη θλίψη μου για το θάνατο του Μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλονιάς, Σπυρίδωνα.

Είχα την τύχη και την τιμή να τον υποδεχτώ, ως δήμαρχος Αργοστολίου, όταν για πρώτη φορά αφίχθη στο νησί μας, ως Μητροπολίτης. Αντιμετώπισε με θετικό τρόπο την εκρηκτική κατάσταση στα εκκλησιαστικά ζητήματα που επικρατούσαν εκείνη την εποχή στην Κεφαλονιά. Για πολλά χρόνια επίσης συνεργαστήκαμε προς επίλυση πολλών κοινωνικών θεμάτων του νησιού μας.

Το κενό που αφήνει στη Μητρόπολή μας εύχομαι να αναπληρωθεί επάξια.

Αλέκος Καλαφάτης 

_______________________________

‘Ολοι οι Κεφαλονίτες θρηνούμε την κοίμηση του

μακαριστού Μητροπολίτη μας κ. Σπυρίδωνα,

του πνευματικού πατέρα που αγκάλιασε,

αγάπησε και αγαπήθηκε

από τους απανταχού Κεφαλονίτες,

αιωνία του η μνήμη!

Oμοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων ΟΔΥΣΣΕΥΣ

Γιάννης Χιόνης Κώστας Βαγγελάτος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

__________________________________

Συλλυπητήριο μήνυμα της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και την βαθιά μας συγκίνηση για την απώλεια του σεβαστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνα, του ακοίμητου θεματοφύλακα της θρησκείας μας.

Καθήκον μας ετούτη την ώρα να πούμε ένα μεγάλο ¨Ευχαριστώ¨ για την μέχρι τώρα ζεστή παρουσία του, για τα λόγια του που μιλούσαν κατευθείαν στην ψυχή, για τη φλόγα, την πίστη και τα ιδανικά της θρησκείας μας, που μετέδιδε σε όσους τον άκουγαν.

Προικισμένος με τις άφθαρτες και αιώνιες αρετές της τιμιότητας, της εργατικότητας, της ευσυνειδησίας, της φιλαλήθειας και του ανθρωπισμού μαζί με ευγένεια, σεβασμό, προσφορά και αγάπη για κάθε πλάσμα φτωχό και αδύναμο.

Ακούραστος λειτουργός ακόμη και με κλονισμένη υγεία, ιερουργός άριστος, σοβαρός, ήρεμος, ιεροπρεπής.

Στο πρόσωπο του Μητροπολίτη μας βρίσκαμε συμπαράσταση σε κάθε δυσκολία, τον πολύτιμο σύμβουλο που ήξερε να κατευθύνει στο σωστό και στο πρέπον.

Η Κεφαλλονιά του οφείλει πολλά!

Θα μείνει πάντα στην καρδιά, στη σκέψη και στη θύμηση  μας, ζωντανός και αγαπητός!

Ας είναι Αιωνία του η μνήμη.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ.

της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

__________________

Η Ν.Ε της Δημοκρατικής Αριστεράς Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ενώνει τη θλίψη της με όλους τους Κεφαλονίτες και τους Θιακούς για την απώλεια του πνευματικού ηγέτη και σεβαστού μας ποιμένα, Μητροπολίτη Σπυρίδωνα.

Το έργο του, η αγάπη και η αλληλεγγύη  μαζί με τη σκέψη μας, ας ελαφρύνει το χώμα που θα τον σκεπάσει και ας γαληνέψει τον πόνο των οικείων του.

Ν.Ε της Δημοκρατικής Αριστεράς Κεφαλονιάς και Ιθάκης

_________________________________

Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ηπείρου

Περιοχή Κεφαλονιάς

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά  του για την εκδημία προς Κύριον του αγαπητού και σεβαστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Σπυρίδωνος.

Εκ μέρους των εργαζομένων στην Περιοχή Κεφαλονιάς αλλά και  της  Διεύθυνσης Πελοποννήσου – Ηπείρου του ΔΕΔΔΗΕ,  εκφράζεται  η  βαθειά  συγκίνηση  για  την  κοίμηση  του  Μητροπολίτου Σπυρίδωνος.

Θερμά Συλλυπητήρια στην Ιεραρχία και στους οικείους του.

_____________________________

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας εκφράζει τη βαθειά θλίψη του για την Κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Σπυρίδωνος και συμμετέχει στο πένθος του νησιού μας.

Όλες οι υπηρεσίες του Γ.Ν. Κεφαλληνίας θα παραμείνουν κλειστές αύριο Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015, ημέρα της εξόδιου ακολουθίας και ταφής του.

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Κεφαλληνίας

Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος

_____________________________

Η απώλεια του μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Σπυρίδωνα μας γεμίζει θλίψη.

Η τοπική μας κοινωνία διακατέχεται από βαρύ πένθος.

Το κενό που αφήνει στην εκκλησία μας είναι δυσαναπλήρωτο.

Οι υποψήφιοι βουλευτές ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης

Βλησμάς Ανδρέας

Σαμούρης Σπυρίδων

Σεργέεβα-Χρυσάφη Αναϊτ

____________________________________

Τα Μέλη της  Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφ/νιάς και Ιθάκης, για την απώλεια του  Μακαριστού Ποιμενάρχη μας Σπυρίδωνα ,εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην Ιεραρχία και στην οικογένεια του.

Τα Μέλη της  ΟΕΕΔΔΚΙ

____________________________

Με θλίψη πληροφορήθηκα τον απώλεια του Ποιμενάρχη της Εκκλησίας μας και θέλω να εκφράσω την βαθειά μου λύπη. Με τον κυρο Σπυρίδωνα υπήρξα συνεργάτης όλα τα χρόνια της ποιμαντορίας Του. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας υπήρξε η δημιουργία πολλών έργων και ενδεικτικά αναφέρω μερικά:

·        Ιερά Μονή Αγίου Ανδρέα: Μουσείο και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.

·        Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου: Παρθενώνας, Προσθήκη στο Ηγουμενείο, Ξενώνας, Ανάπλαση παλαιών κελιών μοναχών, Διαμόρφωση του προαύλιου Παλαιού & Νέου Ιερού Ναού του Αγίου.

·        Ιερά Μητρόπολης: Πνευματικό Κέντρο και προσθήκη βοηθητικών κτηρίων.

·        Πολλές εκκλησίες και καμπαναριά.

Η ποιμαντορία του χαρακτηριζόταν από στήριξη των Ιδρυμάτων, των νέων, της τρίτης ηλικίας και πολλών φτωχών οικογενειών.

Κράτησε ίσες αποστάσεις από τους εμπλεκόμενους στις εκκλησιαστικές διαμάχες του πρόσφατου παρελθόντος, προσπαθώντας να κρατήσει την ηρεμία στις σχέσεις του κλήρου και του λαού της Κεφαλονιάς.

Κεφαλλονίτης παρά Πειραιώτης, τελικά, αγάπησε το νησί, αλλά και οι Κεφαλλονίτες ανταποκρίθηκαν στην αγάπη Του. Θα παραμείνει πάντα στις καρδιές μας. Τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μου στους οικείους Του.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

_________________________

Η Κοίμηση  του Σεβασμιότατου κυρού Σπυρίδωνα πλημμύρισε θλίψη την ψυχή μας.

Ο Ποιμενάρχης του  νησιού μας υπήρξε το παράδειγμα του Ιεράρχη , ο οποίος αγκάλιασε στους Οίκους του Χριστού την πιστή μας κοινότητα.

Ο Πνευματικός Πατέρας όλων των Κεφαλλονιτών με την ενάρετη φιλανθρωπική δράση, το πνευματικό και κοινωνικό έργο  στα τριάντα χρόνια υπηρεσίας του δημιούργησε αλληλεγγύη, φιλανθρωπία, ειρήνη, σεβασμό, πίστη και αγάπη.

Η Ιερά Σύνοδος πτώχευσε από την απώλειά του.

Το νησί μας έχασε τον Πνευματικό του Πατέρα.

Ο Κύριος Ημών Χριστού να αναπαύσει την ψυχή του και να δώσει δύναμη και κουράγιο στους συγγενείς του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου, οι προπονητές , οι αθλητές εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς του, στην Ιερά Σύνοδο , στον Κεφαλλονίτικο Κλήρο.

Ως ένδειξη πένθους  η σημαία του Ομίλου κυματίζει μεσίστια.

Για το Δ.Σ. του Ν.Ο.Α.

Ο Πρόεδρος

Λ. Νιφοράτος

______________________________

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Με οδύνη και θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση της κοίμησης του Μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Σπυρίδων, ο οποίος για τριάντα συνεχή έτη ήταν θρησκευτικός ποιμένας της εκκλησίας μας. Σε όλα τα χρόνια της ποιμαντορίας του εργάστηκε ακούραστα αφήνοντας πίσω του ένα θαυμαστό Κοινωνικό, Φιλανθρωπικό και Θεολογικό έργο. Ήταν πάντα στο πλευρό του «ομογάλακτου» όπως συνήθιζε να λέει, ομόθρησκου Σερβικού  λαού.

Για όλα αυτά και για την αγάπη που μας περιέβαλε θα τον έχουμε πάντα στην ψυχή μας.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Εκκλησία, στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Καλό ταξίδι Μητροπολίτη.

Επίτιμος Πρόξενος Σερβίας
Βίκτωρ Ρουχωτάς

___________________________________

Η Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλληνίας Και Ιθάκης εκφράζει τα θερμότατα συλλυπητήριά της για την απώλεια του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Σπυρίδωνος που ποίμανε την Κεφαλονιά για 30 ολόκληρα έτη.

Το Νησί μας θρηνεί. Ο αείμνηστος ιεράρχης υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια φωτεινό παράδειγμα ήθους και αξιοπρέπειας, με το Χριστιανικό, Κοινωνικό και Φιλανθρωπικό του έργο προσέφερε τα μέγιστα στους συμπολίτες μας που το είχαν τόσο ανάγκη.

Σε αυτές τις δύσκολες εποχές που το Ελληνικό Έθνος βιώνει ευελπιστούμε το πολύπλευρο έργο του Μακαριστού Μητροπολίτου μας να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση της Τοπικής και Ελλαδικής Εκκλησίας.

Η μνήμη του θα μείνει χαραγμένη για πάντα στις ψυχές μας.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ.

της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς- Ιθάκης

_____________________________________

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΚΕΦ/ΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Η ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης εκφράζει τα συλλυπητήρια της για τον Θάνατο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδων.

Ο Σεβασμιότατος πάντοτε ήταν δίπλα στην τοπική αστυνομία και τους αστυνομικούς υπαλλήλους προσευχόμενος για αυτούς ,με σχέσεις αγάπης και συνεργασίας.

Καλό ταξίδι μακαριστέ Σεβασμιότατε..

Αργοστόλι 22/01/2015

Ο πρόεδρος ο Γραμματέας

ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος

_____________________________

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΛΥΣΣΙΠΗ» ΑΧΕΠΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝ  ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΥΡΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΕΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΑΙΡΕΤΟΥ ΙΕΡΑΡΧΗ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ.

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΕΦΑΤΟΥ

_________________________

Με  βαθύτατη συγκίνηση πληροφορηθήκαμε την θλιβερή είδηση της εκδημίας του σεβαστού Μητροπολίτη του νησιού μας, Κ. Σπυρίδωνος. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην Ιερά Σύνοδο και στους οικείους του.

Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κεφαλληνίας

Eστάλησαν στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21 και 22.1.2015