Mπράβο στη Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου. Αποθεώθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου

Οι εικόνες που σας μεταφέρουμε με τίποτε δεν μπορούν να περιγράψουν τα συναισθήματα όλων όσων πήραν μέρος σε αυτή τη δράση, όλα όσο συνέβηκαν κατά την διάρκεια της συναυλίας αλλά και της παραμονής μας στην Λευκωσία.  Η αγάπη των Κυπρίων που μας υποδέχτηκαν στο νησί τους, η φροντίδα τους να μη μας λείψει τίποτε, το άψογο πρόγραμμα, οι επισκέψεις μας σε χώρους ιερούς, σε χώρους μαρτυρίων των Αγωνιστών, με αποκορύφωμα τη συναυλία στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Χορωδία και η Μαντολινάτα Αργοστολίου με την καθοδήγηση του μαέστρου της Άγγελου Μουρελάτου καθήλωσε 600 Κύπριους με τις επτανησιακές  μελωδίες και κυρίως με τα μαντολίνα. Οι Κύπριοι λατρεύουν το μαντολίνο!

Το kefalonia press ακολούθησε την  Χορωδία Αργοστολίου στο σημαντικό αυτό ταξίδι στην Κύπρο και κατέγραψε  όλα όσα διαδραματίστηκαν εκεί  με κορυφαίο γεγονός τη συναυλία στο Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014.

Η συναυλία ήταν  υπό την αιγίδα της συζύγου του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κυρίας Αναστασιάδη. Η συναυλία δόθηκε από δυο χορωδίες: την Χορωδία και Μαντολίνάτα Αργοστολίου με μαέστρό τον Αγγελο Μουρελάτο και την Χορωδία «Η φωνή της Κερύνειας» με μαέστρο την Νέλλη Λουκαϊδου.

Η συμμετοχή των Κυπρίων στην εκδήλωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι 350 προσκλήσεις δεν ήταν αρκετές να καλύψουν την προσέλευση που ξεπέρασε τα 600 άτομα.

Στο κοινό ήταν κυρίως Κύπριοι από την πόλη Κερύνεια, την πόλη που έχει εποικιστεί από τους Τούρκους. Οι 20.000 Ελληνες της πόλης αυτής εδώ και 40 χρόνια αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν και έχουν μετατραπεί σε πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους τη χώρα.

Παρόντες σε αυτό το πολιτιστικό προσκλητήριο, αποτέλεσμα μιας χρόνιας , θερμής συνεργασίας μεταξύ των δυο Χορωδιών, ήταν o Μητροπολίτης Κερύνειας κκ Χρυσόστομος, ο εκπρόσωπος της Κυπριακής προεδρίας ο κ. Γιάννης Γιαννάκης , ένας από τους τρεις βουλευτές της Κερύνειας και ο Δήμαρχος της πόλης.

Μπορεί να μας φαίνεται περίεργο πως  μια υπό τουρκική κυριαρχία πόλη να έχει εκλέξει τους εκπροσώπους της. Και όμως έτσι λειτουργεί η Κυπριακή Δημοκρατία προκειμένου να κρατήσει τους Κύπριους ενωμένους και να μην αποδεχτεί καμιά κατάσταση επικυριαρχίας  ως τετελεσμένη. Οι 20.000 κάτοικοι της Κυρήνειας αν και διασκορπισμένοι πια σε ολόκληρο το νησί, ψηφίζουν σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους και για Δήμαρχο και για βουλευτές και για τον Μητροπολίτη τους!

Βασανισμένοι άνθρωποι ,  άνθρωποι που γεννήθηκαν μετά την εισβολή και δεν έχουν πάει να δουν τα σπίτια καταγωγής τους όπως ο εκπρόσωπος της Προεδρίας κ. Γιαννάκης. Είναι η γενιά των νέο-προσφύγων της Κύπρου, τα παιδιά που γεννήθηκαν μακριά από την εστία τους και δεν την έχουν επισκεφτεί ακόμα γιατί αγωνίζονται να επιστρέψουν πίσω στα σπίτια τους και όχι να πηγαίνουν ως επισκέπτες.  Ωραίοι άνθρωποι!

Η μελωδία έπεσε σαν βάλσαμο στις ψυχές τους. Το τελευταίο τραγούδι ήταν το «Την Ελλάδα αγαπώ» του Κύπριου στιχουργού Μάριου Τόκα, και ήταν το τραγούδι που πραγματικά αποθέωσε την Χορωδία μας.  Ηταν μια μοναδική βραδιά τόσο στο πολιτιστικό αποτέλεσμα όσο και στην ενδυνάμωση των σχέσεων της Ελλάδας με την Κύπρο.

Αξίζουν τα θερμα συγχαρητήρια όλοι όσοι πήραν μέρος σε αυτή την πρωτοβουλία , ιδιαιτέρως στην Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου που στάθηκαν στο ύψος της αποστολής τους με άριστα, εκπροσωπώντας τόσο την Κεφαλονιά όσο και την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν τέλος λόγια για να ευχαριστήσουμε την Χορωδία της Κερύνειας για τη θερμή υποδοχή της και την τέλεια οργάνωση όλης της παραμονής της ομάδας στην Κύπρο.

Ακούστε το τραγούδι με το οποίο έκλεισε η συναυλία και  ζήστε και εσείς εκείνες τις ανεπανάληπτες στιγμές στην Λευκωσία.

http://www.youtube.com/watch?v=r339tXKZxAI

Ειλημμένο από το kefaloniapress