Διπλή ισχυρή σεισμική δόνηση στην Εύβοια – Η εκτίμηση του κ. Τσελέντη

Η πρώτη δόνηση έγινε στη 01:06 τα ξημερώματα της Τρίτης. Τρία λεπτά αργότερα στη 01:09 σημειώθηκε και δεύτερη σεισμική δόνηση ιδίου μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ επίσης από τον ίδιο εστιακό χώρο στην περιοχή της Εύβοιας.

Η διπλή ισχυρή σεισμική δόνηση που αναστάτωσε την Αττική και τους όμορους νομούς της Εύβοιας και της Βοιωτίας είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος όπως αναφέρουν οι σεισμολόγοι οι οποίοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιου Λέκκα στο Twitter ο σεισμός προέρχεται από το νότιο τμήμα του ρήγματος της Αταλάντης. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και στους νομούς Βοιωτίας και Εύβοιας.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές. 

Η εκτίμηση του Δρ.Άκη Τσελέντη

Την εκτίμηση του ότι το φαινόμενο με τους σεισμούς στην Εύβοια δεν έχει εκτονωθεί, εξέφρασε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σεισμολόγος Άκης Τσελέντης

Σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«Σχετικά με τους σεισμούς στη Χαλκίδα θέλει προσοχή, η περιοχή δεν έχει εκτονωθεί ακόμα πιστεύω ότι είναι πιθανό να έχουμε συνέχεια. Όσοι κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή ας αποφύγουν τα παλιά σπίτια.»

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 18.11.2014