Ο Φραγκίσκος Χερνάντεζ και η ομάδα του στο Πανεπιστήμιο Καρτατζένα στην Ισπανία, παρατήρησαν ότι η έκθεση των σταφυλιών με όζον ήταν κατά 90% πιο αποτελεσματική από τα θειώδη στην πρόληψη κατά της αλλοίωσης. Επιπροσθέτως, τα σταφύλια που κατεργάστηκαν με όζον είχαν πάνω από 4 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από αυτά που δεν κατεργάστηκαν με όζον.
Η δημιουργία ενός νέου «έξυπνου» κρασιού με όζον μπορεί να είναι στροφή στη λύση των προβλημάτων αντικατάστασης των θειωδών που προστίθενται στο κρασί τονίζοντας την ελπίδα παραγωγής πιο ωφέλιμων και υποαλλεργικών κρασιών πλούσια σε φυσικές ουσίες όπως τα αντιοξειδωτικά που βοηθάνε στην πρόληψη πληθώρας ασθενειών συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και του νευροεκφυλισμού.
Δρ. Σπυρίδων Α. Θεοτοκάτος