Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου “Χόρεψε στη βροχή”-Ένα ρομαντικό μυθιστόρημα της Ρόμυ Παπαδάτου

Η κα Ρόμυ Παπαδάτου είναι επαγγελματίας του νησιού μας εδώ και πολλά χρόνια καθώς διατηρεί κατάστημα ρουχισμού στο Λιθόστρωτο, ενώ παράλληλα όπως δήλωσε και η ίδια ένοιωσε την ανάγκη να γράψει για να ξελαφρώσει την ψυχή της, για να πει πράγματα, αλλά ταυτόχρονα όμως νοιώθει άβολα με το γεγονός ότι ο κόσμος ίσως να την συνδυάσει με την ηρωίδα του βιβλίου της, αφού όπως είπε η κα Παπαδάτου, το βιβλίο και συγκεκριμένα η ηρωίδα του βιβλίου, η Μυρτώ, περιέχει ψήγματα από τον εαυτό της και από την ψυχή της.

Η ηρωίδα του, Χόρεψε στην Βροχή, Μυρτώ, περνάει από πολλές δοκιμασίες στη ζωή της πριν φτάσει να γνωρίσει την ευτυχία και να ζήσει όσα ονειρεύτηκε δίπλα σε έναν άντρα που έχει να της προσφέρει πολλά, αλλά όπως συμβαίνει και στην πραγματικότητα πάντα βάζουμε εμπόδια στον εαυτό μας και σε αυτά που θέλουμε ή νομίζουμε ότι θέλουμε και καταλήγουμε να κάνουμε τα αντίθετα ή να συμβιβαζόμαστε με κάτι λιγότερο που δεν φέρνει πάντα την ευτυχία και την ολοκλήρωση, είτε από έλλειψη εμπιστοσύνης στις ικανότητές μας είτε για τις μας οδηγούν αλλού κάποιες καταστάσεις στην καθημερινότητά μας.

Ο τίτλος του βιβλίου “Χόρεψε στην βροχή” μας παροτρύνει να βρούμε την δύναμη που κρύβουμε μέσα μας και να χορέψουμε στην βροχή, να παλέψουμε δηλαδή για όσα θέλουμε και να μην αφήσουμε τη ζωή να μας προσπεράσει, περιμένοντας την βροχή να σταματήσει. Ένα πολύ ενδιαφέρον και συγκινητικό μυθιστόρημα, γεμάτο από μαθήματα ζωής που λίγο πολύ όλοι έχουμε ζήσει και έχουμε βιώσει, μία ζωή γεμάτη καταστάσεις δύσκολες που επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία αλλά και το μυαλό και δεν μας αφήνουν να εκτιμήσουμε όλα τα καλά πράγματα που έχουμε δίπλα μας, αλλά προτιμάμε να τιμωρούμε τον εαυτό μας θεωρώντας ότι το αξίζει.

Την εκδήλωση προλόγισε η κα Ευρώπη Μοσχονά αναφέροντας: “Το Λύκειο Ελληνίδων Αρογστολίου στα πλαίσια των στόχων του πολιτιστικών και κοινωνικών περιλαμβάνει και την προβολή του έργου καλλιτεχνών και λογοτεχνών. Τη νέα Λυκειακή χρονιά 2014-2015 μεταξύ πολλών δράσεων που προγραμματίζουμε είναι και η παρουσίαση του μυθιστορήματος “Χόρεψε στην βροχή” της Ρόμυ Παπαδάτου, η οποία είναι πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας. Η επιλογή έγινε σε λόγους που αφορούν τη συγγραφή αλλά και στο έργο. Η συγγραφέας είναι μία νεαρή κυρία εργαζόμενη, έχει το κατάστημα Ρόμυ, στο Λιθόστρωτο και παράλληλα με την έντονη προσπάθεια που καταβάλει για να είναι μία πετυχημένη επαγγελματίας, βρίσκει το χρόνο και έχει την διάθεση να γράφει. Και γράφει όμορφα και σωστά. Το “Χόρεψε στην βροχή” είναι το πρώτο έργο που δημοσίευσε και παρουσιάζει ενδιαφέρον από λογοτεχνική, φιλολογική αλλά και κοινωνιολογική άποψη”.

Η κα Αφροδίτη Κουτσογιάννη ανέφερε μεταξύ άλλων σχετικά με το βιβλίο: Είναι ένα μυθιστόρημα γεμάτο εικόνες, συγκρούσεις και έρωτα και μέσα από τις σελίδες του μας ταξιδεύει νοερά στα Γιάννενα. Η συγγραφέας με την έμπνευση, το ταλέντο της και την βοήθεια της πένα της, θα ξετυλίξει μπροστά στα μάτια μας ένα ρομαντικό μυθιστήρημα και θα προσπαθήσει να μας ταξιδέψει στον προβληματισμό, στην αναζήτηση και την  απώλεση. Η ηρωϊδα του βιβλίου Μυρτώ ξεκινάει ένα ταξίδι ζωής για να συναντήσει το πεπρωμένο της”.

Στη συνέχεια η κα Αλίκη Γαλιατσάτου από τη μεριά της τόνισε μεταξύ άλλων: Προσπάθεια παρακολούθησης της κεντρικής ηρωίδας του Χόρεψε στην βροχή, της Μυρτώς, προς την αυτογνωσία και την αυτοπραγμάτωση καταβάλει η κα Παπαδάτου. Μέσα σε ένα πλέγμα σχέσεων της ηρωίδας με την οικογένειά της, στενότερη και ευρύτερη, την καλύτερη φίλη της Τζένη, το βαφτιστήρι της που τελικά θα υιοθετήσει, και τους έρωτές της, κυρίως αυτούς, η Μυρτώ θα συνειδητοποιήσει τις βαθύτερες ανάγκες της και πραγματοποιώντας ένα δεκαετές ταξίδι, κυρίως εσωτερικού χαρακτήρα περνώντας μπροστά από τις συμπληγάδες που η ίδια θα στήνει εμπρός της θα κατακτήσει την ισορροπία και την αυτοεκτίμηση”.

Η κα Παπαδάτου μας αποκάλυψε ότι ήδη εργάζεται πάνω στην νέα της συγγραφική δουλειά που πιστεύει ότι θα έχει την ανάλογη αποδοχή από τον κόσμο. Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφέρειαρχης Τουρισμού και Πρόεδρος των Ξενοδόχων, Σπύρος Γαλιατσάτος, ο οποίος και συνεχάρη τη συγγραφέα στο τέλος της βραδιάς, ο Ταξίαρχος, Παναγιώτης Φιλίππου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νικόλαος Βαλλιανάτος και πολλοί εκλεχτοί καλεσμένοι.

Ειλημμένο από το ΠΟΡΤΟΝΙ (portoni.gr)