Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των εστιατορίων που συμμετείχαν στους κύκλους Σεμιναρίων για την Αποτύπωση και Διάδοση της Παραδοσιακής Επτανησιακής Διατροφής, που διοργανώθηκαν από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, έφτασε η ώρα για την απονομή του Σήματος Επτανησιακής Κουζίνας στα πιστοποιημένα εστιατόρια. Το Σήμα πιστοποιεί ότι οι κάτοχοί του ακολουθούν τις παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας τοπι¬κά προϊόντα.
Η απονομή στα εστιατόρια της Κεφαλονιάς θα γίνει στο Αργοστόλι το Σάββατο 4 Οκτωβρίου και ώρα 12:30 μ.μ. στις αίθουσες του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας (Λεωφ. Αντ. Τρίτση). Την απονομή θα συντονίσουν ο Ανδρέας Βιτωράτος, Αναπληρωτής Καθηγητής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και επιστημονικός υπεύθυνος της Δράσης, και ο Μίλτος Καρούμπας, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.
Στην εκδήλωση, θα γίνει αναφορά στην εμπειρία και τα συμπεράσματα που αντλήθηκαν κατά τη διάρκεια των Σεμιναρίων και της πρακτικής εξάσκησης, καθώς και στη σημασία της ανάδειξης της Επτανησιακής Διατροφής ως αναπόσπαστου τμήματος της Μεσογειακής Διατροφής.
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.
Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 1.10.2014