H αποκαλυπτικότατη συνέντευξη του Γιώργου Κουρή στον Αιμίλιο Λιάτσο (Μέρος 2)

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: 19.500, ο σουηδός πρωθυπουργός, 17.000 ο γάλλος πρωθυπουργός, ο πρόεδρος, 15.000, ο ισπανός ο κακομοίρης, είναι φτωχός τώρα, παίρνει 5.800.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Έχουμε κρίση και στην Ισπανία.

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Ο ολλανδός 12.000, στην Ρωσία ο Πούτιν ξέρεις πόσα παίρνει, 6.800.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Ο Πούτιν θεωρείται ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, εξαρτάται από την περιουσία που έχει. Τι κάνει;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Κλέβει και λίγο, δεν πειράζει. Ο πρόεδρος της Κίνας, πόσα παίρνει ο έρμος; 1.600 ευρώ.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Τον μήνα;

Μ. ΚΟΥΡΗΣ: Ούτε δημοσιογράφος, ούτε δημοσιογράφος τρίτης κατηγορίας.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Η κινέζικη κάστα, έχουν κάτι περιουσίες πάνω από 10 δις ευρώ.

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Κατάλαβες; Οι υπουργοί στην Αγγλία 13.000, στην Αμερική 12.000, στην Γαλλία 10.000.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Καταλάβαμε, τα καταλάβαμε. Πως φτάσατε στο σημείο στο ALTER. Nα δίνεται τόσους μισθούς, με ποια λογική;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Να πας να ρωτήσει τον Γιαννίκο.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Να τον ρωτήσω. Εσείς στο ALTER… ποια ήταν η σχέση σου με το ALTER;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Εγώ ήμουν μέτοχος.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Ναι…

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Και μέλος του διοικητικού συμβουλίου, μη εκτελεστικό.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Δηλαδή, δικαίωμα υπογραφής δεν είχες, και δεν υπέγραφες.

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Όχι βέβαια… όχι βέβαια…

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Ούτε ο Ανδρέας ο Κουρής.

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Όχι βέβαια, όχι βέβαια.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Βάλε μια άνω τελεία, γιατί έχει πολύ ενδιαφέρον το θέμα, πρέπει να πάω σε διαφημίσεις, με πιέζουν από πάνω.

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Εντάξει, εντάξει.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Πρέπει να πάμε σε διαφημίσεις να βγάλουμε και κανένα φράγκο, εδώ πέρα, για να ζήσει και το κανάλι, έτσι δεν είναι;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Εντάξει, εντάξει…

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Δεν έχουμε εμείς άλλους, άλλες πηγές χρημάτων. Σύντομο διαφημιστικό διάλειμμα κυρίες και κύριοι και πάμε σε διαφημίσεις.

Ο… σύντροφος του κυρίου υπουργού Εξωτερικών!

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Πάμε τώρα στο Άλτερ

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Να κάνουμε μια διακοπή λέω εγώ. Μια ωραία ιστοριούλα. Μια ημέρα, πέρυσι, έτρωγα στο Πανόραμα σε αν μαγαζί στην Καστέλα, μεσημέρι. Δίπλα μου, ήταν ένα άλλο ζυγάρι, μια κυρία και ένας κύριος. Σε κάποια στιγμή, ήρθε στο τραπέζι μου η κυρία. Μου λέει «δουλεύω στο τάδε υπουργείο, στα εντελλόμενα του τάδε υπουργείου και να σας πω μια ιστορία να πεθάνετε από τα γέλια κ. Κουρή». Λέω «πείτε μου».

«Μας έρχεται ξαφνικά μια ημέρα», μου λέει, «ένα έγγραφο από την Ευρώπη ότι την τάδε του μηνός, έρχονται οι 6 κυρίες των υπουργών εξωτερικών της Ευρώπης. Και μας είπαν να τους φτιάξουμε ένα πρόγραμμα  που θα τους πάμε θέατρα, εξοχές, μπάνια, κέρατα κλπ. Μέσα όμως στη λίστα είδαμε και έναν άντρα, Μίκαλ Μπροντς. Τους στέλνουμε ένα  email και τους λέμε σας παρακαλώ διορθώστε το γιατί αυτός είναι άντρας. Μας λένε «όχι, δεν είναι άντρας. Είναι η κυρία του υπουργού εξωτερικών του Βεστερβέλε, του Γερμανού. Και μένουμε άναυδοι. Η πλάκα είναι ότι ήρθε το γκρουπ, ο κύριος μέσα, 5 κυρίες και ο κύριος αυτός  πήγε σε όλες τις εκδηλώσεις μαζί με τις κυρίες, πέρασε καλά, ήταν άψογος και μας στέλνουν χαιρετίσματα.

Η περιπέτεια του Alter

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Πάμε στο άλτερ τώρα… έδινες μισθούς…

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Όχι εγώ…

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Το άλτερ έδινε μισθούς, αλλά τα νούμερα που ακούμε ότι έπαιρνε ο κόσμος στο άλτερ είναι…

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Άκου για να καταλάβεις. Εγώ το Φλεβάρη του 2000 με φώναξε στο γραφείο του ο Σάλλας.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Της Τράπεζας Πειραιώς;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Ο φίλος μου ο Μιχάλης ο Σάλλας. Ήταν τότε που το χρηματιστήριο πήγαινε σφαίρες. Είμαστε μια παρέα, εγώ, ο Κώστας ο Αγγελόπουλος της Χαλυβουργικής και ο Περικλής ο Παναγόπουλος με την Άττικα, με τα φέρι μποτ, τα σούπερ φαστ, αυτόν που τον απήγαγαν. Μου λέει «σου προσφέρουμε 5 δις δραχμές για να μας δώσεις 75% του καναλιού». Του έδωσα το χέρι μου και του λέω «είμαστε σύμφωνοι» διότι τον εκτιμώ, ξέρω πως είναι καλός επιχειρηματίας, εκτιμώ ανθρώπους και έχει φερθεί σε εμένα άψογα.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Συμφωνείς λοιπόν να δώσεις το 75%…

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Ναι, 5 δις μου λένε πάρε το συμφωνητικό. Διάβασέ το, και ό,τι θέλεις έλα αύριο να το διορθώσουμε, να υπογράψουμε. Πάω στο γραφείο μου, μαύρη να ήταν η ώρα και βλέπω στρογγυλοκαθισμένους στην μία μεριά το φίλο μου τον Πάνο Παναγιωτόπουλο και στην άλλη τον Πουλιάδη τον επιχειρηματία.

Δηλαδή, οι άνθρωποι, που ήταν μεγάλοι στο Χρηματιστήριο, κάνανε τη μηχανογράφηση, ήταν ο Κόκκαλης, ο Πουλιάδης και ο Αθανασούλης. Αυτοί είχαν πάρει όλα τα λεφτά.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Είχαν έρθει λοιπόν ο Πουλιάδης με τον Παναγιωτόπουλο στο γραφείο σου.

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Ναι. Όταν μου λένε: «Ήρθαμε να αγοράσουμε το Κανάλι. 10 δις δραχμές για το 55%» και μου δίνει την επιταγή. Ημέρας επιταγή. Λέω «ρε παιδιά, δεν μπορούσατε να έρθει από χτες, να είχαμε τελειώσει τώρα;». Λέω «δε γίνεται. Έχω δώσει τον λόγο μου κι έχω μάθει να τον τηρώ». Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, μου έλεγε «τράβα δες εκεί πέρα, είναι πολλά τα λεφτά. Μην είσαι κορόιδο». Λέω «καλά ρε παιδιά». Έκανα μια βόλτα πιο πολύ να ξεφορτωθώ τον Πουλιάδη. Ξαναπήγα στον Σάλα, του λέω «Μιχάλη, ήρθα να σου πω πόσο πετυχημένη αγορά έκανες, όχι για τίποτα άλλο».

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Πόσο καλό μαγαζί ήταν το ALTER

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Πόσο καλό μαγαζί ήταν και πόσο καλή συμφωνία έκανε. Μου λέει: «Δηλαδή;». Λέω «Ήρθε ο Πουλιάδης και μου έδωσε 10 δις». Μου λέει «Εγώ δεν μπορούσα να σου δώσω 10 δις». Λέω «Το ξέρω» και μου λέει «Από τη στιγμή, που είχαμε δώσει τα χέρια, είχαμε συμφωνήσει». «Ασφαλώς», λέω «και θα τηρήσω το λόγο μου». Κάνω να φύγω, που λες κατεβαίνω τα σκαλιά με φωνάζει «έλα εδώ ρε, εγώ δε σου δίνω τα 10 δις, αλλά επειδή σ’ αγαπώ σε αποδεσμεύω. Τράβα δως το».

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Σου είπε να πας στον Πουλιάδη;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Ναι. Άψογος ο Σάλας. Παίρνω τηλέφωνο από εκεί. Λέω «παιδιά αύριο στις 12:00 φέρτε τα λεφτά να πάρετε το κανάλι». Την άλλη μέρα 11:30, μισή ώρα νωρίτερα, ήρθανε με την επιταγή. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, άρχισε να κάνει το συμβόλαιο, τα χαρτιά, οπότε χτυπάει το τηλέφωνο. Μου λέει, «Αθανασούλης εδώ». Λέω «Γεια σου Θανάση». Μου τον είχε γνωρίσει 1-2 μήνες προηγουμένως ο Μάκης ο Γιομπαζολιάς, ο δημοσιογράφος. Είχαμε φάει μαζί στο Αθηναίον και μου είχε πει «είμαι μεγάλος κομπιούτερας, αν θέλεις κομπιούτερ να σου δώσω!» έναντι διαφήμισης, το γνωστό κόλπο λαδώματος των Μέσων. Μου λέει, «πουλάς το κανάλι;». Λέω «Ναι». Μου λέει «τράβα μες στο δωμάτιο γιατί κατάλαβε, ότι δεν ήμουν μόνος μου και μου λέει «Πόσο το δίνεις», του λέω «10 δις στον Πουλιάδη». Το είχε μάθει. Τα κουβεντιάσανε μεταξύ τους. Λέει «Άκουσε να δεις, είσαι μ…. Θα σου δώσω εγώ 2 δις σήμερα προκαταβολή και θα έρθεις να υπογράψουμε 50%-50% και σε ένα μήνα θα έχουμε βάλει το ALTER στο Χρηματιστήριο και η περιουσία στο θα είναι 30 δις». Εκεί είναι που τρελάθηκα εγώ. Από τα 5 δις φτάσαμε τα 30 δις. Έτσι γίνονταν οι δουλειές στην Ελλάδα τότε. Και έτσι γίνονται οι δουλειές σε όλον τον κόσμο. Όλα αυτά που βλέπεις είναι αέρας φρέσκος και κοπανιστός. Σε όλο τον κόσμο. Μην πιστεύεις τίποτα.

To Alter και

το Χρηματιστήριο

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Και τι έκανες τελικά;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Εγώ δεν ήθελα. Ήθελα τα 10 δις. Ο Πάνος, όμως, μου λέει «Ρε πάμε εκεί πέρα». Αφήνουμε τον Πουλιάδη μόνο του, του είπαμε ότι μας φώναξε δήθεν ο υπουργός και ότι θα τα ξαναλέγαμε αύριο. Πήγα στον Αθανασούλη, μου έδωσε τα 2 δις., έφυγα εγώ, έκατσε να φτιάξει τα χαρτιά ο Πάνος Παναγιωτόπουλος , έκανε και ένα συμβόλαιο ότι θα είναι γενικός διευθυντής  εφ’ όρου ζωής στο κανάλι. Ύστερα από δυο μήνες τον πέταξε έξω –τι να τον κάνει;

Από την επόμενη ημέρα ήρθε όλο το Χρηματιστήριο και όλη η Χρηματαγορά στο γραφείο μου και έκαναν τα χαρτιά.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Ο Σημίτης ήταν πρωθυπουργός τότε;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Ναι, ο Σημίτης. Ο Αθανασούλης ήταν στους «λοχαγούς» του τότε, στον κλειστό κύκλο.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Και σε πόσο καιρό μπήκε το ALTER στο χρηματιστήριο;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Σε 20 ημέρες.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Αυτό είναι παγκόσμιο ρεκόρ. Πως έγινε αυτό;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Πως έγινε; Δια των λαδωμάτων. Πως γίνονται αυτά τα πράγματα; Το περνάγανε πως είναι μέσο μαζικής ενημέρωσης.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Βοήθησε και η κυβέρνηση τότε;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Μα το συζητάς τώρα; Ο Σημίτης και ο Ρέππας. Μάλιστα, όταν μπήκε στο χρηματιστήριο με πήρε ο Ρέππας, υπουργός τότε, και μου λέει «είδες πόσο σε αγαπάει ο Σημίτης, που σε έβαλε στο χρηματιστήριο;».

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Σου ζήτησε να τον στηρίξεις;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Μα λογικό είναι. Του λέω «ρε συ, δεν παρατάς τις μ….». Αν θέλατε να με βοηθήσετε, θα μου το κάνατε πριν αναγκαστώ να το πουλήσω. Σημείωσε ότι ήμουν και τόσο βλάκας. Είμαι ο μόνος άνθρωπος που μπήκε στο χρηματιστήριο και δεν πούλησε ούτε μια μετοχή.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Είχες 16.000 μετοχές και δεν πούλησες ούτε μία;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Εκατομμύρια μετοχές είχα και δεν πούλησα ούτε μία. Δεν θυμάμαι τόσες. Δεν ξέρω από μαθηματικά ούτε από λογιστήριο. Δεν ξέρω να διαβάσω ισολογισμό. Πώς να το κάνουμε; Εγώ είμαι ρεπόρτερ, είμαι δημοσιογράφος. Ούτε το τηλέφωνο του σπιτιού μου δεν θυμάμαι απ’ έξω.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Μπαίνει λοιπόν στο χρηματιστήριο το άλτερ, παίρνετε πολλά λεφτά. Πάρα πολλά λεφτά.

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: 20 Δις δραχμές ή 60 εκατ. ευρώ.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Εσύ δεν ανακατεύεσαι τότε με το άλτερ; Είσαι μέτοχος;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Εγώ είμαι μέτοχος 37% εγώ, 37% ο Αθανασούλης και το υπόλοιπο 25% στην αγορά. Εμένα άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια γιατί έβλεπα πολλές σπατάλες, πολλές απολύσεις. Δηλαδή, όσους είχα εγώ τους απολύσαν όλους, μέχρι το Θανάση Λάλα που είχαμε να κάνει μια εκπομπή. Του δώσανε 160 εκατ. αποζημίωση και τον διώξανε.Φάγανε τα λεφτά από δω κι από κει. Κατόπιν φέρανε μηχανήματα, ο Αθανασούλης αγόρασε μηχανήματα 6 δις καινούργια μηχανήματα καταπληκτικά πράγματι, καραβίσια η τιμή, αλλά τα έβαλε σε μία εταιρεία σισγουερ και η σισγουερ τα πούλησε σε μας.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: α

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Και τι έγινε;

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Αυτή η σίσγουερ που ήταν εδώ στην Ελλάδα ή Κύπρο;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Εδώ στην Ελλάδα ήταν στο χρηματιστήριο.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Στο χρηματιστήριο

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Και γράψαν στο χρηματιστήριο οι εφημερίδες που ήλεγχε, με τους δημοσιογράφους που ήλεγχε ο Αθανασούλης, ότι η σίσγουερ γίνεται μεγάλη γιατι αγόρασε 6 δις μηχανήματα. Να, ο κόσμος αγοράζει εκεί πέρα και από ένα ψοφίμι.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Και ανέβαινε η μετοχή.

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Ανέβαινε ναι, κατάλαβες; Και βεβαίως τα αγόρασε και μετά τα πούλησε. Δεύτερο καπέλο. Κατάλαβες;

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Πώς πάει λοιπόν; Η πορεία του άλτερ πως πάει από κει και έπειτα;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Λοιπόν, κακά ψυχρά και ανάποδα. Κάνουν μία εκπομπή.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Έχει τηλεθέαση τότε το κανάλι; Εγώ θυμάμαι τότε..

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Την παρέδωσα 7%

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Και πήγε στο 3%;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Στο 1 έπεσε.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Στο 1 έπεσε, εξαφανίστηκε το δελτίο ειδήσεων. Είχαν φέρει και τον Αλιάγα θυμάμαι, να λέει το δελτίο.

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Του πλήρωνα τα αεροπορικά εισιτήρια για να έρχεται κάθε μέρα από το Παρίσι και να φεύγει.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Κάθε μέρα ερχόταν με το αεροπλάνο;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Αχα, ναι

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Ούτε ο Μέρντοχ, με συγχωρείς δηλαδή…

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: 20 δις σου λέω, μία εκπομπή χάκερ την έχεις ακούσει;

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Χάκερ, ναι…ναι την έχω ακούσει, ναι

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: 0% ακροαματικότητα, 600 εκατ. στοίχισε την έκανε φίλος μου.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Σπατάλη απίστευτη…

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Απίστευτη. Τα μοιράζονταν κατάλαβες; Διώχνει κάποιον οικονομικό του σύμβουλο ο Αθανασούλης και εκεί που ψαχνόμουν εγώ είχα βγει μάλιστα μια μέρα όταν έβλεπα αυτές τις σπατάλες, σημείωσε πριν αρχίσω για τις σπατάλες, όταν πήγα στο χρηματιστήριο μου είπε ο Αθανασούλης, τώρα που είσαι πλούσιος ξόδευε. Τι λες βρε μ… του λέω, τι να ξοδεύω, εγώ είμαι νοικοκύρης. Πώς να ξοδεύω, δείξε μου το κόλπο. Να μου λες, όταν θέλεις λεφτά πόσα εκατ. , 200 εκατ., θα το κανονίζω εγώ, θα πουλάς μετοχές, θα ανεβάζουμε την τιμή , μετά θα την κατεβάζουμε, θα τα παίρνεις πάλι πίσω τις μετοχές και θα σου έχουν μείνει τα λεφτά.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Ωραίο κόλπο.

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Έτσι γινόταν. Ρε παιδάκι μου έτσι γινόταν.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Μάλιστα, μάλιστα

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Το κατάλαβες, έτσι φτάσαμε στο χρηματιστήριο.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Στη μεγάλη ληστεία του χρηματιστηρίου

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Στην μεγάλη ληστεία. Είναι χαρακτηριστική η κατάσταση, είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Το έχω ζήσει ρε παιδάκι μου, το έχω πληρώσει. Το ζησα πως το λένε;

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Εγώ μένω στο σημείο ότι δεν πούλησες μια μετοχή.

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Το ζησα, δεν πούλησα, ποιος επιχειρηματίας δεν πούλησε μια μετοχή να μου τον φέρεται εδώ να τον δω και να του δώσω ότι περιουσία έχω.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Λοιπόν;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Λοιπόν σε 1,5 χρόνο φαγώθηκαν τα 20δις. Με έχει διώξει από το διοικητικό συμβούλιο βέβαια…

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Σε είχε διώξει από το Δ.Σ;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Βέβαια, ε βέβαια.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Δεν το σκέφτηκες καλά μου φαίνεται.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Πάμε τώρα στο ALTER.

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Να κάνουμε μια διακοπή λέω εγώ. Μια ωραία ιστοριούλα. Μια ημέρα, πέρυσι, έτρωγα στο Πανόραμα σε αν μαγαζί στην Καστέλα, μεσημέρι. Δίπλα μου, ήταν ένα άλλο ζευγάρι, μια κυρία και ένας κύριος. Σε κάποια στιγμή, ήρθε στο τραπέζι μου η κυρία. Μου λέει «δουλεύω στο τάδε υπουργείο, στα εντελλόμενα του τάδε υπουργείου και να σας πω μια ιστορία να πεθάνετε από τα γέλια κ. Κουρή». Λέω «πείτε μου».

«Μας έρχεται ξαφνικά μια ημέρα», μου λέει, «ένα έγγραφο από την Ευρώπη ότι την τάδε του μηνός, έρχονται οι 6 κυρίες των υπουργών εξωτερικών της Ευρώπης. Και μας είπαν να τους φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που θα τους πάμε θέατρα, εξοχές, μπάνια, κέρατα κλπ. Μέσα όμως στη λίστα είδαμε και έναν άντρα, Μίκαλ Μπροντς. Τους στέλνουμε ένα email και τους λέμε σας παρακαλώ διορθώστε το γιατί αυτός είναι άντρας. Μας λένε «όχι, δεν είναι άντρας. Είναι η κυρία του υπουργού εξωτερικών του Βεστερβέλε, του Γερμανού. Και μένουμε άναυδοι. Η πλάκα είναι ότι ήρθε το γκρουπ, ο κύριος μέσα, 5 κυρίες και ο κύριος αυτός  πήγε σε όλες τις εκδηλώσεις μαζί με τις κυρίες, πέρασε καλά, ήταν άψογος και μας στέλνουν χαιρετίσματα.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Πάμε στο ALTER τώρα… έδινες μισθούς…

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Όχι εγώ…

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Το άλτερ έδινε μισθούς, αλλά τα νούμερα που ακούμε ότι έπαιρνε ο κόσμος στο άλτερ είναι…

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Άκου για να καταλάβεις. Εγώ το Φλεβάρη του 2000 με φώναξε στο γραφείο του ο Σάλλας.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Της Τράπεζας Πειραιώς;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Ο φίλος μου ο Μιχάλης ο Σάλλας. Ήταν τότε που το χρηματιστήριο πήγαινε σφαίρες. Είμαστε μια παρέα, εγώ, ο Κώστας ο Αγγελόπουλος της Χαλυβουργικής και ο Περικλής ο Παναγόπουλος με την Άττικα, με τα φέρι μποτ, τα σούπερ φαστ, αυτόν που τον απήγαγαν. Μου λέει «σου προσφέρουμε 5 δις δραχμές για να μας δώσεις 75% του καναλιού». Του έδωσα το χέρι μου και του λέω «είμαστε σύμφωνοι» διότι τον εκτιμώ, ξέρω πως είναι καλός επιχειρηματίας, εκτιμώ ανθρώπους και έχει φερθεί σε εμένα άψογα.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Συμφωνείς λοιπόν να δώσεις το 75%…

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Ναι, 5 δις μου λένε πάρε το συμφωνητικό. Διάβασέ το, και ό,τι θέλεις έλα αύριο να το διορθώσουμε, να υπογράψουμε. Πάω στο γραφείο μου, μαύρη να ήταν η ώρα και βλέπω στρογγυλοκαθισμένους στην μία μεριά το φίλο μου τον Πάνο Παναγιωτόπουλο και στην άλλη τον Πουλιάδη τον επιχειρηματία.

Δηλαδή, οι άνθρωποι, που ήταν μεγάλοι στο Χρηματιστήριο, κάνανε τη μηχανογράφηση, ήταν ο Κόκκαλης, ο Πουλιάδης και ο Αθανασούλης. Αυτοί είχαν πάρει όλα τα λεφτά.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Είχαν έρθει λοιπόν ο Πουλιάδης με τον Παναγιωτόπουλο στο γραφείο σου.

Καλό μαγαζί

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Ναι. Όταν μου λένε: «Ήρθαμε να αγοράσουμε το Κανάλι. 10 δις δραχμές για το 55%» και μου δίνει την επιταγή. Ημέρας επιταγή. Λέω «ρε παιδιά, δεν μπορούσατε να έρθει από χτες, να είχαμε τελειώσει τώρα;». Λέω «δε γίνεται. Έχω δώσει τον λόγο μου κι έχω μάθει να τον τηρώ». Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, μου έλεγε «τράβα δες εκεί πέρα, είναι πολλά τα λεφτά. Μην είσαι κορόιδο». Λέω «καλά ρε παιδιά». Έκανα μια βόλτα πιο πολύ να ξεφορτωθώ τον Πουλιάδη. Ξαναπήγα στον Σάλα, του λέω «Μιχάλη, ήρθα να σου πω πόσο πετυχημένη αγορά έκανες, όχι για τίποτα άλλο».

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Πόσο καλό μαγαζί ήταν το ALTER

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Πόσο καλό μαγαζί ήταν και πόσο καλή συμφωνία έκανε. Μου λέει: «Δηλαδή;». Λέω «Ήρθε ο Πουλιάδης και μου έδωσε 10 δις». Μου λέει «Εγώ δεν μπορούσα να σου δώσω 10 δις». Λέω «Το ξέρω» και μου λέει «Από τη στιγμή, που είχαμε δώσει τα χέρια, είχαμε συμφωνήσει». «Ασφαλώς», λέω «και θα τηρήσω το λόγο μου». Κάνω να φύγω, που λες κατεβαίνω τα σκαλιά με φωνάζει «έλα εδώ ρε, εγώ δε σου δίνω τα 10 δις, αλλά επειδή σ’ αγαπώ σε αποδεσμεύω. Τράβα δως το».

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Σου είπε να πας στον Πουλιάδη;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Ναι. Άψογος ο Σάλας. Παίρνω τηλέφωνο από εκεί. Λέω «παιδιά αύριο στις 12:00 φέρτε τα λεφτά να πάρετε το κανάλι». Την άλλη μέρα 11:30, μισή ώρα νωρίτερα, ήρθανε με την επιταγή. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, άρχισε να κάνει το συμβόλαιο, τα χαρτιά, οπότε χτυπάει το τηλέφωνο. Μου λέει, «Αθανασούλης εδώ». Λέω «Γεια σου Θανάση». Μου τον είχε γνωρίσει 1-2 μήνες προηγουμένως ο Μάκης ο Γιομπαζολιάς, ο δημοσιογράφος. Είχαμε φάει μαζί στο Αθηναίον και μου είχε πει «είμαι μεγάλος κομπιούτερας, αν θέλεις κομπιούτερ να σου δώσω!» έναντι διαφήμισης, το γνωστό κόλπο λαδώματος των Μέσων. Μου λέει, «πουλάς το κανάλι;». Λέω «Ναι». Μου λέει «τράβα μες στο δωμάτιο γιατί κατάλαβε, ότι δεν ήμουν μόνος μου και μου λέει «Πόσο το δίνεις», του λέω «10 δις στον Πουλιάδη». Το είχε μάθει. Τα κουβεντιάσανε μεταξύ τους. Λέει «Άκουσε να δεις, είσαι μ… Θα σου δώσω εγώ 2 δις σήμερα προκαταβολή και θα έρθεις να υπογράψουμε 50%-50% και σε ένα μήνα θα έχουμε βάλει το ALTER στο Χρηματιστήριο και η περιουσία στο θα είναι 30 δις». Εκεί είναι που τρελάθηκα εγώ. Από τα 5 δις φτάσαμε τα 30 δις. Έτσι γίνονταν οι δουλειές στην Ελλάδα τότε. Και έτσι γίνονται οι δουλειές σε όλον τον κόσμο. Όλα αυτά που βλέπεις είναι αέρας φρέσκος και κοπανιστός. Σε όλο τον κόσμο. Μην πιστεύεις τίποτα.

Ενα συμβόλαιο

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Και τι έκανες τελικά;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Εγώ δεν ήθελα. Ήθελα τα 10 δις. Ο Πάνος, όμως, μου λέει «Ρε πάμε εκεί πέρα». Αφήνουμε τον Πουλιάδη μόνο του, του είπαμε ότι μας φώναξε δήθεν ο υπουργός και ότι θα τα ξαναλέγαμε αύριο. Πήγα στον Αθανασούλη, μου έδωσε τα 2 δις, έφυγα εγώ, έκατσε να φτιάξει τα χαρτιά ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε και ένα συμβόλαιο ότι θα είναι γενικός διευθυντής εφ’ όρου ζωής στο κανάλι. Ύστερα από δυο μήνες τον πέταξε έξω –τι να τον κάνει;

Από την επόμενη ημέρα ήρθε όλο το Χρηματιστήριο και όλη η Χρηματαγορά στο γραφείο μου και έκαναν τα χαρτιά.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Ο Σημίτης ήταν πρωθυπουργός τότε;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Ναι, ο Σημίτης. Ο Αθανασούλης ήταν στους «λοχαγούς» του τότε, στον κλειστό κύκλο.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Και σε πόσο καιρό μπήκε το ALTER στο χρηματιστήριο;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Σε 20 ημέρες.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Αυτό είναι παγκόσμιο ρεκόρ. Πως έγινε αυτό;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Πως έγινε; Δια των λαδωμάτων. Πως γίνονται αυτά τα πράγματα; Το περνάγανε πως είναι μέσο μαζικής ενημέρωσης.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Βοήθησε και η κυβέρνηση τότε;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Μα το συζητάς τώρα; Ο Σημίτης και ο Ρέππας. Μάλιστα, όταν μπήκε στο χρηματιστήριο με πήρε ο Ρέππας, υπουργός τότε, και μου λέει «είδες πόσο σε αγαπάει ο Σημίτης, που σε έβαλε στο χρηματιστήριο;».

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Σου ζήτησε να τον στηρίξεις;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Μα λογικό είναι. Του λέω «ρε συ, δεν παρατάς τις μ…». Αν θέλατε να με βοηθήσετε, θα μου το κάνατε πριν αναγκαστώ να το πουλήσω. Σημείωσε ότι ήμουν και τόσο βλάκας. Είμαι ο μόνος άνθρωπος που μπήκε στο χρηματιστήριο και δεν πούλησε ούτε μια μετοχή.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Είχες 16.000 μετοχές και δεν πούλησες ούτε μία;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Εκατομμύρια μετοχές είχα και δεν πούλησα ούτε μία. Δεν θυμάμαι τόσες. Δεν ξέρω από μαθηματικά ούτε από λογιστήριο. Δεν ξέρω να διαβάσω ισολογισμό. Πώς να το κάνουμε; Εγώ είμαι ρεπόρτερ, είμαι δημοσιογράφος. Ούτε το τηλέφωνο του σπιτιού μου δεν θυμάμαι απ’ έξω.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Μπαίνει λοιπόν στο χρηματιστήριο το άλτερ, παίρνετε πολλά λεφτά. Πάρα πολλά λεφτά.

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: 20 Δις δραχμές ή 60 εκατ. ευρώ

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Εσύ δεν ανακατεύεσαι τότε με το άλτερ; Είσαι μέτοχος;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Εγώ είμαι μέτοχος 37% εγώ, 37% ο Αθανασούλης και το υπόλοιπο 25% στην αγορά. Εμένα άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια γιατί έβλεπα πολλές σπατάλες, πολλές απολύσεις. Δηλαδή, όσους είχα εγώ τους απολύσαν όλους, μέχρι το Θανάση Λάλα που είχαμε να κάνει μια εκπομπή. Του δώσανε 160 εκατ. αποζημίωση και τον διώξανε. Φάγανε τα λεφτά από δω κι από κει. Κατόπιν φέρανε μηχανήματα, ο Αθανασούλης αγόρασε μηχανήματα 6 δις καινούργια μηχανήματα καταπληκτικά πράγματι, καραβίσια η τιμή, αλλά τα έβαλε σε μία εταιρεία σισγουερ και η σισγουερ τα πούλησε σε μας.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: α…

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Και τι έγινε;

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Αυτή η σίσγουερ που ήταν εδώ στην Ελλάδα ή Κύπρο;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Εδώ στην Ελλάδα ήταν στο χρηματιστήριο.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Στο χρηματιστήριο.

Δεύτερο καπέλο

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Και γράψαν στο χρηματιστήριο οι εφημερίδες που ήλεγχε, με τους δημοσιογράφους που ήλεγχε ο Αθανασούλης, ότι η σίσγουερ γίνεται μεγάλη γιατι αγόρασε 6 δις μηχανήματα. Να, ο κόσμος αγοράζει εκεί πέρα και από ένα ψοφίμι.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ:Και ανέβαινε η μετοχή.

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Ανέβαινε ναι, κατάλαβες; Και βεβαίως τα αγόρασε και μετά τα πούλησε. Δεύτερο καπέλο. Κατάλαβες;

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Πώς πάει λοιπόν; Η πορεία του άλτερ πως πάει από κει και έπειτα;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ:Λοιπόν, κακά ψυχρά και ανάποδα. Κάνουν μία εκπομπή.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Εχει τηλεθέαση τότε το κανάλι; Εγώ θυμάμαι τότε…

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Την παρέδωσα 7%.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Και πήγε στο 3%;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Στο 1 έπεσε.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Στο 1 έπεσε, εξαφανίστηκε το δελτίο ειδήσεων. Είχαν φέρει και τον Αλιάγα θυμάμαι, να λέει το δελτίο.

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Του πλήρωνα τα αεροπορικά εισιτήρια για να έρχεται κάθε μέρα από το Παρίσι και να φεύγει.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Κάθε μέρα ερχόταν με το αεροπλάνο;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Αχα, ναι…

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Ούτε ο Μέρντοχ, με συγχωρείς δηλαδή…

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: 20 δις σου λέω, μία εκπομπή χάκερ την έχεις ακούσει;

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Χάκερ, ναι… ναι την έχω ακούσει, ναι.

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: 0% ακροαματικότητα, 600 εκατ. στοίχισε την έκανε φίλος μου.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Σπατάλη απίστευτη…

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Απίστευτη. Τα μοιράζονταν κατάλαβες; Διώχνει κάποιον οικονομικό του σύμβουλο ο Αθανασούλης και εκεί που ψαχνόμουν εγώ είχα βγει μάλιστα μια μέρα όταν έβλεπα αυτές τις σπατάλες, σημείωσε πριν αρχίσω για τις σπατάλες, όταν πήγα στο χρηματιστήριο μου είπε ο Αθανασούλης, τώρα που είσαι πλούσιος ξόδευε. Τι λες βρε μ… του λέω, τι να ξοδεύω, εγώ είμαι νοικοκύρης. Πώς να ξοδεύω, δείξε μου το κόλπο. Να μου λες, όταν θέλεις λεφτά πόσα εκατ., 200 εκατ., θα το κανονίζω εγώ, θα πουλάς μετοχές, θα ανεβάζουμε την τιμή, μετά θα την κατεβάζουμε, θα τα παίρνεις πάλι πίσω τις μετοχές και θα σου έχουν μείνει τα λεφτά.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Ωραίο κόλπο.

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Ετσι γινόταν. Ρε παιδάκι μου έτσι γινόταν.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Μάλιστα, μάλιστα.

Γ. ΚΟΥΡΗΣ:Το κατάλαβες, έτσι φτάσαμε στο χρηματιστήριο.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Στη μεγάλη ληστεία του χρηματιστηρίου.

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Στην μεγάλη ληστεία. Είναι χαρακτηριστική η κατάσταση, είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Το έχω ζήσει ρε παιδάκι μου, το έχω πληρώσει. Το ζησα πως το λένε;

Δεν πούλησα

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Εγώ μένω στο σημείο ότι δεν πούλησες μια μετοχή.

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Το ζησα, δεν πούλησα, ποιος επιχειρηματίας δεν πούλησε μια μετοχή να μου τον φέρεται εδώ να τον δω και να του δώσω ότι περιουσία έχω.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Λοιπόν;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Λοιπόν σε 1,5 χρόνο φαγώθηκαν τα 20δις. Με έχει διώξει από το διοικητικό συμβούλιο βέβαια…

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Σε είχε διώξει από το Δ.Σ;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Βέβαια, ε βέβαια.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Δεν το σκέφτηκες καλά μου φαίνεται..

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Φεύγει κάποιος, ένας οικονομικός διευθυντής, από εκεί γιατί τον έδιωξε και δεν του έδωσε κανείς αποζημίωση…

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Και γνωριστήκατε με αυτών που έδιωξε ο Αθανασούλης

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Εγώ βγήκα, εγώ βγήκα στο σταρ το 2003 και κατήγγειλα αυτή την ιστορία στον Καψή…

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Στον Μανώλη τον Καψή;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Γίνεται της π… εκεί πέρα.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Βγήκε στο δελτίο;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Βγήκε στο δελτίο, το έχω εδώ.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Ναι, ναι και το είπες αυτό.

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Να το, εδώ είναι και το βίντεο και όλα τα πράγματα και είπα γίνεται της π…ς δείτε τι θα κάνετε. Δεν κουνήθηκε φύλλο. Βγήκα σε εκπομπή μία ώρα στον Καψή και είπα για τις ατιμίες που γίνονται και να μου λέει ο Καψής ρε συ θα πας φυλακή, θα σε πάνε μέσα με αυτά που λες ότι γίνονται. Λέω να με πάνε, γιατί εγώ ήθελα να βγω ένοχος να δούνε τις απάτες.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Είχες ξεκινήσει να βάζεις και στην πρώτη σελίδα τότε τον Αθανασούλη;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Βέβαια, βέβαια…

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Για να τα δούμε αυτά. Στην αυριανή τότε, ε;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Λοιπόν, κουμπάρε, ο κουμπάρος είναι κλέφτης.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Για τον Μαλέσιο…

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Για τον Μαλέσιο, ναι.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ:Ο Μαλέσιος έμεινε χωρίς νίκη στον Αθανασούλη.

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Ναι, ναι, αυτά είναι ναι.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Εχεις και τον Σημίτη μαζί και το Μαλέσιο;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Ναι μαζί, μαζί, ναι λοιπόν σημείωσε ότι συνέχεια ήταν πρωτοσέλιδα όλες αυτές οι απάτες.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Εβαζες τον Αθανασούλη και κάποιον άλλον στην πρώτη σελίδα.

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Και τον συνέταιρό μου τον Βαρσαμίδη, λαμόγιο ο ένας και λαμόγια δύο.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Θύελλα πριν σκάσουν οι πρώτες βόμβες για τον αμαρτωλό όμιλο της Αltec.

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Ναι ναι, λοιπόν σημειώστε όλα αυτά είναι, ναι όλα αυτά τα πράγματα…

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Λοιπόν;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Κοίταξε να δεις, τα είπα δεν κουνήθηκε τίποτα, φύλλο. Ούτε από το χρηματιστήριο που τα κατήγγειλα, ούτε από την χρηματαγορά, ούτε από την κυβέρνηση.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Παρενέβη αυτεπάγγελτα, να το ψάξει.

Γ. ΚΟΥΡΗΣ:Τι έγινε μάλιστα… Άρχισαν και γράφαν οι συνάδελφοί σο, για τα εικονικά τιμολόγια του Κουρή.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Τα εικονικά τιμολόγια του Κουρή.

Το λογιστήριο

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Βρε απατεώνες το λογιστήριο, εγώ το είχα το λογιστήριο; Τα έχει ο Αθανασούλης και ο Γιαννίκος. Πως θα βγαζαν εικονικά τιμολόγια; Δεν μπορούσα να πως όμως τίποτε. Διότι αν έλεγα την εποχή που προσπαθούσα να σώσω το άλτερ εγώ, θα ερχόταν η εφορία και θα έβαζε 5-10δις ευρώ πρόστιμα και έκανα το κορόιδο.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Για να μην κλείσει το ALTER;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Για να μην κλείσει το ALTER. Και μου λέγαν τα εικονικά, να πάρει ο διάβολος τη μάνα και τον πατέρα σας, φέρτε ένα εικονικό τιμολόγιο… πως θα κάνω ρε Αιμίλιε εικονικό τιμολόγιο; Όταν τη διοίκηση και διαχείριση από το 2000 την έχω δώσει και όταν βγαίνω εγώ στον Καψή και τα από εκεί και πέρα τα έβλεπες λοιπόν τα σάιτ, τις εφημερίδες, το κέρατο της μάνας τους, τα εικονικά του Κουρή. Ρε απατεώνες, δεν είναι του Κουρή  τα εικονικά τιμολόγια. Πρώτα απόλα εγώ μίλησα για τιμολόγια που κλέβανε. Υπερτιμολογήσεις.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Πως γινόταν αυτά; Αυτό θέλω να μας πεις. Eχει ενδιαφέρον να τα ακούσουμε.

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Επηγαίνανε αυτούς που έκαναν διαχείριση στην Αμερική να ψωνίσουν. Αυτούς που έκαναν διοίκηση στην Αμερική. Όποιο καροτσάκι βρίσκανε πουλάγανε…

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Κασσέτες με ταινίες και πρόγραμμα

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Πάνω από 30 χρόνια. Το αγοράζανε.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Δηλαδή αγόραζαν προϊόν που δεν είχε ουσιαστικά δικαιώματα;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ:Δεν είχε δικαιώματα. Εγώ λοιπόν αυτά…

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ:Και τι κάνανε μετά το πουλάγανε σε οφ σορ στην Κύπρο;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Το πουλάγανε σε οφ σορ στην Κύπρο, μετά οι Κύπριοι το φέρνανε εδώ, το φέρναν …το πουλάγαν στην εταιρία του Γιαννίκου την μόντερν τάιμς, η μόντερν τάιμς τα πούλαγε στους διαφημιστές, και οι διαφημιστές τα πουλάγανε… (στο άλτερ), όχι όλοι οι διαφημιστές. Μερικοί διαφημιστές. Να πουλάνε στον κόσμο.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Όταν έκανε μηδέν στην Αμερική, πόσο αγόραζε τελικά το άλτερ;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: 1.000.000 ευρώ. Το κατάλαβες και το πλήρωνε το άλτερ.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Φυσικό επακόλουθο. Λοιπόν αυτό που έγινε, που άδειασαν τα ταμεία.

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Καλά το θέμα ήταν ότι, μου λέγαν ότι τα τιμολόγια , βρε να πάρει ο διάβολος τον πατέρα και τη μάνα σας, όλοι εσείς που λέτε ότι τα τιμολόγια φέρτε ένα να το δω…Και η πλάκα είναι ότι έχω κάνει καταγγελία στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Την έχω εδώ και έχω κάνει και στον Νίκο τον προϊστάμενο των οικονομικών εισαγγελέων.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Εχεις κάνει καταγγελία…

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Εχω κάνει καταγγελία και στους δύο και έχω πάει και στον Πεπόνη…

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Εγινε κάτι;

Πεπόνης – Μουζακίτης

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Εχω πάει στον Πεπόνη και στον Μουζακίτη και έκατσα 2 ώρες και τους τα εξήγησα όλα. Και τους είπα μονάχα σας παρακαλώ ρε παιδιά, να γλιτώσει το άλτερ και ύστερα από 5-6 μήνες κάνετα…και θα στανιάρω εγώ. Δεν έγινε απολύτως τίποτα.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Πως κατέληξε αυτή η ιστορία;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Να πάω εγώ φυλακή.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Να πας φυλακή;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Ναι, γιατί δεν έκλεβα.

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Πούλησες και κτήματα δικά σου στην Κεφαλονιά;

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Ρε κατάλαβες τι σου λέω;

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Ναι, κατάλαβα απολύτως

Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Οι άλλοι κλέβαν εγώ πήγα φυλακή.


Τέλος Δεύτερου Μέρους

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 5.9.2014, Β. Λορεντζάτος