Παρουσίαση του έργου του Κεφαλλονίτη τραγουδοποιού Χαρίλαου Χωραφά στην Πεσσάδα

Στις 13 Αυγούστου παρουσιάσθηκε στον αύλειο χώρο του σπιτιού Βαλσαμάκη-Κων. Παρθένη στην Πεσσάδα το βιβλίο του Γεράσιμου Γαλανού και Λαμπρογιάννη Πεφάνη: «Χαρίλαος Γερ. Χωραφά». Ή έκδοση του βιβλίου, όσο και η εκδήλωση, έγινε από την ΚΕΔΗΚΕ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Βουλευτής κ. Θεοπεφτάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Κουρής, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Κεκάτος, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ κ. Ν. Μαραβέγιας, ο πρ. Υπουργός κ. Γερ. Αρσένης, η πρ. Υπουργός και νυν πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας κ. Λούκα Κατσέλη, μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων ΟΔΥΣΣΕΥΣ, μέλη και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ποντίων «Ευστάθιος Χωραφάς», συγγενείς και φίλοι του τραγουδοποιού και της Πεσσαδιάνας και πλήθος κόσμου.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελος Κωνσταντάκης «άνοιξε» την εκδήλωση μιλώντας για την αξία και ιστορηκότητα των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Κεφαλλονιά και «έκλεισε» τραγουδώντας με την σοπράνο Κυριακούλα Τσαγκαράτου την πολυτραγουδισμένη και αγαπημένη όλων «Πεσσαδιάνα».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Χορωδία Λειβαθούς, η Φιλαρμονική Λειβαθούς που φέρει την επωνυμία «Χαρίλαος Χωραφάς», το μουσικό συγκρότημα με τους Χαρά Κουμαριώτη στο πιάνο, Λαμπρογιαννη Πεφάνη βιολί, Αλέξανδρος Λυκούρας ακορντεόν, Διονύσης Μπάλλας τραγούδι, Κυριακούλα Τσαγγαράτου τραγούδι και Γεράσιμο Γαλανό  τραγούδι, παρουσίαση και κεντρική εισήγηση για τη ζωή και τη δράση του τραγουδοποιού.

Στην αρχή παρουσιάσθηκε η ψηφιακή αναπαράσταση από τον αρχιτέκτονα Κάρλο Τομαζιάν του σπιτιού Βαλσαμάκη-Παρθένη.

Κατά τη διάρκεια της εισήγησης έγινε παρέμβαση από την Ευρυδίκη Λειβαδά με σκοπό τη σύζευξη μέσω της οικογένειας Χωραφά και της εκκλησίας Παναγίας Ρακαντζή των Χωραφά με το χωριό Ρακάν της Τραπεζούντας στον Πόντο.

Η βραδιά έκλεισε με ορισμένα τραγούδια του Χαρίλαου Χωραφά τα οποία ακούστηκαν από το μουσικό συγκρότημα για πρώτη φορά.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 16.8.2014