Το σωστό ξύλινο βαρέλι θα μεταμορφώσει τη στυφή γεύση σε βελούδινη αριστοκρατική. Όλη αυτή η ευεργετική γενική ανταλλαγή μεταξύ του κρασιού και του ξύλινου βαρελιού απαιτεί δώδεκα μήνες περίπου και καινούργιο βαρέλι που πρέπει να παραμένει πάντα γεμάτο μέχρι πάνω. Να σημειωθεί ότι, αυτή η ανταλλαγή μπορεί να συμβεί μόνο στα τρία πρώτα χρόνια της ζωής του βαρελιού. Στη συνέχεια, μετά την πρώτη πενταετία το πολύτιμο εργαλείο των σύγχρονων οινοποιείων, χάνει όλες του τις ιδιότητες. Εκείνος που το γεμίζει μια φορά το χρόνο και στη συνέχεια το σφραγίζει, το εγκαταλείπει ουσιαστικά στο έλεος του … αέρα, που είναι και ο μεγαλύτερος εχθρός του.
Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός διαθέτει χειροποίητα κρασοβάρελα ανωτέρας ποιότητας όλων των μεγεθών, σήμα κατατεθέν της περιοχής Μετσόβου, διατηρώντας ταυτόχρονα μια παραδοσιακή τέχνη που συνδυάζεται άψογα με την πολιτιστική κουλτούρα αλλά και την φυσιογνωμία και παράδοση του Κεφαλλονίτικου και Θιακού κρασιού που ωριμάζει μέσα σε αυτά.
Καλή οινοποίηση !
Από τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας & Ιθάκης
Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 12.8.2014