Ο Εμίρης του Κατάρ θέλει να αγοράσει τα Επτάνησα

Μετά την Οξιά που αγόρασε πέρυσι, ο Εμίρης του Κατάρ θέλει να αγοράσει και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, για να αποδείξει στους Επτανήσιους πόσο μεγάλο λάθος τους ήταν η ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Δημοσιογράφοι από το Κατάρ αναφέρουν πως ο Εμίρης αγόρασε το Ναυάγιο και σκοπεύει να αφαιρέσει το πλοίο από την παραλία και να χτίσει ένα τζαμί, ώστε η πιο γνωστή παραλία του κόσμου να μην λέγεται πια Ναυάγιο αλλά Τζαμί.

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος έχει γίνει έξαλλος και είναι αποφασισμένος να μεταφέρει την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στο Ναυάγιο, ώστε να μην προλάβει ο Εμίρης του Κατάρ να χτίσει τζαμί.

Το ναυαγισμένο πλοίο θα μεταφερθεί από την παραλία του Ναυαγίου στη θέση που βρίσκεται σήμερα η εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, ώστε να μπορούν να το βλέπουν οι τουρίστες που κάνουν βόλτα για να φάνε κάνα μαντολάτο και καμιά φιτούρα.

Η κατάσταση στη Ζάκυνθο είναι πολύ κρίσιμη.

Ο Άγιος Διονύσιος να βάλει το χέρι Του.

(Εντελώς σοβαρά, και μα τον Άγιο Νιόνιο, η παραλία του Ναυαγίου πρέπει να παραμείνει ανέγγιχτη. Όλη η Ελλάδα τρώει ψωμάκι από αυτή την παραλία -για την οποία κάποιοι κάνουν ιδιοτελή σχέδια εδώ και χρόνια-, και τρώει ψωμάκι επειδή η παραλία του Ναυαγίου έχει μείνει «αναξιοποίητη» και αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση της Ελλάδας και της Ζακύνθου σε όλο τον κόσμο. Επειδή είδα πώς «αξιοποιήθηκαν» τα περισσότερα νησιά της Ελλάδας -και η Ζάκυνθος-, κάνω έκκληση σε όποιο λογικό άνθρωπο έχει μείνει σε αυτή τη χώρα να μην επιτρέψει την «αξιοποίηση» του Ναυαγίου.)

Πηγή: Πιτσιρίκος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 13.7.2014, Β. Λορεντζάτος