ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΩΡΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΞΕΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ. ΠΛΕΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ

προστίθενται οι συνεχείς πολύωρες (και  σε κάποιες περιπτώσεις και πολυήμερες) διακοπές νερού σε πολλά τουριστικά χωριά  (Δασιά, Ύψο,  Αη Γόρδη, Αη Γιώργη κλπ!). Ήδη συμπληρώθηκαν 24 ώρες χωρίς νερό στις βρύσες.

Οι ξένοι τουρίστες μένουν στα κρύα του λουτρού ή πρέπει να τρέχουν σε σούπερμάρκετς να κουβαλάνε εμφιαλωμένο για να πλυθούν!

Σαράντα εκατομμύρια ευρώ το χρόνο πληρώνουν οι Κερκυραίοι για εισαγωγή εμφιαλωμένου νερού, κυρίως από την Ήπειρο.

Και τώρα η απόλυτη δυσφήμηση  και η απόλυτη ταλαιπωρία για τους  τουρίστες της Κέρκυρας ! Φυσικά οι βουλευτές Κέρκυρας και υπουργάρες Γκερέκου, Δένδιας είναι …εξαφανισμένοι …στο Κολωνάκι τους και πίνουν το νεράκι τους από τη βρυσούλα τους ενώ τα το νερό που έπρεπε ήδη να τρέχει άφθονο στις βρυσούλες από τα  φράγματα που έταζαν στους Κερκυραίους, τα έκαναν  ..φαντάσματα.

Ο  βουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ Στ. Σαμοίλης είναι βουβός για το θέμα αυτό που εξευτελίζει τη Κέρκυρα και δυσφημεί κοντοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα τον τουρισμό. Και  χτες το βράδυ, την ώρα που η Κέρκυρα είναι στα πρόθυρα λοιμωδών νόσων από τη μπόχα των σκουπιδιών και την έλλειψη νερού ακόμα και για τις στοιχειώδεις καλύψεις του τουρισμού, ακούσαμε τον επερχόμενο περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γαλιατσάτο να συνομιλεί με τον κ. Ζηνιάτη και να χαράσσουν μονοπάτια για …περιπατητικό τουρισμό !

Τα ψέμματά  τους  τελείωσαν με τις εκλογές. Όσους πολλούς κατάφεραν να εξαπατήσουν, με τη συνέργεια  Μέσων Μαζικής Επιβολής,  το κατάφεραν. Οι ευθύνες για όσα άθλια συμβαίνουν για τον τουρισμό και τους χωρίς νερό τουρίστες και πολίτες της Κέρκυρας, βαρύνουν και αυτούς που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτιά των κυβερνητικών δυνάμεων, για να τους παράσχουν εξαγνισμό, άλλοθι, και πολιτική επιβίωση ενώ ήξεραν τις εδώ και 10 χρόνια αλλεπάλληλες προεκλογικές εξαπατήσεις του κερκυραικού λαού από τη κ. Γκερέκου και τον κ .Δένδια, για πόσιμο νερό.

Οι πολιτικές ευθύνες  θα καταγράφονται πλέον ονομαστικά στους συνυπεύθυνους συνοδοιπόρους τους για τα δεινά του τόπου:   π.χ. ο εξ Ηπείρου πρώην αστυνομικός διευθυντής κ.Γιώτης που πρώτευσε στο ψηφοδέλτιο της κ.Γκερέκου, οι κ.κ.Μπιάγκης, Κούστας Αντώνης, Κουλούρης Λευτέρης,  Στογιάννος Κώστας, Παργινός Βίκης, Κάφυρης Γιώργος κλπ

Έγκαιρα, εδώ και 3 εβδομάδες, βλέποντας τι συμβαίνει, πριν λάβουν  αυτές τις τρομακτικές και άσχημες  πλέον διαστάσεις  τα θέματα της βρωμιάς, της μπόχας, της αντιαισθητικότητας από τους σωρούς των σκουπιδιών  και τώρα και  της έλλειψης νερού, είχαμε προειδοποιήσει και είχαμε  ζητήσει οι 3 βουλευτές Κέρκυρας κ.κ. Γκερέκου, Δένδιας και Σαμοίλης, ο απερχόμενος και απερχόμενος Περιφερειάρχης κ.κ.Σπύρου και Γαλιατσάτος και ο απερχόμενος και επερχόμενος Δήμαρχος κ.κ.Τρεπεκλής και Νικολούζος να βρεθούν, να συσκεφθούν, να συνεργαστούν και να δώσουν άμεσα λύσεις !

Φυσικά και οι επερχόμενοι δεν είχαν ευθύνες, αλλά εδώ μιλάμε για κατεπείγοντα θέματα δημόσιας υγιεινής και για διασυρμό του τουρισμού της Κέρκυρας και κάθε μέρα έχουν αυξανόμενες ευθύνες, διότι ενώ είναι  εν τοις πράγμασι εξουσία  ΣΙΩΠΟΥΝ, μένουν αδρανείς , δεν παίρνουν δημιουργικές πρωτοβουλίες, μολονότι ταυτόχρονα είναι και κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης και στις πρόσφατες εκλογές τα ζήτησαν όλα, με  το (αντίθετο της κυβέρνησης)  εκβιαστικό  δίλημμα «όλα πακέτο,  3 σε 1, ΣΥΡΙΖΑ» !

Μια χαρά ζουν οι υπουργάρες και βουλευτές με τα κομματικά   και κρατικά τους προνόμια ! Πρώτοι όμως όπου δεν υπάρχει διάλογος και συζήτηση: Σε λιτανείες(με 15 μυστικούς αστυνομικούς συνοδεία), σε παρελάσεις,  πανηγύρια και στη χαριστική προβολή από τα αθηναικά κανάλια και τις εφημερίδες των μεγαλοεργολάβων, προμηθευτών, συναλλασσόμενων    του δημοσίου !

Και στη Κέρκυρα ξένοι τουρίστες και κερκυραίοι πηγαίνουν στα super markets να αγοράσουν εμφιαλωμένο νερό Ηπείρου για να πλυθούν !  Εν έτει 2014 μετά Χριστόν !

Επτανησιακή Αναγέννηση

Γιώργος Καλούδης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 19.6.2014