Τι γνωρίζουμε για το γάλα;

Κι ὄχι μόνον…

Ἀντιβιοτικά, λάθος τροφές, ἀκινητοποιημένα ζῶα…  Αὐξητικὲς ὁρμόνες, ποὺ καταλήγουν φυσικὰ στὸν ἐγκέφαλό μας…

Διαβήτης, καρδιοπάθειες, καρκίνοι…

Τί τρῶμε εἴπαμε;

Βέβαια θὰ μοῦ πεῖτε πὼς δὲν μποροῦμε νὰ ἀγοράσουμε ὅλοι μας βιολογικὰ αἰγοπρόβεια προϊόντα.

Σωστά… Καὶ μάλιστα τώρα, ποὺ δυσκολεύουν διαρκῶς τὰ οἰκονομικὰ δεδομένα.

Ναί, δὲν μποροῦμε νὰ ἀγοράσουμε… Μήπως ὅμως μποροῦμε ἁπλῶς νά …πετάξουμε ἀπό τήν ζωή μας τά ὅσα μᾶς παρουσιάζουν ὡς γαλακτομικά;

Δὲν θὰ πάθουμε κάτι χειρότερο ἐὰν ἁπλῶς ἀποφύγουμε τὰ δηλητήρια.

Ἀντιθέτως θὰ πάθουμε πάρα πολλὰ ἐὰν ἐξακολουθήσουμε τὰ καταναλώνουμε…

Φιλονόη

Υ.Γ. Προσέξτε πολὺ καλὰ τὸν τρόπο ὁμογενοποιήσεως-παστεριώσεως τῶν ἐν λόγῳ προϊόντων. Τὸ πρῶτο ποὺ καταστρέφεται μὲ τὴν ὁμογενοποίησιν εἶναι οἱ γαλακτοβάκιλοι καὶ φυσικὰ ἡ λακτάση. Ἡ λακτάση εἶναι τὸ ἀναγκαῖον κι ἀπαραίτητον ἔνζυμον γιὰ τὴν διάσπασιν-ἀποδόμησιν τῶν προϊόντων τοῦ γάλακτος, ποὺ προκαλοῦν τὴν ὅποια  δυσανεξία. Τί καταλαβαίνουμε; Ποῦ ὀφείλεται ἡ δυσανεξία εἴπαμε;

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 17.6.2014