Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του Συλλόγου Ρωσόφωνων στο Capitol

Η πρώτη μεγάλη εκδήλωση του Συλλόγου Ρωσόφωνων και Φίλων Κεφαλλονιάς και Ιθάκης «Ειρήνη», δόθηκε το Σάββατο, 8 Μαρτίου, το βράδι, στην αίθουσα εκδηλώσεων Capitol που είχε παραχωρήσει ευγενώς ο κ. Δημήτρης Καλαφάτης.

Οι ρωσόφωνοι οι οποίοι – όπως έχουν τονίσει, και έμπρακτα δείξει, αγαπούν τα δύο νησιά που έκαναν νέα πατρίδα – με μεράκι οργάνωσαν την πραγματικά πολύ όμορφη εκδήλωση. Ήταν μια βραδιά γεμάτη παραδοσιακή μουσική, τραγούδια, παιγνίδια και νοστιμότατα φαγητά και γλυκά από τη Ρωσία και άλλες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Επίσης είχαν διοργανωθεί διάφορες δραστηριότητες για τα παιδιά, όπως μαξιλαροπόλεμος, ζωγραφική και άλλα.

Η εκδήλωση αυτή δόθηκε στα πλαίσια της παραδοσιακής γιορτής του «Αποχαιρετισμού του Χειμώνα» και της Ημέρας της Γυναίκας.

Παραβρέθηκαν 200 και πλέον άτομα: Κεφαλλονίτες, ρωσόφωνοι αλλά και πολλά μέλη της αγγλικής παροικίας. Ανάμεσά σε αυτούς που έδωσαν το παρών διακρίναμε τον επιχειρηματία και πολιτικό κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο, τον ποδοσφαιρικό παράγοντα κ. Βαγγέλη Μαζαράκη, τον κ. Παναγιώτη Βεργωτή, τον πρόεδρο του Συλλόγου Μοντελιστών Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, κ. Τάκη Καμπάδη, μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της Κεφαλλονιάς κ.ά.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η κλήρωση της πολύ πλούσιας λαχειοφόρου αγοράς. Ο Σύλλογος επίσης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ. Δημήτρη Καλαφάτη για την ευγενική του χειρονομία να παραχωρήσει την αίθουσα για την εκδήλωση.

Το ρόλο του τελετάρχη έπαιξε με απόλυτη επιτυχία η κ. Σβετλάνα Μιχαλάτου.

ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ 

Ο Σύλλογος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Δημήτρη Καλαφάτη και την οικογένειά του προσφέροντάς του ένα αναμνηστικό δώρο.

Το κέφι έδωσε και πήρε…

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 9.3.2014, Γ. Μεσσάρης