Πάτρα: στο μικροσκόπιο σεισμολόγων η περιοχή

Μερίδα σεισμολόγων  ερμηνεύει την καταγραφή αυτών των παραμορφώσεων ως πιθανό επερχόμενο σεισμικό γεγονός χωρίς ωστόσο αυτό να συνεπάγεται επερχόμενο ισχυρό σεισμό τόσο στον Πατραϊκό όσο και στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά.

Αποστάσεις από Γερ. Παπαδόπουλου

Τακτική αποστασιοποίησης από την λογική της πιθανότητας τα «ευρήματα» να συνεπάγοντα την έλευση ενός ισχυρού σεισμού ακολούθησε ο σεισμολόγος και πρώην υπεύθυνος του ΟΑΣΠ κ. Παπαδόπουλος.

Ο Κ. Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Τέτοιες μετρήσεις είναι πολύ χρήσιμες για την επιστημονική έρευνα. Αλλά προς το παρόν δεν μπορούν να ερμηνευτούν με μονοσήμαντο τρόπο. Δηλαδή, οι εδαφικές παραμορφώσεις μπορεί να οφείλονται σε διάφορα αίτια και όχι κατ’ ανάγκην ως προειδοποίηση για επερχόμενο ισχυρό σεισμό. Σας θυμίζω ότι στις αρχές του 2008 έγινε από συναδέλφους πρόγνωση πολύ ισχυρού σεισμού στην περιοχή της Κεφαλονιάς με τέτοιες μεθόδους. Ο σεισμός ανεμένετο μέχρι το τέλος του 2008. Μέχρι σήμερα ο σεισμός δεν έγινε. Και αισθάνομαι δικαιωμένος για την επιφυλακτική και πολύ συγκρατημένη στάση που κράτησα τότε ως Πρόεδρος της Επιτροπής Σεισμικού Κινδύνου. Κι ας έγινα τότε δυσάρεστος στους συναδέλφους. Πάνω απ’ όλα η επιστήμη και πάνω απ’ αυτήν η κοινωνία, γι’ αυτήν εργαζόμαστε, πρέπει να εργαζόμαστε».

Πηγή: Patrastimehttp://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=8000