Οι Κεφαλλήνες Αττικής στο Υπουργείο Εσωτερικών για τα προβλήματα με τους σεισμούς

η ζωτική αναγκαιότητα να επαναλειτουργήσει η θαλάσσια γραμμή Σάμη – Πάτρα που συνδέει το νησί με την πολυπληθή πρωτεύουσα της Πελοποννήσου.

Ο κύριος Πατρίκιος Ζαχαρίας μίλησε για την δυνατότητα να επανεκτιμηθούν οι κατασκευές στην Κεφαλονιά μέσω μελετών του Μετσοβείου Πολυτεχνείου και επεσήμανε την αναγκαιότητα της οικονομικής παραμέτρου. Ο κύριος Αναστάσιος Βαλλιανάτος δήλωσε ότι συμφωνεί και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να γίνουν άμεσες επισκευές σε σημεία που άπτονται του τουρισμού όπως ο Μύρτος και από την πλευρά των μνημείων υπογράμμισε το ζήτημα της Ιακωβατείου βιβλιοθήκης στο Ληξούρι.

Ο κύριος Γεώργιος Μιχαλάτος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων επεσήμανε ότι το βοήθημα που θα δοθεί στα σπίτια της Κεφαλονιάς αναφέρεται στους μόνιμους κατοίκους αυτής. ‘Ομως, οι κάτοικοι εκτός Κεφαλονιάς που έχουν σπίτια στο νησί κατέχουν το 80% των σπιτιών.

Επίσης, τόνισε την Ζωτική αναγκαιότητα να επανέλθει το δρομολόγιο Σάμη – Πάτρα. Στην συνέχεια ο κύριος Γεώργιος Κακής Κωνσταντινάτος αναφέρθηκε από πλευράς πολιτισμού στην αναγκαιότητα να στηριχτούν κτίρια λειτουργικής σημασίας για το νησί, όπως το θέατρο, κτίρια ιστορικού και τουριστικού ενδιαφέροντος και εμβληματικού χαρακτήρα μνημεία όπως η κολόνα καθώς και το θέμα της κτιριακής ασφάλειας των σχολείων (θέμα που μεταφέρθηκε από τους γονείς). Επίσης τόνισε την αναγκαιότητα να προσεχθούν τα γύρω χωριά από το Αργοστόλι γιατί και αυτά έχουν πάθει ζημιές.

Στο σημείο αυτό ο κύριος Αλιβιζάτος επεσήμανε ότι όλα τα μνημεία πολιτισμού έχουν καταγραφεί από κλιμάκιο του υπουργείου από την κυρία Μενδώνη.

Ο κύριος Ευάγγελος Σπαθής, Πρόεδρος της αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων, δεν παραβρέθηκε γιατί βρίσκεται στην Κεφαλονιά για να δει τις ανάγκες και να συντονίσει τις προσπάθειες.

Ο Γενικός γραμματέας του υπουργείου δήλωσε πως είναι απόλυτα ανοιχτός στο να δεχτεί ανά πάσα στιγμή τις προτάσεις που θα του κάνει η Συντονιστική Επιτροπή και την ευχαρίστησε για την αποφασιστική συμβολή της.

Kατερίνα Φωκά-Kefalonizw