Ο κ. Γ. Καλούδης στους σεισμοπαθείς στο Ληξούρι

Διαπίστωσαν ότι οι ζημιές είναι πολύ μεγαλύτερες. Οι αιτήσεις των πολιτών για διενέργεια αυτοψίας και ελέγχων είναι πάρα  πολλές  και γι΄ αυτό θεωρούμε ότι :

α) Τα τμήματα του τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, από κάθε νησί μας , θα μπορούσε να στείλει αντιπροσωπεία πολιτικών μηχανικών για να συμβάλλουν στη γρήγορη καταγραφή των ζημιών.

β) Οι Δήμοι των νησιών μας θα πρέπει έμπρακτα να δείξουν την συμπαράστασή τους και ειδικότερα ο μεγαλύτερος Δήμος της  Κέρκυρας να συμβάλλει με ένα ποσό της τάξης των 50.000 ευρώ για την άμεση επισκευή του γηροκομείου Ληξουρίου.

γ) Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να ολοκληρώσει άμεσα την καταγραφή των ζημιών, τόσο σε σπίτια ,όσο σε κατασκευές, όσο και σε οικοσκευές ή οικοσκευές- εξοπλισμούς καταστημάτων, ώστε μέσα σε προθεσμία  πέντε (5) εβδομάδων από σήμερα να ζητηθεί τεκμηριωμένα η οικονομική ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

δ ) Να εξετασθεί άμεσα ,ο χαρακτηρισμός της Κεφαλονιάς και ειδικότερα της Παλικής (Ληξούρι) ως σεισμοπαθούς περιοχές, ώστε να έχει τα ευεργετήματα της Χώρας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 30.1.2014