Δικαιολογητικά για νομιμοποίηση αυθαίρετων στάβλων

Επίσης μπορούν να υπαχθούν όλες οι αυθαίρετες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και στάβλοι, ανεξαρτήτως μεγέθους, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται κατασκευές όπως σιλό, αποθήκες, κτίσματα γεωτρήσεων, εκκολαπτήρια, μύλοι ζωοτροφών στους οποίους παράγονται προϊόντα για ίδια χρήση της μονάδας και όχι για πώληση κ.λ.π. Τονίζεται ότι, μπορούν ακόμη να τακτοποιηθούν αυθαίρετες αλλαγές χρήσης κτίσματος από σταυλική εγκατάσταση (π.χ. θάλαμος εκτροφής) σε αποθήκη για την εξυπηρέτηση των αναγκών της μονάδας.

Για την τακτοποίηση των συγκεκριμένων αυθαιρέτων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων θα καταβάλλεται μόνο παράβολο 300 ευρώ υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλλονται για την υπαγωγή είναι:

α) Αίτηση

β) Αντίγραφο της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης, με τα αντίστοιχα αποσπάσματα χάρτη, όπου θα αποτυπώνονται από τον μηχανικό τα σημεία των εγκαταστάσεων

γ) Τεχνική έκθεση μηχανικού, όπου θα δηλώνεται ότι οι επιφάνειες του κτίσματος ή των κτισμάτων προσωρινής διαμονής (σπίτι) δεν υπερβαίνουν συνολικά τα 35 τ.μ., καθώς και ο τρόπος κατασκευής τους.

Για περισσότερες διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν προσέρχονται στα γραφεία του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού στο Αργοστόλι.

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 24.1.2014