ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

Ενόψει-όλοι καταλαβαίνουν γιατί- ευρωεκλογών θυμήθηκε το ευρωκοινοβούλιο (οι χρυσοκάνθαροι που κάνουν ντόλτσε βίτα με τα λεφτά μας στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες) να «ελέγξει» την τρόικα για το πώς, τι, γιατί ΑΠΕΤΥΧΕ (παραδοχή που ΜΟΝΟ το πολιτικό σύστημα το ελληνικό αρνείται καθότι υπεύθυνο για το πείραμα και το ξεπούλημα και τις απίστευτες κατηγορίες των Βορειοευρωπαίων εναντίον μας-στα όρια και εκτός του γκεμπελισμού ειδικά από Βερολίνο μεριά) στην «δουλειά» της «εξυγίανσης» και κατά πόσο είναι δημοκρατική και εντός νομικού πλαισίου η παρουσία της στην Αθήνα, την Λισαβόνα, το Δουβλίνο και όπου πήγε.

Τι έκανε 4 χρόνια ΕΙΔΙΚΑ για την… ειδική περίπτωση-πειραματόζωο Ελλάδα το ευρωκοινοβούλιο; Απλά κοίταγε όπως ο ρωμαϊκός όχλος τους Έλληνες στο Κολοσσαίο να βρίζονται και να σπαράσσονται από θηρία και το ευχαριστιόταν σαν να είναι ταινία ή μπάλα! Είπαμε κάναμε λάθη(κάποιοι), κάποιοι φερόμαστε σκληρά στους εαυτούς μας λες και φταίμε και τα φάγαμε μαζί, κάποιοι ακόμα βολεύονται ή θέλουν να προσπαθήσουν να επιβιώσουν κάποιοι δεν μπορούν να επιβιώσουν και κάποιοι βασίζονται στην φιλανθρωπία για κάποια ελάχιστη αξιοπρέπεια στην διαβίωσή τους. Αλλά ΔΕΝ τρώνε όλοι κουτόχορτο. Ξέρουμε και ότι ό,τι γίνεται είναι για τα ψηφαλάκια και ότι το ευρωκοινοβούλιο θα κάνει μια τρύπα στο νερό.

Δεν χρειάζεται να είσαι Έλληνας με μια αρκετά καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας(με κόπο αυτή και η ιστορία μαθαίνεται από λίγους μιας που το εκπαιδευτικό σύστημα θεωρεί… προγονοπληξία, περιττό και άχρηστο να ξέρουν ιστορία και γλώσσα ελληνική-και μετά γιατί όχι και άλλες(ό,τι ξέρει ο κόσμος καλό είναι και η γνώση είναι δύναμη ξύπνησε και ξυπνάει κόσμο από κάθε εποχής Μεσαίωνα και μπορεί και τώρα να κάνει το ίδιο)-) για να καταλαβαίνεις ότι Τρόικα, Μνημόνια ίσον κατάλυση, εξύβριση, εξαφάνιση και των ελαχίστων δημοκρατικών αξιών, δικαιωμάτων και αρχών στην γενέτειρα της Δημοκρατίας Ελλάδα.

Το ελληνόφωνο πολιτικό σύστημα, από το 1824 (προ ανεξαρτησίας εντός πολλών εισαγωγικών), έχει χρεοκοπήσει τους πολίτες περίπου 4 φορές και πάντα τον φόρτωνε και μια εθνική τραγωδία-από τους επαναστατικούς εμφυλίους ως την χούντα το 67 και τα Ίμια ως τα σημερινά-ή γενικά μεταπολιτευτικά- χάλια με Σκόπια και στάνταρντ Τουρκία και μεταναστευτικό. Δεν είναι σοβαρό, εχέμυθο και δεν προέρχεται από τον λαό.

Αντικατέστησε τους πασάδες και τους κοτζαμπάσηδες/δημογέροντες και δεν φορολογεί αλλά επιβάλλει χαράτσια. Η φεουδαρχία ζει και βασιλεύει. Όπως και η οικογενειοκρατία(συνώνυμο του νεποτισμού). Η κατάσταση είναι πιο σοβαρή σήμερα ακριβώς γιατί στερούμαστε με ευθύνη και ενός μεγάλου όπλου που δεν είχε η πολιτική τάξη παλιά, τα ΜΜΕ την γνώση. Αποχαύνωσαν τον Έλληνα του έδειξαν έναν κακό τρόπο ζωής. Τον απέκοψαν από τον λαϊκό του πολιτισμό, την ιστορία. Θεωρεί την Ακρόπολη πολύς κόσμος μόνο ως τουριστικό αξιοθέατο! Μια ευνομούμενη πολιτεία θεωρεί εκπαίδευση όχι μόνο τα καλά βιβλία και το καλό σχολείο και πανεπιστήμιο ή άριστες τεχνικές σχολές αλλά και τον αθλητισμό και τις τέχνες. Για το τελευταίο καλύτερα να τα αφήσουμε, θα πέσει χειρότερη κατάθλιψη. Τα του αθλητισμού επίσης να μην συζητά κανείς. Και το μπάσκετ που ναι ψηλά κάποιοι από κόμπλεξ δεν το αντέχουν και στέλνουν Ταλιμπάν στις κερκίδες και γίνονται επεισόδια πια και σε μικρής σημασίας αγώνες. Να επιστρέψουμε στα περί Δημοκρατίας. Τι Δημοκρατία μπορεί να υπάρξει σε μια χώρα που ειδικά σε μια 8ετία(επί Σημίτη) που φεσώθηκε σε κάθε τοκογλύφο επί της γης και εξαγοράστηκε από την Γερμανία(αυτή την «Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία» όπως την βλέπει η καγκελάριός της);

Ο Παπανδρέου και το μεταπολιτευτικό σύστημα απέκρυβε χρόνια και ειδικότερα από το ξέσπασμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης την κατάσταση. Δεν είχαν νομιμοποίηση επομένως από την στιγμή που φανερώθηκε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Έπρεπε ο Παπανδρέου, πριν αρχίσει με την Γερμανία και τους άλλους Βόρειους να θάβει και να βρίζουν όλοι μαζί σα κομπλεξικές κατίνες, να πέσει και να ακυρωθούν ΟΛΕΣ οι αποφάσεις τους.

Έπρεπε να μην πατήσει πόδι το ΔΝΤ(είναι ευρωπαϊκός θεσμός;) στην Ευρώπη. Έπρεπε να ισχύουν οι αποφάσεις ΜΟΝΟ του ευρωκοινοβουλίου το οποίο σφυρίζει κλέφτικα 4 χρόνια και επικυρώνει αποφάσεις-όπως και τα εθνικά κοινοβούλια- ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ Ευρωπαίων επιτρόπων που διασώζουν χρεοκοπημένες τράπεζες και παίρνουν μίζες δις ευρώ και δολαρίων από πολυεθνικές και έχουν offshore. Στην ΕΕ ΜΟΝΟ το ευρωκοινοβούλιο είναι προϊόν επιλογής των πολιτών μετά από ευρωεκλογές κάθε 4 χρόνια. Όλοι οι άλλοι οι παρατρεχάμενοι που μας κουνάνε το δάκτυλο είναι νέο-φεουδάρχες. Ξυπνήσατε κύριοι ευρωβουλευτές αλλά πια ξύπνησαν πολύ άγρια και πολύ αγριεμένοι πολλοί πολίτες και ειδικά στην Ελλάδα. Τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι λέμε εδώ πέρα και μην αναρωτιέστε πότε θα ξεσπάσει το ηφαίστειο. Συνεχίστε στον ίδιο χαβά εσείς και θα δείτε τα αποτελέσματα στην κάλπη. Επειδή μάθατε μια λέξη, την Δημοκρατία, δεν σημαίνει ότι είστε δημοκράτες. Το αντίθετο. Γιατί απλούστατα οι Ευρωπαίοι δεν έμαθαν, βάρβαροι γαρ, δημοκρατία και συζήτηση αλλά πλιάτσικο, ειδικά οι Γερμανοί και οι Άγγλοι και πίσω τους όλοι οι αποικιοκράτες.

Η Δημοκρατία είναι -από τον Σόλωνα ως σήμερα-τρόπος ζωής, αξίες, όχι ένα λήμμα στα λεξικά και τις εγκυκλοπαίδειες.

Υ.Γ.: Aυτές οι ευρωεκλογές ας μην αντιμετωπιστούν σαν ψήφος στην EUROVISION! Ας προσέξουμε μια φορά. Ειδικά οι νέοι… Και ας μην πλακωνόμαστε για βλακείες(π.χ. αθλητικά) αλλά ας ανταλλάξουμε γνώση και ιδέες και να τις διαδίδουμε τις σκέψεις μας στο Internet, παρακάμπτοντας την σαπίλα των πολιτικών. Μπορούμε να διαλύσουμε το σάπιο τους σύστημα, να κάνουμε το θαύμα και να διαλύσουμε τα σαθρά θεμέλια και της Γερμανικής Αυτοκρατορίας-από το κεφάλι και την φούσκα στις πλάτες μας θα πάει και αυτή πάλι γιατί κάνει οικονομικά «θαύματα» σαν τσαρλατάνος μάγος και κηδεία σε ζωντανούς με ξένα-δηλ. των ζωντανών- κόλλυβα-. Το ’53 παρακάλεσε να της διαγραφεί το χρέος και να πληρώσει αποζημιώσεις για την ναζιστική σφαγή παντού πλην Ελλάδας και το «θαύμα» της διαχρονικά βασίζεται σε μετανάστες και από την Ελλάδα και στα πνευματικά επιτεύγματα της τελευταίας τα οποία δεν παραλείπει να αναφέρει σε κάθε άρθρο σχεδόν ή να έχει φωτογραφίες τους (από όσα είναι ακόμα στην Ελλάδα γιατί δεν κατάφεραν να τα κλέψουν Γάλλοι, Άγγλοι και οι ίδιοι) κανονικές ή παραποιημένες αισχρά.

Σοφία Τ.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 5.1.2014