Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Καλλιγάτα

Οι πεπαλαιωμένες πια, σωληνώσεις και εξαρτήματα δημιουργούσαν όχι μόνο συνεχείς διαρροές και βλάβες στο δίκτυο, αλλά και μειωμένη απόδοση, λόγω του ότι οι υδρευόμενες παροχές είναι σήμερα πολλαπλάσιες του αρχικού σχεδιασμού.

Το σοβαρότερο όμως πρόβλημα, ήταν οι αμιαντοσωλήνες, που κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου, υλικό το οποίο χρησιμοποιούνταν τότε, αλλά επιβάρυνε την υγεία των καταναλωτών.

Όσον αφορά το αντλιοστάσιο Καλλιγάτων είναι ανενεργό από το 2001, διότι το νερό ύστερα από αναλύσεις, έχει κριθεί ακατάλληλο.

Το έργο γίνεται από ιδίους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α Κεφαλονιάς, και με αφορμή αυτό να ευχαριστήσω το κ.  Άγγελο Παπαγγελόπουλο με τον οποίο κάναμε τον αρχικό σχεδιασμό τον Φλεβάρη του 2011, τον τ. πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης, που ενέταξαν το έργο στο τεχνικό τους πρόγραμμα, τον νυν πρόεδρο κ. Σπύρο Κουνάδη, τον διευθυντή της επιχείρησης κ. Γεράσιμο Γασπαρινάτο, τον κ. Χαράλαμπο Φωτεινάτο, καθώς και όλο το εργατοτεχνικό προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α.Κ, που δραστηριοποιείται στην Λειβαθώ και με την συμβολή τους εκτελείται το έργο._

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21.12.13