ΣΟΚ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ σε Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία: Ούτε 20% μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Που σημαίνει ότι η εκλογική τους επιρροή κυμαίνεται σαφώς κάτω από το 25% και αυτό σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου στις εθνικές εκλογές, όχι στις ευρωεκλογές που η ψήφος παραδοσιακά είναι χαλαρότερη.

Αυτό σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει να επιβιώσει το παρών κυβερνητικό σχήμα, μετά τις ευρωεκλογές αφού παύει η νομιμοποίηση του εκλογικού σώματος.

Και μιλάμε για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία)) όχι για τα αστικά κέντρα που οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν τολμάνε να κυκλοφορήσουν χωρίς αστυνομικούς στο δρόμο.

Και ο τρεις νομοί ήταν “άπαρτα” εκλογικά “κάστρα” της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τις τελευταίες εκλογές να κερδίζουν το 40% των ψήφων και οι δύο μαζί τον Ιούνιο του 2012 και 75-80% μέχρι το 2009.

Η διαφορά που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ είναι ήδη 4% και βέβαια εντυπωσιάζει για μία ακόμα φορά το Λαϊκός Σύνδεσμος αφού στην απόλυτη πρόθεση ψήφου δείχνει να κερδίζει το 9,3%. Πoυ σημαίνει εκλογική επιρροή περί το 12%!

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την εν λόγω εταιρεία σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από 2 έως 4 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.400 ατόμων.

ΣΥΡΙΖΑ 19%

ΝΔ 15,1%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,3%

ΚΚΕ 5,4%

ΠΑΣΟΚ 4,5%

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 3,4%

ΔΗΜΑΡ 2%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 35%

Φυσικά ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων της ΧΑ, απλά δεν δηλώνει ότι θα ψηφίσει το κόμμα, φοβούμενοι τις πολιτικές διώξεις από την συγκυβέρνηση…

Πηγή: defencenet 

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 20.12.13, ΜΝΜ