ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑΤΟΥ «ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ» ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ @ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ

Διάρκεια: 12 Δεκεμβρίου 2013 έως 11 Ιανουαρίου 2014

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤ.:  ΤΡΙΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11.00 –20.00 /  ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 11.00 – 15:00

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ Η GALLERY ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ

Η αίθουσα ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ παρουσιάζει την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 την τέταρτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαρίνας Στελλάτου.

Έργα μικρών και μεσαίων διαστάσεων που αφηγούνται ένα συναρπαστικό παραμύθι καθημερινότητας, μια ιστορία «μέσα από τον καθρέφτη», με καλειδοσκοπικές εικόνες και επάλληλες αναγωγές στα κλειστά και τα ανοιχτά δωμάτια της παιδικής ηλικίας.

Στα έργα της Μαρίνας Στελλάτου, σημειώνει η Ίρις Κρητικού στον κατάλογο της έκθεσης «όπου συνεχίζεται η μαγική αφήγηση που συνδέθηκε με την αποτύπωση του έμβιου μικρόκοσμου των παιχνιδιών της προηγούμενης ενότητας, ο φαντασιακός γεωγραφικός τόπος και τα επιμέρους στοιχεία της σύνθεσης ζωντανεύουν για να αφηγηθούν με δεινό σχεδιασμό και επινοητικό χρωστήρα, με ανήσυχες σκιές και αναπάντεχους αντικατοπτρισμούς τη δική τους εκδοχή της παραμονής των μοντέλων της ζωγράφου στην επινοημένη χώρα των θαυμάτων, εμβαθύνοντας στον συμβολισμό που το καθένα εμπερικλείει και εξερευνώντας ταυτόχρονα στα έσχατα όριά της την πλαστική γλώσσα της ζωγραφικής. Σε ένα ευφυές παιχνίδι αναμέτρησης της μνήμης και του ονείρου με τον χρόνο, όπου ο οικείος χώρος του εργαστηρίου συνομιλεί με τα ρευστά αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά στοιχεία ενός σκοτεινού και διαδαλώδους αθηναϊκού νεοκλασικού μετασκευασμένου σε πολυχώρο ψυχαγωγίας, αποτυπώνονται με πυκνή συνθετική δεξιότητα οι διαφορετικές φάσεις της παιδικής ηλικίας οδηγώντας αναπόφευκτα στον ενήλικο εαυτό που περιμένει έξω από τον καθρέφτη».

H Μαρίνα Στελλάτου γεννήθηκε στην Κεφαλονιά το 1975. Είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών. Σπούδασε ζωγραφική με καθηγητές τους Ι. Βαλαβανίδη και Μ. Μανουσάκη και αποφοίτησε το 2006 με βαθμό άριστα (27).

Υποτροφία Erasmus για το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005 στην Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνων των Βρυξέλλών όπου και αποφοίτησε με άριστα.

Παρακολούθησε επίσης τα εργαστήρια Σκηνογραφίας με καθηγητή τον Γ. Ζιάκα και Αγιογραφίας με καθηγητή τον Π. Σάμιο. Απόφοιτος Θεολογικής Σχολής, Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2007 εργάζεται στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Ηροδότου 5, Κολωνάκι, 106 74 Αθήνα

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 10.12.13, Χαράλαμπος Μοσχόπουλος