Δεμένα πλοία και πτώσεις δέντρων από τους θυελλώδεις ανέμους

Επίσης, θα ακυρωθεί πιθανότατα το δρομολόγιο από Μαρμάρι για Ραφήνα στις 8 το πρωί. Από το λιμάνι του Λαυρίου δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων μέχρι τη Τζιά.

Επίσης, κλειστές είναι οι γραμμές Βόλος- Σποράδες, Καβάλα-Πρίνος, Θάσος- Κεραμωτή, αλλά και το πορθμείο στο Ρίο-Αντίρριο.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλούνται πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Θυελλώδεις άνεμοι, κρύο και χιόνια

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για σήμερα βορειοανατολικούς ανέμους, εντάσεως 7 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ στα ανατολικά, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις αρχικά στην Πάρνηθα και το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 ως 11 βαθμούς κελσίου, ενώ στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με υψόμετρο 400-600 μέτρα θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη, όπου το θερμόμετρο θα δείξει από 4 ως 6 βαθμούς κελσίου.

Ειδικά για τα Ιόνια υπάρχει η εξής πρόβλεψη:

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες  με τοπικές βροχές και χιόνια αρχικά στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου 600 μετρά.

Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 ως 14 βαθμούς κελσίου. σε περαιτέρω πτώση από το απόγευμα.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 3.12.13, ΜΝΜ