Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας για την λειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων

•           Το πλέον καίριο πρόβλημα της μεταφοράς των Ρομά από την περιβάλλουσα των σφαγείων περιοχή οδεύει προς την οριστική του επίλυση αφού οι περισσότερες εκ των οικογενειών που διέμεναν εκεί έχουν ήδη μετεγκατασταθεί σε οικίες εντός της πόλεως του Αργοστολίου, ενώ επίκειται και η μετακίνηση και όλων των όσων εναπέμειναν

•           Η προσπάθεια του Δήμου Κεφαλονιάς και προσωπικά του  αντιδημάρχου κου Γερ. Βαγιωνίτη, προς την κατεύθυνση διευθέτησης του ζητήματος είναι ιδιαιτέρως σημαντική και ευρέως αναγνωρίσιμη. Δεν έλαβε χώρα μόνο, διοικητική και διαδικαστική δράση αλλά υπήρξε διαρκή και δια ζώσης επαφή με τους ίδιους τους Ρομά και αλληλέγγυα  προσέγγιση σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο.

•           Εφόσον υφίστανται ελάχιστα και αντιμετωπίσιμα προσκόμματα, οφείλει άμεσα να δρομολογηθεί, η λειτουργία των σφαγείων με τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις εγκρίσεις και προδιαγραφές.

•           Επιδιώκεται πλέον η σύννομη μόνιμη και όχι  ευκαιριακή λειτουργία τους ενόψει εορτών, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που μας έχει απασχολήσει πολλαπλά επί έτη και ήρθε επιτέλους η ώρα να επιλυθεί οριστικά και βιώσιμα.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 8.11.13