ANAΣΑ, ΕΜΠΡΟΣ και ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΗΜΙΤΗ:Παραχωρούν το ναυτικό οχυρό ΕΡΗΜΙΤΗ

Μεταφορών και Δικτύων και του Υπ. Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Προσέφυγαν, για την Ακύρωση της με αριθ. 236/20−06−2013 απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΦΕΚ 1495/Β/20-6-2013) με την οποία μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στο ΤΑΙΠΕΔ κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή το ακίνητο, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο αποτελούσε την απαγορευμένη Ζώνη του Ναυτικού Οχυρού Αγ. Στεφάνου σύμφωνα με το ΠΔ με αρ. 398/2001 (ΦΕΚ 279/Α/13-12-2001).

Οι σοβαρότεροι λόγοι Ακύρωσης είναι ότι, η προσβαλλόμενη ως εδραζόμενη επί του ΠΔ 60 (ΦΕΚ 11/Α/2013) αντίκειται στο άρθρο 1 του Συντάγματος, καθώς προκαλεί κινδύνους στην εθνική ασφάλεια και επομένως βλάπτει την εθνική κυριαρχία, καθώς η προτεινόμενη από το ΠΔ 60 (ΦΕΚ 11/Α/2013) έκταση του νέου Ναυτικού Οχυρού δεν ανήκει κατά πλήρη κυριότητα νομή και κατοχή στο δημόσιο ούτε δύναται να περιέλθει σε αυτό. Επιπρόσθετα, δεν έχει επιτηρούμενη ζώνη, επομένως δεν διασφαλίζονται οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Επίσης, η προσβαλλομένη είναι άκυρη λόγω παράβασης ουσιώδους τύπου κανονιστικής πράξης, καθώς δεν συνυπογράφεται από τον υπουργό Πολιτισμού, παρόλο που με αυτήν μεταβιβάζεται και αρχαίο μνημείο (μύλος). Με δυο λόγια, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, παραδίδει τον έλεγχο της επιτηρούμενης ζώνης του μοναδικού Ν.Ο. στα στενά μεταξύ Κέρκυρας και Αλβανίας, στους επενδυτές της πολυεθνικής εταιρίας της NCH CAPITAL.

Η γνωστή υπόθεση της εκποίησης της εκπληκτικού κάλους περιοχής του “Ερημίτη”, που περιλαμβάνει υδροβιότοπους, δάσος και αιγιαλό, είναι πέρα για πέρα απαράδεκτη και προκλητική. Η σημερινή κυβέρνηση δικαιολογεί το ξεπούλημα της δημόσιας γης, αραδιάζοντας ένα σωρό ανακρίβειες για τις θέσεις εργασίας και τη συνεισφορά στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Αποκρύπτουν όμως συνειδητά την αλήθεια, γιατί η συγκεκριμένη επένδυση, δεν θα επιφέρει πάνω από 30 θέσεις εργασίας και δεν θα βοηθήσει οικονομικά την τοπική κοινωνία.

Από μια Ειδική Οικονομική Ζώνη με εισαγόμενους εργαζομένους, όπως αυτή που ονειρεύεται η NCH CAPITAL να χτίσει και από μια επενδυτική δραστηριότητα που θα κλείσει τους ζωτικούς χώρους της περιοχής (θάλασσα, γη, υδρευτικούς πόρους), κανείς δεν πρόκειται να ωφεληθεί, παρά μόνο τα ιδιωτικά συμφέροντα των ξένων επενδυτών. Γιατί όμως δεν βγαίνουν να πουν την αλήθεια, για τα χαμένα έργα 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, που χάθηκαν από το ΕΣΠΑ για την περιοχή της Κασσιώπης και τις εκατοντάδες θέσεις εργασίας που ποτέ δεν αναπτύχθηκαν στην ευρύτερη ζώνη;

Όπως και να’ χει, θεωρούμε ότι η παραχώρηση του Οικοσυστήματος Ερημίτης στην Κασσιώπη Κέρκυρας, από το ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρία «N.C.H.CAPITAL Ιnc», είναι παράνομη, αντισυνταγματική, αντικείμενη στο Διεθνές Δίκαιο επιβλαβής για την Εθνική Οικονομία και επικίνδυνη για την Εθνική Ασφάλεια.

Η υπόθεση, προσβάλλει την αξιοπρέπεια και τη νοημοσύνη των κατοίκων της Κέρκυρας. Σε καμιά περίπτωση, δεν θα επιτρέψουμε την εκποίηση του “Ερημίτη” και θα παλέψουμε με όλα τα μέσα για την ανατροπή των σχεδίων – της υποτελούς στα ξένα συμφέροντα –  δικομματικής κυβέρνησης. Επόμενό μας βήμα, είναι να προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

“Κίνηση Πολιτών κατά του Ξεπουλήματος και της Καταστροφής του Ερημίτη”.

Περιφερειακή Παράταξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων “ΑΝΑΣΑ”.

Δημοτική Παράταξη Δήμου Κέρκυρας “ΕΜΠΡΟΣ”.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 4.11.13