Ίσως έχουμε παγερό Νοέμβρη με χιόνια

Παράλληλα με αυτά τα συστήματα κακοκαιρίας, ενδέχεται να έρθουν και πολύ ψυχρές για την εποχή θερμοκρασίες , οι οποίες ίσως μετατρέψουν κάποιες βροχές και σε χιόνια, σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας. Αυτό αν γίνει, θα γίνει είτε μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη, είτε μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Νοέμβρη.

Πολλά από τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά μας στοιχεία, επιμένουν σε αρκετά κρύο καιρό για μέσα στον Νοέμβριο, καθώς ένας νέος ισχυρός αντικυκλώνας, θα κάτσει για τα καλά στην βορειοδυτική, δυτική Ευρώπη, υποχρεώνοντας τις ψυχρότερες μάζες και τα βροχοφόρα συστήματα, να κινούνται προς τα Βαλκάνια και την χώρα μας. Αν βγει αυτό το σενάριο που βλέπουμε, τα πιο πολλά συστήματα θα έρχονται από την βορειοανατολική Ευρώπη.

Φυσικά και τα πιο πολλά προγνωστικά στοιχεία των μοντέλων πρόγνωσης καιρού, προβλέπουν έναν πιο νορμάλ Νοέμβριο, με αρκετά σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας αλλά και περισσότερες βροχοπτώσεις από ότι τον Νοέμβριο. Αν έχουμε περισσότερα προγνωστικά στοιχεία, θα σας ενημερώσουμε με νέο άρθρο μας. Εδώ σας λέμε για δικά μας προγνωστικά στοιχεία, ύστερα από αναλύσεις που κάναμε πάνω σε στατιστικά στοιχεία. Οι πιθανότητες είναι 50-50. Με άρθρο μας σας έχουμε πει πως πολύ δύσκολα προβλέπεται ο καιρός για πάνω από 5-6 το πολύ ημέρες. Εδώ σας αναλύσαμε γενικά την εικόνα που θα έχει ένα τμήμα του Νοεμβρίου.

Πηγή Greek weather

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 29.10.13, Β. Λορεντζάτος