ΓΕΝΙΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ» : Αιτήσεις για δικαιούχους γευμάτων

Η σίτιση προσφέρεται δωρεάν σε όσους πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και θα αφορούν σε 3 πλήρη γεύματα εβδομαδιαίως, των οποίων, οι μέρες και οι ώρες διάθεσης, θα καθοριστούν σε προσεχή ανακοίνωση.

Η επιλογή των οικογενειών και προσώπων που δικαιούνται των κοινωνικών παροχών θα λάβει χώρα επί τη βάσει αντικειμενικών κριτηρίων και διαφανών  διαδικασιών, με την προϋπόθεση ότι καταρχήν προηγούνται όσοι δεν τυγχάνουν βοηθείας από άλλες διαδικασίες άμεσης ή έμμεσης επισιτιστικής ενίσχυσης απόρων πχ προνιακά επιδόματα, ωφελούμενοι από το κοινωνικό παντοπωλείο. Τα  κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη και η  βάση αυτών κρίση έγκειται στην δικαιοδοσία του ΓΦΤ. Τα   δικαιολογητικά, που θα  εξετασθούν και  σύμφωνα με αυτά, θα επιλεγούν τα άτομα που θα δικαιούνται της συγκεκριμένης παροχής είναι :

1.  Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

2.   Τελευταίο εκκαθαριστικό  ή  υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την Δ.Ο.Υ. ότι δεν υπεβλήθη φορολογική δήλωση για το τελευταίο οικ. έτος.

3.  Κάρτα ανεργίας (αν υπάρχει)

4.  Ιατρική γνωμάτευση (αν υφίσταται σοβαρό πρόβλημα υγείας) από Ιατρό του δημοσίου, όχι ιδιώτη.

5.  Πιστοποιητικό Απορίας : .το πιστοποιητικό απορίας κατισχύει όλων των υπολοίπων, καθιστώντας από μόνο του, δικαιούχο αυτόν που το διαθέτει.

6. Πιστοποιητικό αναπηρίας από κρατικό φορέα

Στον κατωτέρω πίνακα δίδεται ένα όριο για το κριτήριο του εισοδήματος, με γνώμονα το οποίο κάποιος μπορεί δυνητικά να καταστεί δικαιούχος ή όχι, της σίτισης.

ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (ΠΑΙΔΙΑ)   ΤΕΛΙΚΟ ATOMIKO ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΣΙΤΙΣΗΣ €

1 άτομο                        5000

2                      6500

3                      7500

4                      9000

5 και ‘άνω         11000

ΠΡΟΣΟΧΗ : Για κάθε ένα από τα ακόλουθα κριτήρια: Αναπηρία, Ανίατη ασθένεια και Ανεργία, θα υπάρχει προσαύξηση του ορίου του εισοδήματος κατά 10% .Αν συντρέχουνε περισσότερα  του ενός επιπλέον κριτήρια από αυτά η αύξηση θα εκλαμβάνεται σωρευτικά.

Επισημαίνεται, ότι θα υπάρχει πλήρη εμπιστευτικότητα και απόλυτη διαφύλαξη του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων, για τους υποβάλλοντες αίτηση αλλά και τους επιλεγέντες δικαιούχους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή των δικαιολογητικών οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να απευθύνονται στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας .Υπεύθυνοι για το εν λόγω ζήτημα είναι οι ιερείς  πατέρες:  Γεράσιμος  Φωκάς και  Φώτιος Καβαλιεράτος. Τηλ : 2671022231

Φωτογραφία ειλημμένη από το διαδίκτυο – e-kefalonia.net

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21.10.13