Λαϊκή συνέλευση στο Καραβόμυλο

Τα προβλήματα που απασχολούν τους Καραβομυλιώτες και έχουν ήδη καταγραφεί  και γνωστοποιηθεί με αποφάσεις του Τ.Σ προς τους αρμοδίους του Δήμου Κεφαλονιάς  και άρα έπρεπε να απαντηθούν από τους εκπροσώπους  τι πραγματοποιήθηκε  και  κυρίως τι δεν πραγματοποιήθηκε είναι:

–    Καθαρισμός του αυλακιού Αγιάς Δυνατής-Παλιών Βλαχάτων-Καραβομύλου ,από τα φερτά υλικά και την επιπρόσθετη πρόσχωση από  τα υλικά της Σαρίστρας.

–    Ανακατασκευή του γεφυριού της «Μελισσάνης».

–    Ανακατασκευή του γεφυριού στης «Αννούλας» με άμεσο γκρέμισμα του  ήδη μισογκρεμισμένου και γερμένου γεφυριού.

–    Οριστική λύση για τα λιμνάζοντα νερά από την αποστράγγιση των αρτανών και υδρορροών στου οικοδομικού συγκροτήματος-Μαρκέτου Ρετζέπογλου  στο παραλιακό δρόμο Καραβομύλου  και δίπλα από την λίμνη.

–    Ασφαλτόστρωση του κατεστραμμένου δρόμου μεταξύ οικοδομικού συγκροτήματος Ρετζέπογλου και του κοινοχρήστου χώρου πρασίνου «Μετόχι» όπου και η παιδική χαρά.

–    Πότε ακριβώς θα γίνει σύνδεση για παροχή υδροδοτήσεως από την νέα υδατοδεξαμενή.

–     Το πρόβλημα της μονίμου απασχόλησης προσωπικού για την διατήρηση της καθαριότητος μια ο Καραβόμυλος αποτελεί προορισμό υψηλής και απαιτητικής επισκεψιμότητας τουριστών.

–    Ο ευπρεπισμός και η καθαριότητα του περιβάλλοντος χώρου των σπηλαίων Μελισσάνης, Ζερβάτης και λίμνης Καραβομύλου.

–    Καθαρισμός και στρώση τάπητα στα γήπεδα  Καραβομύλου.

–    Καθαρισμός και στοιχειώδης συντήρηση των  παλιών κοινοτικών και Βενετσιάνικων δρόμων. Επίσης να υπάρχει απρόσκοπτη η μετάβαση στους δρόμους αυτούς και να αποσυρθούν άμεσα  τα πορτόνια που εμποδίζουν την ελεύθερη διακίνηση .

Να επισκευασθούν τα πορτόνια και η περίφραξη των χώρων του παλιού Δημοτικού σχολείου και της παιδικής χαράς.

–   Να τοποθετηθούν τα αναμενόμενα παγκάκια και φυτά στη

περιοχή «Φρύδι».

–    Να ορισθούν μόνιμες θέσεις για τους Κάδους απορριμμάτων.

–    Ηλεκτροφωτισμός στις κολώνες της περιοχής «Κουμαρόλογγος».

Οι κάτοικοι απαίτησαν να λαμβάνει το χωριό το 10% επί των καθαρών εσόδων των σπηλαίων, ως ανταποδοτικό όφελος για έργα στον Καραβόμυλο  και ανακοίνωσαν   πάγκοινη και δυναμική κινητοποίηση αν εφέτος δεν υπάρξει καταβολή.

Επίσης καθολική και έντονη υπήρξε η αντίδραση για την μη πραγματοποίηση των παραπάνω χρόνιων υποθέσεων και γενική θυμηδία όταν οι εκπρόσωποι του Δήμου ανακοίνωσαν ότι για την περιοχή Σάμης βγήκε κοντύλι  24.000 ευρώ για τεχνική και άλλη υποστήριξη .Ακόμα αναφέρθηκε ότι παρόλο τις αναφορές για την υπερβολική ανάπτυξη ταχύτητας στον κεντρικό δρόμο Καραβομύλου, ουδεμία μέριμνα έχει ληφθεί για το επικίνδυνο αυτό θέμα.

Η παρέμβαση του κ. Μ.Κοτσιλίνη  δημιούργησε αίσθηση όταν αναφέρθηκε στα γραφόμενα στη «Διαύγεια» που αφορούν τα Σπήλαια, τον αριθμό των εργαζομένων στο σπήλαιο Μελισσάνη, την φύλαξη των σπηλαίων κ.α

Οι επεμβάσεις των κ.κ Κουρούκλη και Γρηγορόπουλου συνέκλιναν ότι χωρίς την μαζική και δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων Καραβομύλου δεν θα υπάρξει ποτέ  η καταβολή του ανταποδοτικού οφέλους του 10% από τις εισπράξεις  των Σπηλαίων για δημόσια έργα.

Ευχαριστώ πολύ τον φίλο από τον Καραβόμυλο που έστειλε την ανταπόκριση.

( Είμαστε εκτός Κεφαλονιάς ).

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21.9.2013, Τάσος Καβαλλιεράτος