Στο εδώλιο ο Μαντέλης

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με βούλευμά του κάνει δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Γαληνού Μπρη και διατάσσει την παραπομπή του κ. Μαντέλη και άλλων τεσσάρων προσώπων σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για εμπλοκή στη σύμβαση 8002/97 σχετικά με την ψηφιακή εξέλιξη του ΟΤΕ.

Ειδικότερα, με το υπ΄αριθμόν 1828/2013 εκτός από τον πρώην υπουργό παραπέμπονται στο εδώλιο οι Γεώργιος Τσουγκράνης, Αντωνία Μάρκου, Ηλίας Γεωργίου και Αριστείδης Μαντάς. Με το ίδιο βούλευμα το Συμβούλιο Εφετών απαλλάσσει από την κατηγορία για την υπόθεση τον Δημήτριο Νέγρη. Επιπλέον, το δικαστικό συμβούλιο έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μαντέλης κατηγορείται ότι έλαβε από τα μαύρα ταμεία του γερμανικού κολοσσού 450.000 γερμανικά μάρκα. Φέρεται πως ο ίδιος κρυβόταν πίσω από το λογαριασμό με τον κωδικό «Α. Rocos», στον οποίο είχαν μεταφερθεί 450 χιλιάδες γερμανικά μάρκα (200.000 και 250.000 το 1998 και το 2000 αντίστοιχα) που προέρχονταν από τη Siemens. Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ΄ εξακολούθηση κατά του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 13.9.2013, ΜΝΜ