10.9.2013: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 19:ΟΟ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ

Χρειάζονται μισομορφωμένους, ανίκανους προς σκέψη, φορτωμένους με εφήμερες δεξιότητες και με υποταγμένη συνείδηση, εργάτες. Είναι διατυπωμένη, κυρίαρχη εντολή σε πολλά επίσημα κείμενα της Ε.Ε.

Με την καθιέρωση της μαθητείας σε οποιοδήποτε στάδιο της τυπικής ή μη τυπικής εκπαίδευσης προσφέρει φθηνή  εργατική δύναμη στις επιχειρήσεις. Τα παιδιά μας θα δουλεύουν για ξεροκόμματα σε εργοδότες, οι οποίοι θα επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό για να κερδίζουν ακόμα περισσότερο. Για τις επιδοτήσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο βρίσκουν λεφτά.

Οι γονείς πρέπει να αναρωτηθούν. Υπάρχει περίπτωση να βελτιωθούν οι επαγγελματικές προοπτικές του παιδιού τους όταν η καπιταλιστική ανάπτυξη βασίζεται στις διαλυμένες εργασιακές σχέσεις, στην απελευθέρωση των απολύσεων, στην τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, στις ατομικές συμβάσεις και στην εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών;

Όλο και λιγότεροι μαθητές θα αντέχουν στον εξεταστικό μαραθώνιο που επιβάλλουν στο “νέο” λύκειο και θα αυξηθεί η διαρροή παιδιών εργαζομένων από το γενικό λύκειο. Αλλά και όσοι μαθητές αντέξουν, θα χρειαστεί να καταβάλλουν μεγάλο ψυχολογικό και οικονομικό τίμημα για να μπορέσουν να μπουν στο πανεπιστήμιο, χωρίς να έχουν αποκομίσει ούτε ίχνος γενική μόρφωσης.

Πρέπει να σημάνει συναγερμός σε κάθε τόπο δουλειάς. Το κάθε σχολείο να γίνει κέντρο οργάνωσης του αγώνα, κοινής ενωτικής δράσης γονιών, μαθητών κι εκπαιδευτικών. Όλοι μαζί, εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, μαθητές, σπουδαστές μια φωνή – μια γροθιά, σε κοινό μέτωπο πάλης, για να μείνει στα χαρτιά αυτό το νομοσχέδιο, για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής, αντιλαϊκής πολιτικής.

Η υπόθεση της μόρφωσης των παιδιών μας είναι πρώτα και κύρια υπόθεση δική μας, υπόθεση της εργατικής τάξης, του λαϊκού κινήματος. Έχει να κάνει με τα εφόδια που παίρνουν τα παιδιά μας στη ζωή, με τη διαπαιδαγώγηση και εντέλει με τη διαμόρφωση του νέου ανθρώπου.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:ΟΟ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 10.9.2013