ΓΕΛΑΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ. Χρησιμοποίησε φωτό από το Ιράκ ο Τ.Κέρι για να τεμηριώσει την χρήση χημικών!

Ήταν μια φωτογραφία η οποία είχε τραβηχτεί σε μια άλλη “ηρωική” εκστρατεία των ΗΠΑ, στο Ιράκ το 2003! Και οι νεκροί ήταν θύματα των … Αμερικανών στρατιωτών!

Όταν ο Ιταλός φωτογράφος είδε Μάρκο ντι Λάουρο, ο οποίος είχε τραβήξει την συγκεκριμένη φωτογραφία το 2003 την είδε, σίγουρα δεν πίστευε στα μάτια του.

Όχι για την φωτογραφία, αλλά για την χονδροειδή απάτη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Mάλιστα στην φωτό που δημοσίευσαν είχαν αφαιρέσει το όνομα του φωτογράφου που βρίσκεται στο σημείο που βλέπετε στην δεύτερη φωτό, απόδειξη ότι έγινε λαθροχειρία.

Έσπευσε να κάνει την σχετική καταγγελία και λέγεται ότι αυτή η απάτη ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν τον Μπάρακ Ομπάμ να προχωρήσει στην λήψη της απόφασης περί προαπαιτούμενης ψήφου από το Κογκρέσο προκειμένου να υπάρξει ένοπλη επέμβαση στην Συρία.

Το ξεφωνητό είναι παγκόσμιο. Τόσο για τον Τ.Κέρι, όσο και για το BBC που επίσης χρησιμοποίησε την συγκεκριμένη φωτογραφία.

Μάλιστα το BBC συνόδευε τον φωτογραφία και από τον ισχυρισμό ότι ήταν από χρήση … χημικών στην πόλη Houla το 2012. Δηλαδή, “τρία πουλάκια κάθονται”…

Αλλά δεν τρέχει και τίποτα.

Αυτοί οι Tomahawk κάνουν τόσο θόρυβο όταν εκρήγνυνται που ο θόρυβος καλύπτει τα πάντα…

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 1.9.2013, ΜΝΜ Defencenet