Συνάντηση Αποδήμων και Ετεροδημοτών του Νησιού μας

ο Πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Πειραιά κ. Βαγγέλης Σπαθής μαζί με τον Γραμματέα κ. Βαγγέλη Σκλαβούνο, ο Πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών κ. Τάσο Βαλλιανάτο, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλήνων Πάτρας κ. Τζόγια Καππάτου.

Η συγκέντρωση συνέβαλλε στην δημιουργική έκφραση,  μέσω του λόγου και της παρουσίας των συμπατριωτών μας που διαβιούν και δραστηριοποιούνται εκτός των νησιών μας και συγκεκριμένα στην κατάθεση  ιδεών, προβληματισμών και  προτάσεων που προέρχονται από την άσβεστη αγάπη για την γενέτειρα και κυρίως την  αυθεντική, ακέραια, κοινή μας ψυχή.   Η  πολύπλευρη προσφορά των όλων των Σωματείων των Αποδήμων  και των Ετεροδημοτών, είναι άλλωστε ευρέως αναγνωρίσιμη και εξαιρετικά σημαντική. Αδιάκοπα, με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης ενισχύουν πάντα και παντού τις Εθνικές αλλά και Τοπικές μας  προσπάθειες για την διαφύλαξη, την προβολή και την διάδοση των ανυπέρβλητων αξιών της χώρας και του τόπου μας .

Σκοπός της πρωτοβουλίας του Αντιπεριφερειάρχη, είναι η διασύνδεση, η συνεργασία και ο συντονισμός της δράσης ώστε να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των όποιων ενεργειών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ώστε να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τον τόπο και τους συμπολίτες μας. Ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που συναντιούνται οι Σύλλογοι των Αποδήμων με αυτούς των Συλλόγων στην Ελλάδα και ευελπιστούμε ότι η Περιφέρεια θα  αποτελέσει τον καίριο διαμεσολαβητή, τον κοινό τόπο, της κατεύθυνσης και οργάνωσης της όλης προσπάθειας.

Οι παραβρισκόμενοι αντάλλαξαν σκέψεις και ιδέες και αποφάσισαν μεταξύ άλλων ότι:

α) Οι παρόντες Σύλλογοι, ανεξάρτητα των συμμετεχόντων  να αποτελέσουν ένα άτυπο όργανο, υπό τον συντονισμό της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας , η οποία θα αποτελέσει κόμβο σύνδεσης.

β) Να υπάρχει άμεση και κυκλική ενημέρωση, όλων των Συλλόγων και Σωματείων για τα γεγονότα της Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

γ) Μετά την συνάντηση αυτή, οι συμμετέχοντες να ενημερώσουν τους Συλλόγους τους, ώστε να υπάρχουν αποφάσεις για τον καλύτερο συντονισμό  του έργου τους.

Παράλληλα επισημάνθηκε η ανάγκη προσέγγισης των νέων  μας και της σύγχρονης οπτικής στην λειτουργία και το έργο των συλλόγων αλλά και η αναγκαιότητα κοινωνικών δράσεων και αλληλέγγυας διάθεσης.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε ιδιαιτέρως θετικό κλίμα και με την υπόσχεση της δρομολόγησης της  στοχευόμενης και επί του πρακτέου επαφής, με συγκεκριμένο πλέον σχεδιασμό.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 23.8.2013