Προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ

Οι συμβασιούχοι θα εργαστούν έως τις 30 Ιουνίου 2014 για την καλυψη των αναγκών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αθήνα (Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής) και στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Κορινθίας και, λόγω της ιδιομορφίας του θέματος (αριθμός εισερχομένων λαθρομεταναστών, μη προβλέψιμα σημεία εισόδου, χρονικό διάστημα εισόδου, σημεία που συγκεντρώνονται κ.λπ.), όπου αλλού παραστεί ανάγκη.

Έργο των Ψυχολόγων θα είναι η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε παρανόμως εισερχόμενους αλλοδαπούς, που κρατούνται σε Κέντρα προαναχωρησιακής Κράτησης αλλοδαπών ή σε οποιοδήποτε αλλο χώρο Κράτησης της Ελληνικής Αστυνομίας και τελούν υπό καθεστώς επιστροφής στις χώρες προέλευσης καταγωγής τους.

Έργο των Κοινωνικών Λειτουργών θα είναι n παροχή κοινωνικής φροντίδας σε παρανόμως εισερχόμενους αλλοδαπούς, που κρατούνται σε Κέντρα προαναχωρησιακής Κράτησης αλλοδαπών ή σε οποιοδήποτε αλλο χώρο κράτησης της Ελληνικής Αστυνομίας και τελούν υπό καθεστώς επιστροφής στις χώρες προέλευσης καταγωγής τους.

Τέλος, οι Μεταφραστές-Διερμηνείς θα απασχοληθούν με τη διερμηνεία κατά τη διαρκεια της εξέτασης ταυτοποίησης των παρανόμως εισερχομένων αλλοδαπών και τη μετάφραση εγγράφων των βασικών σημείων των αποφάσεων επιστροφής (απέλασης) των αλλοδαπών.

200 ειδικοί επιστήμονες

Εξάλλου, μετά το καλοκαίρι αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες για την κατάρτιση της προκήρυξης πρόσληψης 200 πτυχιούχων ειδικών καθηκόντων στην Ελληνική Αστυνομία.

Ο διαγωνισμός θα αφορά μόνιμο προσωπικό, η πρόσληψη του οποίου θα γίνει εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ και θα υπηρετεί σε εξειδικευμένους τομείς όπως η Οικονομική Αστυνομία, η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ.α. Υπενθυμίζεται πως οι θέσεις ειδικών καθηκόντων περιλαμβάνουν ειδικότητες όπως: Ιερείς, Υγειονομικοί (Ιατροί Οδοντίατροι, Ψυχολόγοι, Βοηθοί ακτινολογικών ή μικροβιολογικών εργαστηρίων, οδοντοτεχνικοί και φυσικσθεραπευτές, Αστυκτηνίατροι), Εγκληματολογικών εργαστηρίων (Χημικοί, βιοχημικοί, βιολόγοι, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και φυσικοί ηλεκτρονικοί), Πτυχιούχοι Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων (ΤΕΙ) και Τεχνολόγοι Τροφίμων (ΤΕΙ) κ.ό.

(Έθνος)

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 22.8.2013, MNM