Απίστευτο σκάνδαλο: Τρώνε τα λεφτά από τα κοινοτικά κονδύλια κάνοντας «εκπαιδευτικά σεμινάρια»

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνταν να δηλώσουν συμμετοχή σε συνεργαζόμενο με τον επαγγελματικό φορέα ΚΕΚ. Το σεμινάριο όμως εξελίχθηκε σε ένα φιάσκο καθώς οι τελευταίας τεχνολογίας υπολογιστές δεν ανοίχτηκαν ποτέ για μάθηση των συμμετεχόντων ενώ οι ώρες παρακολούθησης καθημερινά μειώνονταν καθώς η παρουσία όσων είχαν δηλώσει αίτηση στο πρόγραμμα ήταν πλέον τυπική εφόσον τα χρήματα από κοινοτικό κονδύλιο είχαν εισρεύσει και ο σκοπός είχε εκπληρωθεί.

«Από 25 άτομα στην αρχή, κατέληξαν να συγκεντρώνονται βία 10. Όσο για το μάθημα, σκέτος χαβαλές. Τη μία η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από την πολιτική κατάσταση, την άλλη οι «μαθητές» αντάλλασσαν επαγγελματικές εμπειρίες της κρίσης. Τα νέα μέσα πάντως παρέμεναν ανεξερεύνητο έδαφος» αναφέρεται συγκεκριμένα στο δημοσίευμα.

Η προκήρυξη του προγράμματος προέβλεπε επίσης την εκπόνηση εξατομικευμένης μελέτης από ειδικό σύμβουλο για κάθε έναν από τους συμμετέχοντες. Θα περιελάμβανε, υποτίθεται, συμβουλές για τις επιχειρηματικές τους κινήσεις ύστερα από συνεργασία του συμβούλου με την κάθε επιχείρηση. Αυτή η συνεργασία δεν υπήρξε ποτέ όμως και το μόνο που έκανε ο εν λόγω μάρτυρας ήταν να συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τη δραστηριότητά του.

Η επιδότηση για κάθε καταρτιζόμενο ξεπερνά σύμφωνα με την μαρτυρία τις 3.000 ευρώ, που μοιράζονταν μεταξύ των συμμετεχόντων, του ΚΕΚ και του συμβούλου. Για το συγκεκριμένο τμήμα, ξοδεύθηκαν χονδρικά 80.000 ευρώ. Άγνωστο παραμένει δε, πόσα φαγώθηκαν σε άλλα ΚΕΚ όπου «έτρεξε» το ίδιο πρόγραμμα.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 13.8.2013, Β. Λορεντζάτος