ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Γ. ΚΑΣΣΑΡΑ ΣΤΗΝ Β’ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Στον Λαό πρέπει να δώσουμε όραμα και με απλά λόγια να του εξηγήσουμε πως μπορούμε να σταματήσουμε την εξαθλίωσή του, επιλύοντας  τα σοβαρότερα προβλήματα    που τον ταλανίζουν ( ανεργία,  υγεία, παιδεία και ασφάλεια).

Το εκλογικό σύστημα και η πόλωση που θα καλλιεργηθεί, απαιτεί τη συμπαράταξη  όλων των προοδευτικών, αριστερών, οικολογικών δυνάμεων με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, αυτόν επέλεξε ο  Ελληνικός Λαός για να ηγηθεί της προσπάθειας για την ανατροπή.  Υποχρεούται  λοιπόν εκ των πραγμάτων και ο ΣΥΡΙΖΑ, ως μεγαλύτερο κόμμα,  να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάρει τις πρωτοβουλίες  εκείνες, για την επίτευξη μιας ελάχιστης  προγραμματικής συμφωνίας, ώστε να συμπαραταχθούμε όλοι και να δημιουργηθεί ο αριστερός πόλος.

Κανένας  δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση,  μόνος του. Χρειάζονται συμμαχίες.  Και πιστεύω πως συμφωνούμε ότι είναι εγκληματικό κάποια  άλλη δύναμη  παίρνοντας  3 ή 4 %, να στερήσει την πρωτιά από τον ΣΥΡΙΖΑ και να διατηρήσει στην κυβέρνηση τη μνημονιακή δεξιά.

Επειδή λοιπόν  θεωρώ  ότι μέτρα όπως  η μείωση του Φ. Π. Α.  στην εστίαση, μαζί με άλλα που θα υποχρεωθούν να πάρουν, προαναγγέλλουν πολιτικές εξελίξεις εντός του Φθινοπώρου, ο πολιτικός χρόνος είναι μικρός και πιεστικός και επομένως  πρέπει όλοι να τρέξουμε. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ να εντείνει τις προσπάθειές της για την συγκρότηση του Ενιαίου Μετώπου Ανατροπής.

Ο δεξιός πόλος με Σαμαρά και Βενιζέλο συγκροτήθηκε άμεσα, ο αριστερός πότε?»…

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 25.7.2013